Plzeňský double pro Lysou

První zářijovou sobotu přivítala Plzeň Mistrovství ČR v bleskovém šachu družstev. Startovní pole i přes několik odřeknutí čítalo i tak rekordních 33 družstev z celé republiky.

 

V patnáctikolovém turnaji pozici nasazené jedničky potvrdil loňský vítěz ŠK JOLY Lysá nad Labem se 40 body. Krok s ní drželo áčko ŠK Zikudy Turnov, které mělo teoretickou šanci na zlato až do posledního kola. Nakonec skončilo druhé s odstupem dvou bodů. Bronzové medaile si odvezla Moravská Slavia A se 34 body.

Turnaj se uskutečnil v plzeňském Parkhotelu, který je šachistům dobře znám již z minulých akcí: konalo se zde např. závěrečné trojkolo Extraligy, Open Plzeň ze seriálu Czech Tour, nebo Šachový festival Plzeň.

 

Vítězný tým, blitz

 

 

Třetí místo, Morenda „A“

 

4.místo

 

Místo páté…

 

V neděli pokračoval v plzeňském Parkhotelu šachový víkend Mistrovstvím ČR družstev v rapidu. Stejně jako předchozí den, potvrdili favorité svou úlohu. Titul mistra ČR družstev v rapid šachu získal ŠK JOLY Lysá nad Labem, který v devítikolové soutěži ani jednou nezaváhal a získal plný počet 27 bodů. Stříbro stejně jako v sobotu získal ŠK Zikuda Turnov A se ziskem 22 bodů a bronz opět patřil Moravské Slavii A s 19 body.

 

Rapid, 1. místo, Joly Lysá nad Labem

 

Druhé místo, ZIKUDA Turnov

 

Místo třetí…, opět Morenda.

 

Čtvrtý tým BŠŠ F-M

 

Zástupce pátého týmu SK Děčín.

Za pořadatele bych rád poděkoval všem sponzorům, bez kterých by se akce nemohla uskutečnit – Městu PlzeňŠachovému svazu České republiky, společnostem CalliditasSOFO GroupNODAK a Nadačnímu fondu 64.

Odkazy:

 

Odkazy:

• web turnaje
• web pořádajícího ŠK 64 Plzeň
• stránky soutěže – bleskrapid
• startovní listiny – bleskrapid
Online přenos
Partie ke stažení (PGN)
Fotogalerie

Daniel Nový, ŠK 64 Plzeň

Loading

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x