Portál šachy.cz novým generálním partnerem extraligy (tisková zpráva)

Nejprestižnější domácí šachová soutěž družstev získala nového generálního partnera a od nadcházející sezóny mění název na „šachy.cz Extraliga družstev.“ Novinkou budou i komentované online přenosy z jednotlivých kol. Letošní ročník extraligy začíná o víkendu 16.17. října.

Šachový svaz České republiky před začátkem extraligové sezóny oznámil, že novým generálním partnerem nejvyšší soutěže družstev se stává portál šachy.cz. Jedná se o hernu, e-shop, YouTube kanál a zprávy se šachovou tematikou na jednom místě. V důsledku toho mění soutěž svůj název na „šachy.cz Extraliga družstev.“

„Jsem velmi rád, že naše nejvyšší šachová soutěž získala nového generálního partnera. Chtěl bych poděkovat zástupcům portálu šachy.cz za bezproblémový průběh dosavadních jednání a věřím, že stejně bezproblémová bude i naše budoucí spolupráce,“ říká Martin Petr, předseda ŠSČR.

„Tradiční a náročná soutěž, jakou extraliga je, si jistě zaslouží silného partnera. Jsme proto hrdí na to, že s ní může být spojováno právě naše jméno,“ komentuje majitel portálu šachy.cz Jan Jílek.

Do extraligy letos zasáhne čtrnáct týmů nabitých hvězdami. Těmi nejzářivějšími jsou aktuálně 23. hráč světa Nikita Viťugov (Rusko, Elo 2727, 1. Novoborský ŠK), 26. hráč rankingu Harikrishna Pentala (Indie, Elo 2719, 1. Novoborský ŠK) nebo legendární Izraelec Boris Gelfand (Elo 2680, Moravská Slavia Brno). Nechybí ani česká jednička David Navara nebo čerstvý mistr ČR Vojtěch Plát.

„Do bojů letos zasáhne hned 23 hráčů majících v současné době Elo přes 2600, mezi nimiž nalezneme mnoho opravdu zvučných jmen. Díky tomu česká extraliga patří mezi nejsilnější na světě,“ říká předseda ŠSČR Martin Petr.

Soutěž se letos kromě nového partnera dočká i lepší úrovně prezentace. Samozřejmostí by se měly stát třeba komentované online přenosy z jednotlivých kol. Už první kolo, které se koná o víkendu 16.–17. října, bude možné sledovat s komentářem Petra Piska a Josefa Bednaříka na YouTube kanálu ŠSČR.

Hraje se hned na pěti místech, největší favorit a stříbrný medailista z nedávného Evropského klubového poháru, 1. Novoborský šachový klub, hostí doma na úvod Slavii Kroměříž. Vítěz extraligového ročníku bude znám po dohrání 15. kola, které je na programu 10. dubna 2022.

Více informací o šachové extralize najdete na tomto odkazu, rozpis utkání sezóny 2021/2022 pak zde

4.3 6 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
15 komentářů
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Dan

@sachy.cz: gratulace a respekt ke sponzoringu Extraligy!   :smich:   :palec-nahoru: 

Dan

@Vojta Plat: trochu sebereflexe by to chtelo- neni to tak davno, Vojto, kdy jste se s PK jeste pratelsky placali po ramenou (a to uz „nss“ byl v jeho rezii a tragickej..)..  :nastvany: 

Vojta Plát

Placani po ramenou neni moje parketa, ale mozna bych se mel zdokonalit ve shazovani ksiltovek z hlav nezbedniku…

Vojta Plát

Vzhledem k tomu, ze na konkurencnim serveru nemaji spravny nazev nasi nejvyssi souteze, tak bych zvazoval pravni kroky. Ale mozna se pletu a muze byt proste jenom extraliga. Ale tem zmatkarum by odumrely vsechny clanky na prstech, kdyby se meli zminit o novem generalnim partnerovi extraligy…a Ciki by uz nemel byt tak hloupej a mel by usoudit, kde se pise o sachu a kde to zapacha jak zumpa…

Luboš Zimniok

Na „konkurečním“ serveru (web ŠSČR) mají správný název  :usmev: . Od nich jsme tiskovou zprávu přejali  :smich: .
To, že někde někdo neuvede celý název, určitě není na právní kroky, může jít o normální opomenutí.
I kdyby to někdo „opomínal“  :usmev: soustavně, ani to asi není na právní kroky, ale pak by to něco vypovídalo o jeho (ne)úctě k šachové komunitě a schopnostech dodržovat alespoň základní normy slušnosti v mezilidských vztazích.

Janous

Na facebooku RP to je správně. Nemá náhodou ŠSČR za povinnost dohlížet na to, aby se to uvádělo všude správně a pranýřovat nezbedníky?

Luboš Zimniok

Nevím, ale nijak extra bych to neřešil. I já občas (často) zkracuji dlouhé názvy  :usmev: . Jistě, alespoň jednou třeba napíši celý dlouhý název (např.turnaje), ale pak už je to „otrava“, takže zkratky  :smich: .

Štěpán

To mi připomíná základku, kde se nám snažili vtloukat do hlavy, jaký je rozdíl mezi „Gymnázium Šumperk“ a „gymnázium v Šumperku“ a já kvůli těmhle dovednostem pak neprolítl na gymplu z češtiny, i když jsem měl celou tu jejich literární tvorbu na háku a z významných osobností jsem si zapamatoval jen Koniáše. Extraliga může být součástí názvu (a pak tam patří šachy.cz), nebo to může být označení úrovně soutěže a pak to tam (promiň Honzo ?) nemá co pohledávat. Nebo mě nějaký češtinář vyvede z omylu?

Jim Vasilis

Dívám se na facebook RP šachy a v příspěvku psaném před dvěma hodinami je pouze “ extraliga „, za zmínku stojí určitě také to, že Kateřina Němcová vyhrála na mistrovství USA i druhou partii a je v čele tabulky.   :palec-nahoru: 

Luboš Zimniok

A absolvoval jsi gymnázium v Šumperku nebo jsi vystudoval Gymnázium Šumperk?  :usmev:

Štěpán

Vystudoval jsem oboje ? Já jen říkám, že hospoda U Jelena je zároveň i hospoda.

Luboš Zimniok

…ale U Jelena nemusí být zároveň i hospoda 🙂 Může to být třeba lékárna 😉

Jan Jílek

Jasně. Změna názvu je základ naší dohody a jak jsem psal, jedná se o mediální prostor. Kdyby toto nebylo, dohoda by téměř postrádala smysl. Slušná média to chápou a v článku je slušnost aspoň jednou uvést název včetně sponzora. Kdyby to tak nefungovalo, tak nemáme mj. Fortuna ligu, Tipsport Extraligu apod. Ať se daří v Polsku  :mrknuti:

15
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x