V Šardžá dvě kola před koncem

Turnaj v Casablance skončil, turnaj(e) v Šardžá pokračuje(-í).

 

V sedmém kole turnaje Sharjah Masters mě mile překvapil Thai Dai Van Nguyen, který porazil Daniila Yuffu.
Pravda, soupeř mu ve věžové koncovce vydatně pomohl, ale i tak je to vynikající výsledek.
Van má po sedmi kolech 4.5 bodů, je bez porážky a zatím dělí 9. až dvacáté místo.  Pro škarohlídy, Van dnes zaslouženě vyhrál, ale chyba Yuffy (46. … Ke6) si v ničem nezadá s chybami, které jsme mohli vidět na MČR  :usmev: .

 

 

 

 

 

A aby to snad nevypadalo, že chyby byly k vidění jen na MČR, nebo že jsou naši hráči „saláti“ , tak uvádím několik hrubek hráčů extratřídy.
Jako první je Hans Niemann, který měl po prvních třech kolech sto procent bodů, pak přišly krátké remízy, v šestém kole taktak udržel černými remis s Daneshvarem a v sedmém kole udělal strašnou hrubku v pěšcové koncovce se Shanklandem.
Jistě, můžete namítat, že pěšcovky nejsou zrovna lehké, ale přece jen… Pokud nebyl Niemann v časovce (občas při onlinu „umře“ časomíra  :usmev: a čas při online přenosu nebyl u této partie vidět), pak je to celkem solidní hrubice…

 

 

Chybovali však i jiní. Exsoupeř Vana ze šestého kola Pa Iniyan nezvládl obranu v Adamsově variantě Rauzerova útoku a dostal „na budku“  :usmev: .

 

 

Pozoruhodnou neznalost variant zahájení prokázal Aditya Mittal v partii s tureckým IM Erdogmusem. „Neznalost“ je samozřejmě nadnesený výraz, ale pravda je, že se bílý v pozici moc neorientoval a Erdogmus toho bohatě využil  :usmev: .

 

 

V turnaji Sharjah Masters je po sedmi kolech ve vedení dvojice Daneshvar a Shankland.
Hodně zajímavě se vyvíjí i turnaj Sharjah Challengers, ve kterém se po sedmém kole dostala do samostatného vedení Divya Desmukh. Jen pro zajímavost, na třetím místě je další mladá dáma-Leya Garifullina. Pokud se nepletu, tak Divya Desmukh má dobře našlápnuto na zisk normy GM (mužské!)  :usmev: .

 

Odkazy:

Výsledky na chess-results
Partie na lichess.org
Komentované přenosy (Irene Sukandar) na YT kanálu lichess

 

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x