Víkendové tabulky

V neděli pokračoval dalšími čtyřmi koly online turnaj Airthings Masters (součást CCT), ale hrály se také české první ligy.

 

Šestnáctka hráčů pokračovala v bojích o postup do vyřazovací fáze turnaje Airthings Masters.
Na obou koncích tabulky došlo jen k nepatrným změnám, zato ve středu tabulky se to dost „mele“.
V čele vystřídal Jan Nepomňašči Tinga Li-žena. Jan v nedělních čtyřech kolech povolil soupeřům jen jednu remízu (s Artěmjevem).
Ting Li-žen měl naopak horší den. V pátém kole remizoval s Hansenem a v osmém prohrál s Aronjanem.
Kanaďan Eric Hansen měl být jedním z otloukánků turnaje, ale po osmém kole je na třetím místě a vypadá to, že by se mohl (s trochou štěstí) dostat do finálové osmičky.
Dopředu se derou i jiní hráči.
Magnus Carlsen po vlažném úvodu konečně začal hrát a poskočil na páté místo. V osmém kole však v partii zapomněl na bezpečnost a nechal Inda Praggnanandhu naskládat černé figury kolem bílého krále, což se ukázalo jako „nedobré“ pro bílého  :usmev: .

 

 

Znatelně si polepšili i Giri a Le, naopak neděle byla špatným dnem pro Niemanna a Dudu, kteří nevyhráli ani jednu ze čtyř partií.
Ve spodní části tabulky „dominuje“ jediná žena v turnaji, Alexandra Kostenjuk, která si zatím nevydělala ani na slanou vodu  :usmev: . V neděli přidala do „vánočního řetězu“ svých nul další čtyři kousky.

Nepomňašči si na ní v osmém kole vyzkoušel královský gambit a poměrně rychle ji „zařízl“.

 

Tabulka základní části po osmém kole:

 

Do konce základní části ještě schází sedm kole. Ve hře je tedy 21 bodů, takže zatím nic není rozhodnuto, ale osmička nejlepších už se pomalu rýsuje.

Odkazy:

Web turnaje
Online přenos


 

O víkendu pokračovaly i boje v 1.ligách.
1.Liga Východ měla na pořadu dvojkolo, 1.Liga Západ hrála jen v neděli. Připomenu, že letos z prvních lig sestupují čtyři družstva.

V 1.Lize Východ byl šlágrem sobotního kola duel mezi Vlčnovem a Hošťálkovou. Oba týmy usilovaly, a stále usilují, o postup do šachy.cz Extraligy.

Úspěšnější byli hosté z Hošťálkové, kteří zápas vyhráli poměrem 3-5. Svým konkurentům tak odskočili a měli dobře našlápnuto k postupu. V neděli však pokazili zápas proti Starému Městu. Prohráli 3-5 a situace na čele tabulky 1.Ligy Východ se srovnala.
Ke dvěma „kohoutům“ (Hošťálková a Vlčnov) doskočil tým Gordic Jihlava, čímž se rozšířil okruh kandidátů postupu. Všechna tři družstva mají sedmnáct bodů a poslední dvojkolo bude určitě hodně zajímavé (26. a 27.3.).

Na opačné straně tabulky se vyjasňuje.
Poslední Slavoj Český Těšín už to evidentně „zabalil“ a soutěž dohrává jen z povinnosti (nebo pro radost  :usmev: ). Sestoupí i ŠK Vsetín. O dalších dvou sestupujících se rozhodne mezi Chotěboří, Grygovem a Porubou „B“.
Jistou záchranu ještě nemá ani sedmý Třinec, ale tam se o sestupu dá bavit jen v teoretické rovině.

 

 

1. Liga Západ má naopak o postupujícím jasno.
SK OAZA Praha má dvě kola před koncem osmibodový náskok na druhé Neratovice.

Jasným sestupujícím je tým TJ Kobylisy, ale o dalších třech týmech se pořád dá ještě spekulovat. Předposlední ŠK Sokol Vyšehrad má jen sedm bodů a pokud se nic zvláštního nestane, měl by doprovodit Kobylisy do II.ligy. Pak už však není situace tak jasná, protože desátý tým Unichess Soušek ztrácí jen dva body na sedmý TJ Pankrác.
„Namočeny“ jsou i České Budějovice a Říčany.

I tady bude závěr soutěže dost zajímavý.

 

Loading

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x