Futures aneb Budoucnost je růžová

PRAHA (ae) – Obsazení turnaje Futures, který je součástí 5. ročníku Prague International Chess Festivalu, je nejkvalitnější v historii. Do hotelu Don Giovanni se sjede sexteto mladých, ale šachově již zkušených hráčů, v čele s dvanáctiletým Polákem Patrykem Cieslakem.

O síle kategorie Futures svědčí fakt, že průměrný rating šestice hráčů je 2192 ELO bodů. Souboje těchto nadějných šachistů jsou divácky velmi atraktivní, neboť na jednu stranu nepostrádají kvalitu, ale současně jsou bojovné a plné nadšení.

Největším favoritem je zmíněný Patryk Cieslak. Tři zlaté z mistrovství Evropy hráčů do 12 let v klasickém šachu, čtyři medaile z mistrovství Polska a Evropy juniorů v rapid a bleskovém šachu, a skok o 225 ELO bodů za čtyři měsíce, loni potvrdilo jeho nesporný talent.

Patryk Cieslak

Mezi jeho největší konkurenty budou patřit Rakušan Peter Balint, který tuto kategorii svým uměním osvěží již potřetí, a další Polák Kamil Warchol, jež turnaj Futures vyhrál v loňském roce.

Peter Balint

České barvy bude hájit především jedenáctiletý zázrak Jiří Bouška, který před čtyřmi roky vyhrál mistrovství světa v rapid šachu v kategorii do 8 let. Doplní ho Karel Brožka a Daniel Juhaňák.

Ambasadorem turnaje Futures je Maďar Péter Lékó, o hráče se stará Petr Pisk, manažer reprezentace mládeže České republiky. Vítěz akce získává právo účasti v Open turnaji v roce 2024.

Nejkvalitnější šachový turnaj na území Česka se odehraje 21. až 30. června v pražském čtyřhvězdičkovém hotelu Don Giovanni. O den dříve je na programu slavnostní zahájení a losování všech kategorií. Vstup zdarma je pro všechny návštěvníky.

„Zvát na festival hvězdy šachového nebe můžeme jen díky naším generálním partnerům Czech Inn Hotels, Komerční banka a Ernst & Young,“ ocenil ředitel Petr Boleslav.

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x