Stovka s odřenýma ušima

Nový Bor má na Evropském klubovém poháru stále sto procent bodů. Ve třetím kole to však bylo „s odřenýma ušima“ .

 

Kapitán novoborského týmu Petr Boleslav nechal ve třetím kole na „lavičce náhradníků“ sedět Davida Navaru a Mateusze Bartela. I přesto však byl Nový Bor podle ratingu jasným favoritem utkání. Na některých šachovnicích činil ratingový rozdíl i více než 200 ELO bodů.

Soupeři z Vados Chess Club ale byli pro Nový Bor dost tvrdým oříškem.

Relativně rychle remizovali na první šachovnici Vidit (Nový Bor) s Mendoncou. Mendonca si našel ve Francouzské obraně, která se objevila na šachovnici, poměrně bezpečnou cestu k rychlému vyrovnání. Po pětadvaceti tazích byl konec, remíza opakováním pozice (=věčným šachem).

 

 

Na druhé šachovnici (nebo na první, když nehraje Vidit) má Nový Bor svého“Hitmana“  :usmev: . Vincent Keymer nastoupil ke třem partiím a třikrát vyhrál. Včera v partii s Choprou Aryanem držel po zahájení malou převahu. Měl pěšce navíc, ale pozice se dala za bílého (Chopra) hrát. To je však proti Keymerovi málo  :usmev: . Bohatě mu stačilo získat pěšce a i když to nebyl (=nemusel být) vyhrávající pěšec, Keymerovi to stačilo, aby získal pro družstvo velmi cenný bod.

 

 

Pentala Harikrishna s Liviem Nisipeanu ze Hry dvou jezdců v obraně získal maximum, co se z dané varianty zahájení vytěžit dá. Miniaturní „výhodičku“ , která vyústil do vyrovnané čtyřvěžovky. Remíza.

 

 

Na čtvrté desce neměl novoborský David Antón problémy s vyrovnáním se staré variantě Sicilské obrany. Poměrně záhy a ve vhodnou chvíli se mu podařilo prosadit klíčový tah d5. Rovná pozice postupně dospěla do rovné koncovky, která skončila remízu. Ale kdo by čekal výhru černými barvami?

 

 

 

 

 

Na páté šachovnici jsem čekal, že Thai Dai Van Nguyen svého soupeře bílými figurami rozdrtí  :usmev: . Opak byl pravdou, dost dlouhou dobu to byl černý, který sahal po „palmě vítězství“ . Ale známe to  :usmev: , štěstí přeje silnějšímu. Van tak nakonec vydřel remízu.

 

 

Na šesté šachovnici jsem nečekal, že by Nils Grandelius mohl vyhrát, i když měl ratingově slabšího soupeře. V jedné „delší  :usmev: ) chvíli se Nils dostal do velmi dobré pozice, která se snad dala hrát i na výhru. Jenže se také dostal (sice ne hrozné) časové tísně. Soupeř vše „vychytal“ a připsal si zasloužený půlbod.

 

 

 

3.kolo:

 

 

Odkazy:

Výsledky na chess-results
Online na lichess.org

 

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
1 komentář
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Chrz

Taktika jasná, Keymer vyhraje, ostatní remis. Dnes repete.
První nasazení prohrávají a zahrají si s nimi Kraus, Štoček a bratři Slováci.

1
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x