Svaz reaguje na možné „uvolnění“

Šachový svaz České republiky dnes vydal prohlášení k soutěžím družstev. Kromě jiného v něm navrhuje termíny dohrání soutěží a vyzývá k diskusi o návrzích.

Už jsem tady psal, že nezávidím svazu rozhodování o situaci, která nastala v soutěžích družstev a také o tom, že každé rozhodnutí zřejmě někoho poškodí. Svaz se poměrně rychle aktivizoval a VV prakticky bezprostředně po prohlášení vlády o možném uvolňování různých zákazů reagoval.

Reagoval logicky a správně, tedy snahou o dohrání soutěží družstev, což je asi nejspravedlivější řešení vzniklé situace. Ve svém prohlášení, vydaném dnes ráno, zveřejnil svaz odkaz na dokument s navrhovanými termíny a vyzývá kluby, popř.jednotlivce k připomínkování.

Z vydaného prohlášení je zřejmé, že se zodpovědné orgány zabývaly všemi aspekty a dopady svého rozhodnutí a rychlost reakce je více než chvályhodná.

Samozřejmě, asi bych to nebyl já  :usmev: , kdybych nenašel nějaké „chyby“  :smich: .
Věc, která mi vadí, je výzva svazu k diskusi formou kontaktu s předsedou nebo místopředsedou. Nekritizuji to z toho důvodu, že by mi snad předseda nebo místopředseda vadili, ale především proto, že taková diskuse bude zmatečná a pro zúčastněné zbytečně zatěžující (stačí si představit, že kterýkoli z pánů bude odpovídat x-krát na stejný dotaz).
Možná by bylo vhodnější vytvořit na svazových stránkách moderované fórum k tématu. Píši-li moderované, myslím kontrolované, aby do diskuse neposílal své „příspěvky“ mimo téma kdejaký troll. Ovšem je možné, že i na tohle na svazu mysleli. Pak je moje „výtka“ mimo mísu  :usmev:

Ale jinak… Za mě má svaz  :palec-nahoru: za opravdu bleskovou a včasnou reakci, i když je jasné, že problémy v některých klubech jistě budou.

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
8 komentářů
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Jim Vasilis

Podle dnešního rozhodnutí vlády lze pořádat sportovní akce už od 25.května. S tím, že počet účastníků ( nejen sportovci, ale trenéři, rozhodčí, atd. ) by mohl být větší než 50 lidí – aby šlo hrát fotbal , i když bez diváků. Doufám, že nenastane nějaký nepříznivý obrat a bude možné dohrát i soutěže družstev.

Vladimír Hotový

Jaká překážka brání zrušení letošního ročníku?

Luboš Zimniok

Žádná. Kromě toho, že by vznikly spory, zda je správné anulovat ročník nebo ponechat nedokončené tabulky.

Jim Vasilis

Zřejmě to, že v soutěžích družstev ( s výjimkou extraligy ) chybí odehrát jen jedno či dvě kola. některé už byly ukončeny. Proto jsem jednoznačně pro dohrání, jako druhou možnost pak vidím uznat stávající pořadí ( i v řadě nedohraných soutěží už nemůže poslední kolo na vítězi nic změnit ) . Zrušení vidím jako nejméně férové. Pokud zrušit, tak jedině extraligu, s tím, že příští rok by hrálo 14 týmů. Ale souhlasím s tím, že vždycky se bude někdo cítit poškozen…

David Navara

S těmi čtrnácti týmy mi to nepřipadá jako nejlepší nápad. Jednak by byl problém najít dostatek vhodných termínů, jednak by po sezóně 2020/2021 nastalo dost velké stěhování klubů mezi ligami. (V extralize by týmů bylo čtrnáct, v prvních ligách snad po jedenácti…)
Se zbytkem komentáře plně souhlasím.

RHHH

Je zajímavé, jak na bleskovou reakci svazu reagoval Koutný bleskově lobbingem na nss za to, aby se soutěže nedohrály, protože zrovna jeho družstvo je první v tabulce a postavené na cizincích, férovost ho nezajímá.

Jan Jílek

Ono je to těžké, ať se rozhodne jakkoli, vždy se bude cítit někdo poškozen. Je to prostě blbá situace, která nemá dobré řešení.

Luboš Zimniok

No… mírně změnil názor  :smich: Já osobně si myslím, že každé řešení je špatné. Když se bude dohrávat, budou to jiné týmy a možná se často nesejde ani osm lidí, když se uznají aktuální tabulky, budou poškozeny týmy, které ještě mohly bojovat o postup nebo o záchranu a když se anulují soutěže? Ztratili jsme všichni jeden rok  :usmev: Asi nejvíce volají po ukončení podle aktuálních tabulek týmy, kterým se výjimečně zadařilo a cítí, že příště to může být jinak  :usmev: Osobně je mi to jedno, ale myslím, že po sportovní stránce (pokud se nedohrají souteže) by anulování bylo asi nejférovější k většině klubů. Tím nijak nelobuji  :smich: , akorát tím chci říct, že Extraliga je v polovině a tam by bylo určitě nefér uznat aktuální pořadí…. Pokud se nedohraje EL a nikdo nesestoupí, tak jak se pak budou řešit postupy a sestupy níže? Nevím, opravdu to těm, co budou rozhodovat nezávidím a nehodlám ani nijak extra kritizovat jakékoli jejich rozhodnutí ohledně soutěží (ledaže by někoho napadl nějaký superpaskvil  :smich:

8
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x