Už dnes! PICF.

Tak prý nám začal vrchol sezóny 🙂 .
Alespoň tak nám to sdělovala včerejší tisková zpráva z „řídícího centra“ festivalu Prague International Chess Festival (dále jen PICF). Ono to nebude tak horké, protože každý má své vrcholy jiné, ale nezbývá než souhlasit, že Pražský mezinárodní šachový festival je nejprestižnějším, a možná i nejlepším, turnajem v České republice.

 

Pravdou je, že já osobně se na tento turnaj vždy těším a jsem rád, že se „Bolkovi“ (ředitel turnaje Petr Boleslav) a jeho týmu daří každým rokem zvedat laťku o něco výš.  :palec-nahoru:
Tedy doufejme, že tomu tak bude i tento rok  :usmev: .

Na festivalu se hraje několik turnajů.
Turnaje Masters, Challlengers a turnaj mladých nadějí Futures jsou turnaje uzavřené.
Karel Janeček Open“, ve kterém je ke včerejšímu dni přihlášeno 402 hráčů z padesáti šesti zemí, je stejně jako turnaj Challengers turnajem postupovým, což znamená, že vítěz Challengers má právo, nikoli však povinnost  :usmev: , hrát v následujícím roce turnaj Masters a vítěz openu má právo hrát turnaj Challengers.
Součástí festivalu jsou i čtyři ratingové turnaje a tradiční turnaje ve zrychleném tempu, tedy rapid a blesk.

V loňském roce vyhrál Challengers Vincent Keymer, který si tak letos zahraje turnaj Masters. Spolu s ním uvidíme v hlavním turnaji i další známé tváře.
Čeští šachisté budou jistě držet palce Davidu Navarovi a Thai Dai Van Nguyenovi,  v turnaji hraje i nejlepší „pražský“ šachista (dle ratingu  :usmev: , David Navara promine…)  a loňský vítěz turnaje Masters Pentala Harikrishna.
Opět uvidíme i Sama Shanklanda, který s sebou letos přibral Raye Robsona. Vrací se Boris Gelfand, z Číny přiletěl „novoborský hráč“ Hao Wang a poprvé se představí Bogdan Daniel Deac z Rumunska a Armén Haik Martirosyan.

V turnaji Challengers budou mít těžkou „práci“ naši mladí hráči. Jan Vykouk, Richard Stalmach a Václav Finěk jsou se svými ratingy až na chvostu startovní listiny, věřím však, že na konci turnaje na chvostu nebudou  :usmev: .

V open turnaji je nasazenou jedničkou český GM Vojtěch Plát, ale konkurence bude hodně silná, protože kromě Vojty hraje v turnaji ještě dalších třináct velmistrů a 25 mezinárodních mistrů. Ti všichni se budou snažit vyhrát, ale budeme držet palce našim hráčům  :cze: .

V turnaji Futures, který začíná později (viz níže), se mohou předvést naši talentovaní hráči: Jiří Bouška, Karel Brožka a Daniel Juhaňák.

Všechna kola v uzavřených turnajích i v openu začínají v 15:00, jen poslední kolo se hraje od 11:00.

Uzavřené turnaje Masters a Challengers začínají prvními koly už dnes, mladí v turnaji Futures začnou hrát až 24. 6. , open turnaj zahajuje až ve čtvrtek 22. 6. a POZOR, ve všech uzavřených turnajích je v pondělí 26. 6. VOLNÝ DEN.

Další informace o turnajích naleznete přímo na webu festivalu, ale turnaje budeme na našem webu pravidelně monitorovat i my a věřím tomu, že nám zachováte stálou přízeň, protože jen u nás najdete jistou „přidanou hodnotu“  :usmev: .

Kde jinde vám ukážou, jak „Vrchol sezóny startuje losem“?  :smich:

 

 

 

 

 

Los prvního kola Masters:

 

Los prvního kola Challengers:

 

Odkazy:

Web PICF
Výsledky a tabulky na chess-results
Online na chess24.com (Masters)
Online na lichess.org (Masters)

Online na chess24.com (Challengers)
Online na lichess.org (Challengers)

Online na chess24.com (open)
Online na lichess.org (open)

Online na chess24.com (Futures)
Online na lichess.org (Futures)

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
3 komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
David Navara

Při pohledu na předchozí článek jsem se chtěl zeptat, proč tam není nakreslený ten los. A dnes tu je!  :usmev: 

Jan Jílek

A ta pistole dělá PICF PACF?   :smich: 

3
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x