Kde leží Jekatěrinburg?

Hloupá otázka? Nikoli.
Zřejmě neleží v Rusku, protože jinak by se jej týkala nařízení ruských státních orgánů.. Ruská vláda dnes vydala oznámení o uzavření hranic země od 18.3.2020 až do 1.5.2020. Zakazuje se vstup do země občanům jiných států a lidem bez státní příslušnosti.

Navíc dnes (psáno 16.3.2020), kdy probíhalo slavnostní zahájení turnaje kandidátů v Jekatěrinburgu, vydalo ruské ministerstvo sportu příkaz ke zrušení všech sportovních akcí s mezinárodní účastí ode dne 16.3.2020. Přesto prezident FIDE Arkadij Dvorkovič prohlásil, že turnaj se uskuteční. Údajně turnaj OFICIÁLNĚ začal už 15.3.2020  :smich: a nařízení o zrušení se na něj nevztahuje (prý to konzultoval přímo s ministerstvem).

Pro zajímavost screenshot z oficiální stránky turnaje kandidátů, z nějž je jasně patrné, kdy turnaj oficiálně začíná a kdy končí.

Vidíte někdo March 15 ??? Já tedy NE 🙂

Jak už se někdo vyjádřil: situace s turnajem kandidátů silně připomíná situaci po havárii jaderné elektrárny v Černobylu. Nic se neděje, všechno je v pořádku, ale pro jistotu nesbírejte houby a vezměte si jódové tablety  :usmev:

Ono to ale vypadá, že se „něco“ děje i v Rusku. V zemi s necelými 146 milióny obyvatel zatím evidují celkově 93 případů nákazy koronavirem, z toho je již osm vyléčených pacientů. Lepší než Rusko už je v tomto směru snad jen Turecko a samozřejmě Severní Korea  :usmev:

(Vtípek z internetu:

KLDR 6:30 1 nakažený koronavirem
KLDR 6:37 0 nakažených

KLDR 8:24 1 nakažený koronavirem
KLDR 8:35 0 nakažených

KLDR 10:17 1 nakažený koronavirem
KLDR 10:25 0 nakažených
………… atd. …..)

S velmi nízkým počtem nakažených se v Rusku najednou zavírají hranice, omezují se instituce a ruší se sportovní akce. To vypadá docela „normálně“. Ještě „normálněji“ pak v tomto světle vypadá bohorovný klid FIDE a organizátorů. Prý se nic neděje, všechno je pod kontrolou a turnaj začal už 15.3.2020. Neudivuje mě to. Napsal to už Julius Fučík, že Rusko je země, kde „zítra již znamená včera“. Prezident FIDE teď šachové veřejnosti předkládá přímý důkaz Fučíkova tvrzení  :smich: Ba co víc, možná Fučíkovu větu ještě vylepšil, protože podle Dvorkoviče „zítra již znamená předevčírem“.

Skoro bych se vsadil, že turnaj kandidátů dopadne podobně jako nedávné mistrovství světa seniorských týmů, tedy že se nedohraje nebo bude v lepším případě neregulérní, v horším bude poznamenán „koronavirovým šílenstvím“.

Kvůli penězům, které do toho FIDE a sponzoři investovali, se riskuje zdraví zúčastněných (hráči, doprovody, rozhodčí, novináři a další).
Tak snad se jim to vyplatí….

 

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
6 komentářů
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Jim Vasilis

Plně souhlasím s autorem článku. Skutečný počet nakažených je daleko vyšší a u těch, kteří zemřeli, se uvádí jiná příčina smrti . Jako nezodpovědnost a hazardování se zdravím účastníků označili pořádání turnaje kandidátů mimo jiné Kramnik, Kasparov a Topalov.

Jim Vasilis

Mínusování od ruských trollů na skutečnosti nic nezmění…

Zdeněk Čekal

Jim Vasilis je náš starý známý z nss. Tam operoval pod přezdívkou Morphynista. Pamflety, jimiž se kdekoliv prezentuje, jakoby vypadly z „tvůrčí dílny“ jiného xoxota – Martina Fendrycha z Acz. Tyto idioty je moudré ignorovat a nekazit si náladu.

Honza Repák

A proč by to, co Luboš píše, měly být blbosti? Když se takto úplně neskrývaně veřejně lže ministerstvu sportu (16=15) a porušuje vládní krizové nařízení, svědčí to nikoliv o pořádku v Rusku, ale naopak o nehorázném bordelu. 🙂 I když je pravda, že Rusko očividně takovou koronavirovou panikou jako zbytek Evropy zatím netrpí. Davide, každé polemizování či uvažování nad ruskými rozhodnutími ovšem opravdu automaticky neznamená útok na Rusko, stejně tak z pěti smajlíků v textu si normální lidi obvykle dokáží vyhodnotit rozdíl mezi Lubošem a seznamem, a nakolik jsou ty „pseudoútoky“ myšleny vážně. 🙂

Honza Repák

Davide já tvoje čísla vůbec zpochybňovat nehodlám, akorát mi prosím při mé „onezené“ inteligenci vysvětli 16=15, což je zřejmě důkaz toho, jak to v Rusku na rozdíl od zbytku Evropy bezchybně funguje a jak jsou Ruskem uváděná data absolutně bezchybná, velmi by mě toto zajímalo, děkuji.

6
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x