22. MISTROVSTVÍ EU MLÁDEŽE 2024

Mistrovství EU mládeže v šachu 2024 v Rožnově pod Radhoštěm je v plném proudu. Úroveň akce je velmi dobrá – v kategorii U8 vede Han Nam Pham (FRA, 6 bodů ze 6 kol!), v U10 je ve vedení s 5,5 body Konstantin Mueller (GER), v U12 Leo Corral Nehama (FRA, 5 bodů) a v U14 Hugo Bocquenet-Drouode (FRA, 5 bodů).

 

 

Na Mistrovství EU mládeže jsou každý den vidět krásné a bojovné partie, a proto pořadatelé každý den oceňují nejlepší partie v každé kategorii. V prvních šesti kolech byli oceněni: Aaron-Mathias Dragoi (ROU), Victor Chalampuente (FRA), Amelia Janaszak (POL), Lena Michalska (POL), Han Nam Pham (FRA), Nikola Malchev (BUL), Matvii Bilochenko (POL), Nadezhda Pritulina (EST), Witold Rusek (POL), Daniil Den Gusev (GER), Iris Hamerníková (CZE), Alexandru Ioan Constantinoiu (ROU), Valery P. Petrov (BUL), Daniel Vo (CZE), Vlad Petroff (ROU), Maria Ochkova (BUL), Vojtěch Vrátný (CZE), Sizhuo Fan (FRA), Justin Michael Fadeev (GER), Zuzana Stará (CZE), Razvan-Mihai Rosu (ROU), Konstantin Mueller (GER), David Meszaros-Csonka (HUN) a Luca Madel (GER).

Doprovodný program odstartoval středeční procházkou do městského parku a Valašského muzea v přírodě, následně pokračoval ve čtvrtek simultánkou proti IM Petru Piskovi. 16 účastníků našeho mistrovství mělo 30 minut oproti 60 minutám IM Piska. Konečné skóre bylo 11:5 pro IM Piska. Zvítězili Alex Moravčík (SVK), Anna Hrčková (CZE), Daniel Bannoura (CYP) a remizovali Jan Flídr, Jindřich Trejbal, Hana Bártová (všichni CZE) a Cassandre Itier (FRA).

 

 

V sobotu proběhl bleskový turnaj, kterého se zúčastnilo 18 hráčů. Zúčastnili se hráči MEU a trenéři a rodiče hráčů ze 4 zemí. Vítězem se stal po vynikajícím výkonu Vojtěch Velím (CZE, 9 bodů z 9 kol!), druhý skončil FM Josef Kratochvíl (CZE, 7 bodů z 9 kol) před Petrem Brožem (CZE, 6,5 bodů z 9 kol). Všichni vítězové dostali pěkné dárky. Ve volném čase účastníci tohoto turnaje nejčastěji využívají hotelová wellness, hřiště a užívají si krásy přírody v okolí. Všechny partie jsou přenášeny on-line, takže rodiče a trenéři doma nebo přítomní v hotelu mohou své svěřence sledovat. Na webu ŠSČR průběžně aktualizujeme novinky. Mimo jiné zde najdete výsledky a on-line partie. Dále si zde můžete prohlédnout bohatou fotogalerii.

Zdeněk Fiala, ředitel turnaje
Šachová škola Světlá nad Sázavou

Web MEU:
https://www.chess.cz/mistrovstvi-evropske-unie/
Výsledky:
https://chess-results.com/tnr976122.aspx?lan=5&art=1&rd=6&turdet=YES&flag=30

Loading

5 1 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x