Online osmička

Patnáct kol základní části se odehrálo v online turnaji Airthings Masters a diváci znají osmičku nejlepších, kteří si v zápasech hraných K.O. systémem rozdělí 60 000 dolarů.

 

Úterní poslední tři kola rozhodla o postupujících do vyřazovacích bojů.
Závěr turnaje tak trochu vypustil Nepomňašči. Mohl si to však dovolit, protože bylo jasné, že o postup nemůže přijít. Druhé místo si udržel Carlsen a ani Artěmjev si nijak nepohoršil.

Vincent Keymer měl „nahrabáno“ z prvních dvanácti kol, takže i když neudržel čtvrtou příčku, do osmičky postupujících se nakonec s „odřenýma ušima“ dostal.
Před posledními třemi koly byl na pátém místě Giri, ale v posledních třech kolech jej čekali hodně nepříjemní soupeři: Mameďarov, Artěmjev a Carlsen. Z těchto tří partií „vykutal“ Giri pouhé dva body za dvě remízy a jednu porážku, což nakonec na postup nestačilo.

Jespienko sice prohrál ve 14.kole, s Dudou, ale dvě výhry znamenaly šest bodů a skok z průběžného osmého místa na místo čtvrté.

Výborně si po celý turnaj vedl Kanaďan Eric Hansen. Známý online blicař a jedna z hlavních postav šachového online kanálu „Chessbrah“ měl v závěru turnaje „polosympatický los“. Nepomňaščiho porazil ve 13.kole, pak však celkem nečekaně prohrál s Alexandrou Kostenjuk (mimochodem, já jsem tipoval, že nevyhraje ani jednu partii  :smich: ) a v posledním kole remizoval s Keymerem.

Partie s Alexandrou Kostenjuk byla velmi ostrá a nebylo jednoduché řešit za šachovnicí a s omezeným časem všechny záludnosti pozice. V závěru partie, kdy už se blicalo, to lépe zvládla Kostenjuk a zvítězila. Je to její jediný bodový zisk v tomto turnaji.

 

 

Do osmičky postupujících se nevešel Abdusattorov, který z posledních tří partií uhrál jen jeden bod za remízu s Dudou. Na jeho úkor (a na úkor Giriho)  se tam dostali Ting Li-žen a Le.

 

Z tabulky základní části je patrné, koho uvidíme ve vyřazovacích bojích a kdo se „nevlezl“  :usmev: .

 

 

Už dnes uvidíme ve vyřazovacích zápasech na čtyři rapid partie dvojice:

Nepomňašči – Keymer
Hansen – Jesipenko
Artěmjev – Ting Li-žen
Le-Carlsen

Kdo si pozorně přečetl propozice série Champions Chess Tour, ví, že o pořadí v Tour nerozhodují nějaké body za umístění, ale finanční zisk  :usmev: . Připomeňme si, že za výhru partie dostávali hráči 750 dolarů, za remízu 250 dolarů a za porážku nic.

Po základní části je pořadí Tour následující:

 

Ve hře je ale  ještě 60 000 dolarů, které si mezi sebou rozdělí osm čtvrtfinalistů podle následujícího klíče:

Vítěz 25 000 $
Poražený finalista 15 000 $
Poražení semifinalisté (2) 6 000 $
Poražení čtvrtfinalisté (4) 2 000 $
—————————————–
Celkem 60 000 $

 


 

Odkazy:

Web turnaje
Online přenos

Loading

5 1 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
2 komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
kraken8

Za zmínku možná ještě stojí Aronian, kterej celej turnaj bojoval o postup a hrál líp a líp. Prostě zapnul v pravou chvíli. Nakonec mu stačila v posledním kole remíza s Esipenkem, navíc měl bílý figury. Partie brzo došla k remíze věčným šachem, ale Aronian se myší ukliknul a okamžitě prohrál. Místo tahem střelcem na d2, kterej by potom kryl věžku na e1, tak ho přetáhl až na c1. Pro něho drsnej závěr turnaje.

Jim Vasilis

V rozhovoru prozradil Magnus Carlsen, že slabší start způsobila nákaza covidem … Airthings Masters: Carlsen leidet unter den Folgen von Covid-19 | ChessBase

2
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x