OPEN LIBEREC 2022

Sotva skončily první dva díly seriálu Czech Tour 2022 v Praze a Mariánských Lázních, je za dveřmi další pokračování. Tentokrát se budou hrát šachy ve městě pod Ještědem, tedy v Liberci.

Krásné nové hrací sály poskytl luxusní hotel Zlatý Lev, člen známé hotelové sítě Clarion, v samém centru města. Velká část hráčů v něm bude také ubytována a spojí tak hraní šachů se službami prestižního hotelu.

Clarion Grandhotel Zlatý Lev

K dnešnímu dni (27.1.) je do hlavního open turnaje přihlášeno 136 šachistů ze 17 zemí (startovní listina). Největší zastoupení mezi dosud přihlášenými mají samozřejmě domácí (63), následuje Německo (16), Rakousko (13) a Polsko (13). Najdeme zde však i exotické a vzdálené země jako Austrálie, Indie, Kyrgyzstán, Peru či USA. Kromě Afriky tak budou zastoupeny všechny světadíly.

Výprava z Indonésie z roku 2020

Mezi hlavní favority můžeme počítat 3 mezinárodní mistry – Dobrowolského z Polska, Dambrauskase z Litvy a Adriana z Francie. Cestu za vítězstvím se jim jistě budou snažit znepříjemnit silní Šimek z Unichesu, Lajbl z Jičína, či „téměř domácí“ Petr Kučera, hájící barvy Turnova.

Kromě hlavního turnaje se budou hrát i turnaje v rapidu (6.2.) a blesku (10.2.) (propozice všech turnajů), oba započítávané do ELO FIDE. Přihlášky dopředu na tyto turnaje nejsou potřeba a hráči se mohou přihlásit přímo na místě v den turnaje.

Kongresový sál hotelu

Doufejme, že se současná epidemiologická situace nebude zhoršovat a setkáme se v sobotu 6. února v co největším počtu nad šachovnicí. Abych nezapomněl, možnost přihlášení bez příplatku za pozdní přihlášku jsme prodloužili do 30. ledna, tedy do této neděle. Těšíme se.

Petr Laušman

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
2 komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Petr Laušman
Jan Jílek

Díky za odkazy, přidal jsem je do zprávy.

2
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x