Olympiáda dětí a mládeže: A tak jdeme do (semi)finále…

 Fantasticky si počíná náš krajský tým ve složení Honza Václavík, Kuba Šťastný, Vládík Veverka, Lada Semová pod vedením trenéra Honzy Rubeše.
 Jako 9. nasazený (braly se v úvahu výsledky v součtu po soutěži jednotlivců) vyřadil Prahu (8.nasazená) a tak dle klasických pravidel „pavouka“ dostal ve čtvrfinále první nasazený tým. Trenér mi hlásil, že si tým věří a že věří i trenér na postup do semifinále. Po neskutečně dramatických 3 časovkách naši vítězí 3:1 a postupují k boji o medaile. Po semifinále mají jisté finále o 3. nebo o 1. místo. A teď už opravdu se nemusí bát nikoho. Ani středočechů, nasazených s číslem 4. Druhou dvojici tvoří 2.nasazený tým Moravskoslezský kraj s také malým překvapením 6. Zlínským krajem, který vyřadil „jih Moravy“.
 Dle zpráv z místa, od Jana Rubeše, trošku mrzely nevyužité šance v soutěži jednotlivců (pondělí+úterý). Jakub Šťastný byl na čele, ale pak přišly ztráty dvou vyhraných pozicí a pokles na 8.místo. Honza Václavík prohrál důležitou předposlední partii v časovce k níž šel z 2.místa a už nezachránil výhrou více než „brambory“, přesto skvělý výsledek 4.místa, obehrál komplet špičku. Lada a Vládík také měli rozehráno na více.
 Jenže Honza Rubeš dokázal správně motivovat tým na soutěž družstev a po výhře nad silnou Prahou mi hlásil, že jsou nažhaveni na postup přes prvního nasazeného. Skvělé, podařilo se porazit 3:1 Královehradecký kraj, který měl navíc pro osmifinále volno.Prostě jak často říkám: „Včera bylo včera, dnes jsou figurky opět na obou stranách v plném počtu a v základním postavení“.
 Honza s týmem to dokázal a tak zítra se můžeme těšit na OLYMPIJSKÉ boje o nejvyšší příčky.
V týmech jsme zatím neměli medaili v historii olympiád (7x šachy na olympiádě od r. 2005), v jednotlivcích bronz Heleny Grusové 2007 výsledky a stříbro Adama Luboše Polanského  2016 video, obě medaile při pořádání olympiády naším krajem v Ústí n.L. a v Chomutově.
Odkazy:   on-li čtvrtek (9:00 a finále 10:30, tempo 25 min + 10sec/tah) náš zápas    další zápasy    rozpis semifinále/finále       webkamera  ostatní olympijské odkazy v článku níže 

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Přečíst celé na ÚKŠS
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x