Čeští šachisté pomohli Indii a moravským vinařům – tisková zpráva

Při charitativní simultánce nejlepšího českého šachisty Davida Navary pro kéralský vakcinační fond bylo vybráno 160 700 korun, které byly deslány na CMDRF fond (Chief Minister´s Distress Relief Fund) do Kéraly (stát v jihozápadní Indii).

Vybraná částka umožní naočkovat skoro tisíc lidí v Indii proti nemoci Covid-19. Za tuto podporu přišel šachistům do Obecního domu, kde se charitativní simultánka 29. června konala, poděkovat indický velvyslanec Hemant Kotalwar. Šachisté si zároveň koupili 54 lahví vína z vinařství Brázdová, a podpořili tak konkrétní jihomoravské vinaře, jejichž dům v Lužicích pár dnů před simultánkou zdevastovalo ničivé tornádo.

Charitativní simultánku, ve které hrál i předseda vlády Andrej Babiš, pořádaly Šach Mat s. r. o. a Pražská šachová společnost. Partnery akce byly Obecní dům, v jehož nádherném Grégrově sále se hrálo, a společnost Motorpal, výrobce vstřikovacích systémů pro dieslové motory.

Hrálo se ve velkolepém Grégrově sále Obecního domu v Praze.
Charitativní simultánky se zúčastnil i předseda vlády Andrej Babiš.
Nejdelší partii odehrál bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula

Akce vyvolala obrovskou odezvu v indických médiích. Dvě kéralské televize, hlavní zpravodajský web a několik deníků zveřejnily dlouhé reportáže. Velký článek o charitativní simultánce přinesl i celoindický deník Hindu Daily či největší šachový server ChessBase India.

Odkazy:
Fotogalerie (foto Anežka Kružíková)
Videoreportáž (kamera a režie Anežka Kružíková)
Facebook Chess Café
Pražská šachová společnost

5 3 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x