Konec reprezentačního pětiboje – vyzvěte Jiřího Štočka v Hodince s mistrem!

Tak nám to pěkně uteklo. 5 týdnů, 5 velmi silných hráčů/ hráček – no, posuďte sami: Zbyněk Hráček, Joanna Worek, Vlastimil Babula, David Navara. A Jiří Štoček – co jméno to pojem. A právě s posledně jmenovaným, GM Jiřím Štočkem, si budou moci dnes od 18:00 zahrát registrovaní uživatelé naší herny.

Jen bleskově k Hodince s mistrem z 30. 11. David Navara, naše šachová jednička, neměl se soupeři slitování a v celkově odehraných 19 partiích (!) povolil jedinou remízu! Ta se urodila poté, co, podobně jako GM Babulovi o týden dříve, upadla Davidovi Navarovi figurka na jiné pole než zamýšlel a soupeř mu zdvořile nabídl remízu.

Jinak to byl ovšem bezchybný výkon a doslova koncert našeho nejlepšího hráče. Odvážnější část naší redakce se jej neostýchala nazvat přímo mlátičkou  :usmev: – ono skóre 18,5:0,5 k tomu tak nějak vybízí. David Navara je prostě jiná váhová kategorie a bylo to znát.

Tentokrát bych mistrovi poděkoval obzvlášť za výdrž, s jakou se své ne příliš obvyklé úlohy zhostil – i kvůli enormnímu zájmu o možnost si s ním zahrát, trvala naše společná šachová seance více než dvě hodiny! Přesto se ani zdaleka nedostalo na každého zájemce…
David prostě táhne a já jsem moc rád, že si zahrál i u nás na portálu šachy.cz . Díky!

Velké poděkování si zaslouží i šachový svaz ČR, bez jehož pomoci by bylo velmi obtížné podobný seriál uspořádat, díky, svaze!  :mrknuti:

Pokud si chcete přehrát všechny partie, klikněte na profil mistra na herně šachy.cz. Samozřejmě si můžete pustit ze záznamu celou Hodinku s mistrem a vychutnat si tak například i originální uvítání  :mrknuti:

S touto událostí jsme spojili i soutěž o nejnovější knihu Jána Markoše (a Davida Navary jako spoluautora) – Tajná přísada, podepsanou právě Davidem Navarou. Vítězem se stal uživatel mysacek1414, který ve čtenářské anketě vcelku těsně porazil uživatele pragoff. Gratulujeme.

A nakonec už obligátní pozvánka na 5. a v tomto roce i poslední díl naší pravidelné zábavy. Dnes, 7. 12., od 18:00 nastoupí proti odvážlivcům GM Jiří Štoček!

Hrajeme jako vždy tempem 3+2 a vysílání poběží přímým přenosem na YouTube kanálu šachy.cz.

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x