Hospodský šachový turnaj Horní Skrýchov 2024

V sobotu 3.srpna 2024 se konal v Horním Skrýchově v místním hostinci již sedmý ročník Hospodského šachového turnaje v rapid šachu, kterého se zúčastnilo celkem 46 hráčů.
Turnaj organizoval TJ Pilich Horní Skrýchov a zahájil jej starosta obce Horní Skrýchov JUDr. Jiří Drahota.
Soutěže se zúčastnili jak registrovaní hráči z jihočeských šachových klubů, tak i z Prahy a okolí. A dále amatérští šachisté od těch mladých až po důchodce.
 
V turnaji zvítězil nekompromisním způsobem se sedmi body Hadrava Jaroslav z Š.K. Unichess Praha. Druhé místo obsadil s 5,5 body Popelka Oldřich z TJ Slovan Jindřichův Hradec. Na třetím místě skončil FM Papáček Štěpán z Jiskry Třeboň, se kterým měli stejně bodů Vondruš Martin z TJ Slovan Jindřichův Hradec a Chval Zdeněk st. z klubu QCC Č.Budějovice, kteří ale měli slabší pomocné hodnocení. Turnaje se zúčastnily také tři ženy, z nichž nejlepší byla Dudková Danka z Jawy Brodce. Mezi mladými kraloval Pícha Lukáš z Š.K. Traxler Veselí nad Lužnicí. Vícenásobnému vítězi z předchozích ročníků Pavlovi Komprdovi z Aera Odolená Voda se letos příliš nezadařilo a skončil až desátý. První tři vítězové obdrželi finanční ceny a věcné ceny obdrželi všichni soutěžící na základě svého umístění v turnaji.
 
Turnaj počítačem řídil pan Hejda Martin, který byl zároveň i rozhodčím v případných sporech, které ale nenastaly. Profesionální organizace všech částí turnaje byla opět tradičně výborná.
Zajímavostí je, že v hostinci U Slámů v Horním Skrýchově se hrají šachy pravidelně každý týden. A to ve čtvrtek, kdy se schází jak místní hráči tak i z blízkého okolí. Všichni šachisté jsou zde vítání. Zájem o šachy je pak motivem pro organizování velkého prázdninového turnaje.
Jak uvedl ředitel turnaje Pavel Gřunděl, vše dopadlo na jedničku, turnaj se vydařil, přátelská atmosféra prolínala celý průběh a byly odehrány krásné šachové partie.

Loading

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Přečíst celé na JŠS
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x