Olympijský oheň zapálen: Šachy na olympiádě i v televizi

Šachy na olympijských hrách mládeže se už trvale usadily na těch zimních. A právě dnes v podvečer je zapálen olympijský oheň (foto) v hokejové áréně Karlových Varů. Stejnojmenný kraj je i pořadatelem olympiády.
Můžeme sledovat on-line partie, i přenosy v televizi, téměř non-stop na ČT4 sport (stejně jak před dvěmi lety), šachy se ukáží v TV hned ráno v pondělí v 9:15 (či ze záznamu na inetu se podíváme my prací a školou povinní). Místem pro šachové souboje bude opět „Olympijský dům“, kterým je hotel Thermal.
Z náročné kvalifikace vzešli 4 vítězové kategorií a tak nás reprezentují: Lada Semová (ŠK Teplice), Jakub Šťastný (Klášterec), Honza Václavík (ŠK Teplice) a Vládík Veverka (ŠK Teplice). Trenérem je Jan Rubeš. V olympijském oblečení reprezentanty našeho kraje vyfotil Václav Veverka. Další fotky budou doplněny.
V pondělí a úterý se hraje soutěž jednotlivců, po volné středě k násání atmosféry olympiády na jiných sportovištích jako diváci, bude ve čtvrtek soutěž družstev. Oproti předchozím olympiádám se nehrají kratší vážné partie, ale rapid šach.
ČT4 sport program 20.-24.1.      Hry IX. ZODM 2020 K.V. kraj – oficiální stránky   Šachy program, startovky, výsledky     
Olympiáda 2018 Kraj Vysočina – článek  Ústecký kraj pořádal v Chomutově 2016: úvodní článek    závěrečný článek
Působivé slavnostní zakončení s zatím jedinou naší medailí: Video 2 min – Bronz pro Adama Luboše Polanského 2016 

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Přečíst celé na ÚKŠS
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x