Airthings Masters po 12 kolech

Ještě tři kola zbývají v online turnaji Airthings Masters do konce základní části. Pak už přijde KO systém.

 

V pondělí se hrála další čtyři kola. Někteří hráči si polepšili, jiní pohoršili.

Hrdinou dne je Artěmjev, který nasbíral „pondělních“ deset bodů za tři výhry a jednu remízu. Tento výsledek jej rázem vystřelil na třetí místo tabulky.
Nepomňašči si stále drží svůj standard. Dvě výhry a dvě remízy znamenají, že je i po dvanáctém kole v čele tabulky.
Podstatně vylepšil své postavení Magnus Carlsen. Dvakrát vyhrál, jednou remizoval, ale porazil jej Hansen. Nějak mi není jasný závěr partie  :usmev: . Času měl Carlsen dostatek.

 

 

Carlsen může být spokojen nejen s postavením v tabulce (aktuálně druhé místo), ale i s partií proti Dudovi. Duda byl pro Carlsena často dost nepříjemným soupeřem, ale tentokrát si Magnus Dudu „namazal na chleba“  :usmev: .
Problém byl v tom, že zatímco Duda hrál „draka“, Carlsen hrál podle aktuálních potřeb pozice.

 

 

Za zmínku stojí také výkon Abdusattorova. Připsal sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu a dostal se tak do „osmičky“ (ale tam se musí ještě udržet  :usmev: ).

Nedařilo se Jesipenkovi. Jedna výhra, dvě porážky a jedna remíza znamenají zisk pouhých čtyř bodů a pokles v tabulce až na osmé místo.
Ještě hůře hrál Ting Li-žen. V normálně bodovaném turnaji by tři remízy a jedna porážka nebyly až tak hrozným výsledkem, ale v tomto případě za svůj pondělní výkon získal čínský velmistr pouhé tři body a klesl ze druhé příčky až na deváté místo.

Bez bodů a bez jediného dolaru se stále „drží“ na posledním místě Alexandra Kostenjuk. Jsem zvědavý, jestli Alexandra uhraje alespoň nějaký půlbod. Šňůra dvanácti porážek v řadě by nahlodala psychiku každého šachisty, tak uvidíme, co to udělá s ruskou velmistryní.
Špatně hraje i Mameďarov, ale na rozdíl od své kolegyně už získal na své konto za dvě výhry a pět remíz 2750 dolarů  :usmev: .

 

Tabulka základní části před posledními třemi koly:

 

18
Alexandra Kostenjuk

Skončí Alexandra Kostenjuk v turnaji s nula body?


 

Odkazy:

Web turnaje
Online přenos

 

Loading

5 1 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x