Bleskově

Několik bleskových zpráviček aneb vše v jednom 😉

Na ruském superfinále mají hráči a hráčky odehrána tři kola. V mužích se dostal do čela Karjakin po vítězství černými figurami s Viťugovem. V ženách je zatím suverénní Šuvalova (Shuvalova), která má na svém kontě tři vítězství. Aktuální článek k turnaji na stránkách pořadatele.


Šachový svaz ČR aktualizoval informace o soutěžích družstev. Do konce roku se soutěže hrát jistě nebudou. Otázka je, zda se bude hrát 3.1.2021. Více informací na webu ŠSČR.


Tata Steel Chess 2021 se zřejmě i přes omezení související s Covidem uskuteční ve dnech 15.-31.1.2021. Je však pravděpodobné, že turnaj dozná určitých změn (např. se bude hrát pouze hlavní turnaj). Zvažujeme jeho přímý přenos na YouTube.


Včera (pondělí 7.12.2020) sehrál poslední letošní Hodinku s mistrem GM Jiří Štoček s výsledkem +9=1-2
Děkujeme všem reprezentantům za předvedené výkony a dobrou zábavu, ostatním hráčům pak za férovou hru. Koneckonců, šlo především o zábavu. Doporučujeme zhlédnout záznam.


Danzhou 2020 se v letošním roce koná online na webu chess.com . Dvě kola před koncem je v čele maďarský GM Richard Rapport s osmi body ze dvanácti partií. O půl bodu méně má čínský GM Ting Li-žen (Ding Liren). Na posledním místě je trochu překvapivě Wang Hao s pouhými čtyřmi body.


V Polsku se ve dnech 30.11.-6.12.2020 konalo mistrovství PL do 20 let. V mužích zvítězil IM Paweł Teclaf. Překvapivě neuspěl IM Igor Janik.
V ženách zvítězila také trochu překvapivě WFM Michalina Rudzińska.

Výsledky muži: http://www.chessarbiter.com/turnieje/2020/ti_3209/results.html?l=cs&tb=10_

Výsledky ženy: http://www.chessarbiter.com/turnieje/2020/ti_3210/results.html?l=cs&tb=10_

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x