Začala Olympiáda dětí a mládeže

Po nedělním slavnostním zahájení Olympiády dětí a mládeže vypukl v pondělí ráno krátce po 9. hodině olympijský šachový turnaj. Mladí olympionici se v pondělí potkali za šachovnicí hned 5x. Pod dohledem rozhodčích Jiřiny Prokopové a Ladislava Hajšmana probíhaly šachové boje po celý den.

Mladé šachisty do kongresového sálu hotelu Thermal přijeli povzbudit předseda ŠSČR Viktor Novotný, místopředseda ŠSČR Martin Petr, který zde s dětmi stráví dva dny a v úterý ocení ty nejúspěšnější v kategorii jednotlivců. Mladé olympioniky přišla povzbudit i ex-hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová a primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.

Velmi důležitou úlohu má po celý týden manažer reprezentace mládeže Petr Pisk. Jeho komentáře partií včetně následných rozborů jsou příjemným zpestřením a pro samotné aktéry i přínosem pro jejich další hru. Třešničkou na dortu je i zapojení samotných hráčů do komentování.

A jak to po prvním dnu vypadá ? V žádné kategorii hráči nemají plný bodový stav.

V nejstarší kategorii vede s náskokem bodu Filip Rokoš z Královéhradeckého kraje před domácím Jakubem Kůsou. Půl bodu za nimi je skupinka vedená prvním nasazeným Rudolfem Jůnem z kraje Vysočina.

V kategorii mladších žáků vede s bodovým náskokem Lukáš Petříček z Jihomoravského kraje, za ním je Ústecký Jan Václavíček a Richard Stalmach z Moravskoslezského kraje.

V nejmladší kategorii vede Jihomoravský Václav Setina o půl bodu před Matějem Jaššem z Moravskoslezského kraje a o bod před pražským Danielem Juhanákem. 

Kategorii dívek zatím vládne Anna Lhotská ze Středočeského kraje, následovaná Adélou Třasákovou z Pardubického kraje a Adrianou Málkovou z Plzeňského kraje.

Další informace se lze dočíst v popiscích jednotlivých fotografií ve fotogalerii níže.

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x