Slibná forma před ME

Do mistrovství Evropy družstev sice ještě nějaký čas zbývá (hraje se od 11. do 22.11. ve slovinské Čateži), ale hned čtyřem nominovaným hráčům se aktuálně dost daří na polské PNGiG Termika Ekstralize.

Van Nguyen se zřejmě po MČR otřepal a znovu se naladil do módu „neprostřelíš“  :usmev: . S Francouzem Lagardem (rating 2640) bez problémů remízoval.

Remízoval i Peter Michalík, který sice na ME nejede, ale pro tým Pęgowa je určitě výraznou oporou.
Za stejný klub hrají i Štěpán Žilka a Vojta Plát. Ve čtvrtém kole proti Bydgoszczi oba bodovali. Vojta přehrál černými FM Kacpera Grelu a Štěpán nedal šanci GM Piotru Bobrasovi.

 

 

Na první desce za  Klub Szachowy “ Dáma Baník“ Katowice nastoupil v prvních čtyřech kolech David Navara. Ze čtyř partií má tři remízy a jednu výhru. Ve čtvrtém kole se dlouho snažil uplatnit pěšce v koncovce proti Kacperu Piorunovi, ten se však dobře bránil …a ubránil. Favorizované Katowice dnes ztartily první bod, když jen remízovaly s Gorzówem. Velký podíl na remíze má mladý IM Igor Janik, který porazil katovického Grzegorze Gajewského černými figurami. V závěru neváhal obětovat figuru za nezastavitelného pěšce  :usmev: .

 

 

Vojta Zwardoń šachy bezesporu umí a to dost dobře, ale kdybych ho neznal odmalička a nevěděl bych, že pochází z Karviné, musel bych si myslet, že je ze Zlína.
Jen Baťa a Vojta umí vyrobit pořádnou botu  :smich: („baťovky“ už dávno nejsou, co bývaly).

Ze zahájení vyšel Vojta jako černý více než dobře, pak se však zřejmě někde v hlavě „umyšnul“. Klik, a místo exd4 s dalším f6 si dal 15. … f6?? okamžitě a bylo po partii.
Typická „baťovka“  :usmev: .

 

 

 

Polská Extraliga

Web turnaje
Výsledky
Online na chess24

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x