Chachaři táhnou na Budapešť

Nastal den D! Balení nechávám na ráno, jako vždy…Chaos. Kluci vyjíždějí z Ostravy, je domluveno, že mě „přibalí“ ve Frýdku-Místku, za což jsem rád, jelikož dostat se do Ostravy z Havířova, je vzhledem k povodňové situaci docela problém…

 

„Vše gra, chlopaci“, spojení je navázáno. Kufr auta je nabalen k prasknutí.
Proč? Viz. foto z ledničky  :usmev: .

 

 

 

Menší problém -část kontrabandu. Prostě ne všechny plechovky vydržely. No co už. Přestávka v Trnavě, k našemu překvapení, moc hezké město. Neuvěřitelné množství kostelů, (13!) dvě synagogy, žasneme. Pak celkem nudná cesta po dálnici na Bratislavu, ale dost rychlá. Perlička, když jedeme kol Jaslovské Bohunice, Láďa hlásí, že jsou zde čtyři chladící věže, jenže Marek vidí jen dvě… Vytahuji pleskačku rumu, s poznámkou , že ať si dá, že určitě prozří a uvidí čtyři…No od Maďarských hranic je cesta docela síla. Něco jako naše D1. Když vidíme ty masy kamionů, žasneme…Průjezd Budapešti na místo našeho ubytování, ve špičce, tak to – no comment. Uf, uf.

Cesta je fakt náročná, takže dnešní den je vyloženě seznamovací. Navíc ubytování je také časově náročné (zejména uskladnění kartonů piv a jiné-smajlík). Hrací místnost je od našeho ubytování cca 3,5 km, jdeme pěšky se zastávkou na jídlo. Jít pěšky je asi nejrychlejší možnost (navíc se potřebujeme projít!). V podstatě přicházíme na závěr kola, resp. hraje se jen pár partií, ale aspoň vstřebáváme atmosféru.
Naše snaha s Alešem se akreditovat je už marná, jelikož je to jen možné od 9-18 hodiny(a je už 19 hodina). Byť v pokynech, co jsme dostali, bylo napsáno do 21 hodiny. No,co už… Hledáme alespoň místnost, kde se můžeme akreditovat.

Můžu říci- nic jednoduchého! Jsou to nenápadné dveře s malou cedulkou… Navíc, když se snažíme ptát, kde to vůbec je, anglicky zrovna všichni neumí…
Ale zákulisí je velmi zajímavé. Potkáváte olympioniky z různých zemí, pro nás až exotických. Máte možnost se vyfotit třebas s Carlsenem, což s Alešem využíváme ! (je to taková „virtuální realita“, chtěl jsem poslat, ale zdá se, že to na email nepřišlo…škoda, zítra zkusíme znova!).
V rámci hodně zajímavé šachové výstavy můžeme vidět rozmanité typy šachů (Alešovi se nejvíce líbí oranžovo modré šachy!), nebo třeba kameru snímající běžné hraní šachů na běžné šachovnici s běžnými figurami, přičemž je online převádí do digitální formy a dělá klasický online přenos.
Takže první den jsme docela unaveni, ale těšíme se na zítřek!

Jirka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
1 komentář
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Countryside

Jirka neprozradil všechno. Jak jsme projížděli kolem Jaslovských Bohunic, Na Marka tento zážitek tak zapůsobil, že se zhlédl v umění prokletých básníků a okamžitá inspirace:
 
Nepojedu nikdy více na Jaslovské Bohunice.
Čtyři věže se tam tyčí,
já viděl dvě a jsem v pi..
Po terapii z rumové plaskačky
už vidím čtyři
… a to nejsem na sračky!
  :smich: 
 

1
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x