Velmistrovský šachový festival v Obecním domě

Účastník zápasu o titul mistra světa Boris Gelfand přijede v posledním červnovém týdnu do Prahy. Dlouhodobě nejlepším šachista Izraele velmistr Gelfand společně s aktuální izraelskou trojkou Maximem Rodshteinem se na festivalu ČEZ CHESS TROPHY 2024 utká s dvěma nejlepšími českými šachisty Davidem Navarou a Thai Dai Van Nguyenem.

Zápas ČR vs Izrael se odehraje o víkendu 29.–30. června v Obecním domě v Praze (Náměstí Republiky 5, Praha 1), první partie začínají každý den v 15 hodin a pro diváky je budou komentovat velmistr Sergej Movsesjan společně s mistrem Lukášem Vlasákem.

Součástí festivalu bude i výstava obrazů s šachovou tematikou uměleckého Dua Fosil a také simultánka velmistra Gelfanda. Přijďte se osobně podívat na tento šachový svátek do nádherných sálů unikátního secesního paláce. Vstupenka na celý den stojí 100 Kč (pro děti, studenty a důchodce zlevněná vstupenka za 60 Kč), rezervovat si je můžete e-mailem (prazska.sachova@gmail.com).

Šachový festival ČEZ CHESS TROPHY pořádá každoročně Pražská šachová společnost ve spolupráci se společností Šach Mat s.r.o. Zakladatel Pražské šachové společnosti a ředitel festivalu Pavel Matocha říká: „Mám radost, že letos jsme opět mohli připravit šachový zápas nejlepších českých šachistů s hráči světové špičky a že se opět uskuteční v nádherných sálech Obecního domu.“

Letos navíc slavíme dvě kulatá výročí – 20 let od založení Pražské šachové společnosti a 100 let od narození šachového génia Davida Bronštejna. Úctyhodnou tradici mají i šachové zápasy, které Pavel Matocha pořádá, a také značka ČEZ CHESS TROPHY. První pražský zápas pro Davida Navaru zorganizoval Pavel Matocha v roce 2003, tehdy mladičký český velmistr porazil legendu a veterána Viktora Korčného. A první festival ČEZ CHESS TROPHY se konal v roce 2005 a v jeho rámci David Navara sehrál remízový zápas s bývalým mistrem světa Anatolijem Karpovem.

Více informací na Facebook profilu ČEZ CHESS TROPHY

 

Program festivalu ČEZ CHESS TROPHY 2024

Grégrův sál Obecního domu
(Náměstí Republiky 5, Praha 1)
pátek 28. června
15:00 až 18:00
simultánka velmistra Gelfanda

sobota 29. června
15:00 až 19:00
zápas ČR vs. Izrael v šachu (rapid tempem)

neděle 30. června
15:00 až 19:00
zápas ČR vs. Izrael v Bronštejnově šachu (rapid tempem)

Pavel Matocha
ředitel festivalu a zakladatel Pražské šachové společnosti
e-mail: pavel.matocha@gmail.com
tel: 603 861 533

Loading

5 1 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x