Sto procent

V srbské Vrnjaćce Banje pokračoval Evropský pohár klubů druhým kolem.
V Saint Louis finišují šampionáty USA mužů a žen.

 

Nový Bor je v Evropském poháru klubů nasazen jako jeden z favoritů (aspoň tedy já to tak vnímám, že když je někdo nasazen jako turnajová trojka, měl by to být jeden z favoritů  :usmev: ).

Ve druhém kole měl Nový Bor za soupeře španělský klub  C.A. Silla Integrant Col-lectius a Nový Bor byl jednoznačným favoritem.

Svou roli potvrdil Nový Bor i v samotném zápase. Vítězství 6-0 je impozantní, ale i tak mu stoprocentní bodový zisk zatím stačí „jen“ na druhou příčku průběžného pořadí. Kapitán Nového Boru Petr Boleslav tentokrát nechal odpočívat na lavičce náhradníků Vana Nguyena a Pentalu Harikrishnu.

I bez těchto dvou hráčů Nový Bor celkem lehce vyhrál (píši „celkem lehce“ , protože David Navara se mi možná pokusí tato slova vyvrátit  :mrknuti: ).

David vyhrál černými „celkem lehce“  :usmev: a tentokrát bude asi souhlasit i on. Bílý se po zahájení dostal do horší pozice, v níž ztrácel hodně času. Velmi brzy mu zbývalo už jen málo času na řešení seriózních problémů, to se muselo projevit.

 

 

 

 

Po dvou kolech má Nový Bor podle očekávání plný počet zápasových bodů a také vynikající skóre. Ve dvou zápasech ztratili Novoborští jen jediný půlbod.

 

Odkazy:

Výsledky na chess-results
Online na lichess.org


 

V Saint Louis se v noci ze včerejška na dnešek hrála devátá kola  v šampionátech USA mužů a žen.

V turnaji mužů je po devátém kole v čele Fabiano Caruana. Půlbodový náskok před Awonderem Liangem sice není jistotou, ale přece jen se dá předpokládat, že v tak vyrovnaném turnaji by to mohlo stačit na vítězství. Jistě, Caruana nemusí poslední dvě kola vyhrát, ale stejně tak málo pravděpodobné je, že by v posledních dvou kolech vyhráli obě partie jeho pronásledovatelé,

 

Výsledky 9. kola:

 

Tabulka po devátém kole (screenshot z webu TWIC):

 

 

Turnaj žen mohl být po devátém kole rozhodnut. Carissa Yip však v devátém kole překvapivě podlehla Megan Lee. V ostré pozici se Megan Lee hrající černými orientovala mnohem lépe a výhra ji dostala na třetí místo v tabulce.

 

 

 

Carissa Yip má stále jedenapůlbodový náskok před druhou Tokhirjonovovou, což by mělo bohatě stačit na výhru v turnaji, jenže kdo ví, co s ní taková porážka udělá. V desátém kole hraje s Annou Zatonskih, která sice hraje špatně, ale Anna má bílé figury a jistě to své soupeřce jen tak „nepustí“  :usmev: .
V posledním kole pak hraje Yip s Alicí Lee, což také nebude nic lehkého.
Uvidíme, jak si dnes v noci Carissa Yip povede s Annou Zatonskih. Nakonec ale bude možná více záležet na tom, jak si povede Tokhirjonova, protože pokud chce mít šanci Carissu předstihnout, bude muset dvakrát zvítězit.

 

Výsledky 9. kola:

 

Tabulka po devátém kole (screenshot z webu TWIC):

 

 

Odkazy:

Web turnaje
Partie na chess.com

 

 

Loading

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
1 komentář
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Vojta Plát

Ta tabulka přeboru mužů USA je dost nepřehledná. Někomu chybí dvě partie, někomu jedna. Třeba Wesley So má 50% jako Levon nebo Ray, ale má méně bodů…
 

1
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x