Krátce ve zkratce

Dohrálo se v chorvatském Záhřebu, v New Yorku a skončil první turnaj v Pardubicích.

 

Třetí turnaj série Grand Chess Tour SuperUnited Rapid & Blitz Croatia 2024 skončil vítězstvím Fabiana Caruany, který sice nezvítězil v bleskovém dvoukolovém turnaji, ale obstál v něm se ctí  :usmev: .
V bleskovém turnaji zvítězili Alireza Firouzja a Maxime Vachier-Lagrave, kteří uhráli třináct bodů. Třetí Caruana měl dvanáct bodů, což mu bohatě stačilo na udržení celkového prvního místa v turnaji, v němž se sčítaly výsledky blicáku a rapidu.
V blitzu vyhořel Aronjan, který se v konečném pořadí propadl až na celkové šesté místo. Nelze si nevšimnout špatného umístění Gukeshe. Nevyšel mu rapid a blitz hrál hodně špatně.

 

 

Celkové pořadí po sečtení výsledků rapidu a blitzu:

 

Odkazy:

Web turnaje
Výsledky na chess-results
Online na lichess.org


 

Vojta Plát sehrál na svém turné po USA další úspěšný turnaj. V turnaji 1000GM 2024 NY Six Day Summer Invitational sice nezvítězil, ale třetí místo je velmi dobrým výsledkem.
Už jsem to tady psal, že Vojta hraje v USA pragmatické šachy  :usmev: . Neriskuje, hraje na cenu nebo dobré umístění a vyplácí se mu to.
V posledních dvou kolech Vojta dvakrát remizoval, což znamenalo třetí místo v konečném pořadí.
V turnaji zvítězil IM Safal Bora. Zaslouženě, takřka celý turnaj vedl a bez problémů zvládl i poslední dvě „velmistrovská“ kola.

 

 

Odkazy:

Web turnaje
Výsledky na chess-results
Online na lichess.org

 


 

V Pardubicích včera skončil údajně největší turnaj v ČR.
Memoriál Ing. Svatoslava Záhorovského alias RAWACO RECYKLING je opravdu nejpočetnějším turnajem v naší republice. Celkem 147 družstev o minimálně čtyřech účastnících, to je fakt síla.

V sedmikolovém turnaji vedl po pátém kole „A“ tým Beskydské šachové školy ve složení Stalmach, Němec, Gnojek, Frank a Miča.
Mladíci z Frýdku-Místku si nenechali ujít příležitost a v turnaji zvítězili, i když o jejich vítězství nakonec rozhodlo až skóre, protože je bodově dostihl tým Chess Club Písek „A“ (vzájemné utkání obou týmů skončilo remízou) .
Třetí místo obsadil favorizovaný celek z Turnova ŠK ZIKUDA Turnov A – Extraliga.

 

Odkazy:

Web festivalu Czech Open
Časový harmonogram jednotlivých turnajů
Výsledky a los Memoriálu Ing. Svatoslava Záhorovského
Online partie na lichess.org

 

 

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x