Simultánka s GM Sergejem Movsesjanem

Stochov, rodiště sv. Václava, se i letos stal dějištěm simultánky příznivců šachu s významnou šachovou osobností. Pro letošní rok se podařilo domluvit účast s GM Sergejem Movsesjanem, který výzvu 25 hráčů ochotně přijal.

 

 

Složení šachistů bylo poměrně pestré, hráli hráči neregistrovaní i registrovaní, z pořádajícího oddílu ŠO Stochov, ale i z týmů z blízkého či vzdáleného okolí. Dostavili se junioři z Buštěhradu, ze Zdic, ale i z Teplic. Nejmladšímu hráči bylo 13 let, nejstaršímu pak 84. K dispozici bylo 11 elektronických souprav a projekce na plátno pro příchozí diváky. Technickou podporu zajišťoval stejně jako v předchozích letech oddíl Teplice Chess Club.

Po přivítání starostou města Stochov Ing. Romanem Forštem a seznámení se s jednotlivými hráči začalo černobílé snažení. Někteří prohráli překvapivě rychle, jiní odolávali přes tři hodiny. Jedním z prvních, kdo podepisoval formulář, byl Kosma Koranda (roč. 2009) z Šachového klubu Zdice. Velmistr přehlédl figuru a mladý hráč se mohl radovat z překvapivé výhry. Další čtyři hráči dokázali vzdorovat a uhráli remízu, zbylých 20 si odneslo alespoň krásný zážitek.

Akci pořádanou jako propagaci šachu mezi veřejností se podařilo uskutečnit díky podpoře Šachového svazu České republiky. Pan Ing. Roman Talkner a HVB Real Estate byl dalším z podporovatelů a poděkování patří i panu Luboši Zimniokovi za karikaturu Sergeje Movsesjana, kterou nám ochotně připravil.

 

 

 

 

 

 

Loading

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x