!!! Ukončení krajských soutěží družstev !!

Vážení šachisté – členové jihočeského šachového svazu, vzhledem k současné situaci, kdy je v ČR vyhlášen nouzový stav kvůli narůstajícím problémům s koronavirem a ve snaze přispět ke zpomalení šíření tohoto nebezpečného viru rozhodl výkonný výbor JŠS ukončit s okamžitou platností letošní ročník divizních soutěží družstev.
Důvodem pro ukončení je nemožnost zajištění dalšího regulérního průběhu soutěží. Velkým problémem se jeví jednak hrací místnosti, které jsou u některých klubů již nepřístupné a u dalších uzavření prostor hrozí, a jednak samotný fakt šíření viru. Mnozí hráči se obávají sami o sobě nastoupit a jejich obavy považuje výkonný výbor za pochopitelné a tedy opodstatněné. V takovéto situaci lze reálně očekávat množství nejen nesehraných partií, ale i celých utkání. Tolik k předpokladu regulérnosti soutěží.
Zvláštní zřetel pak zasluhuje obava o zdraví našich členů. Oproti ostatním sportům je v našich řadách vysoké procento seniorů, které bychom pokračováním soutěže vystavovali opravdu zbytečnému (a vysokému!) zdravotnímu riziku.
Po zvážení výše uvedených okolností výkonný výbor rozhodl, jak je uvedeno.
V návaznosti na další postup republikového orgánu bylo rozhodnuto, že v případě zachování statusu sestupu a postupu mezi 1. divizí JŠS a 2. ligou (záleží na rozhodnutí ŠSČR) postupuje do 2. ligy aktuální vedoucí celek 1. divize, který má již postup zajištěn. (Republikové soutěže jsou aktuálně pouze přerušeny. Jak to dopadne se ale neví.)
V ostatních případech sestupů a postupů mezi divizemi bude s ukončením soutěží zachován stávající status quo, tedy nedojde k postupům, ani sestupům.
Věříme, že všichni pochopí závažnost situace.
S přáním všeho dobrého a ať se vám virus obloukem vyhne!
Za VV JŠS: RNDr. Ladislav Sýkora, předseda

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Přečíst celé na JŠS
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x