Blíží se online turnaj o hezké ceny!

Včera byla zveřejněna startovní listina turnaje, na nějž se v dnešní době těší mnoho lidí.

Už jsme vás informovali o online turnaji pořádaném Magnusem Carlsenem. Do včerejšího dne nebylo jasné, kdo vše se utká o cenový fond v celkové výši 250 000,- $. Včera se na chess24.com objevila startovní listina a další informace k turnaji.

V osmičce hráčů figuruje kromě samotného mistra světa i pětice hráčů z nedokončeného turnaje kandidátů a další dva hráči extratřídy.
Takže KDO?

Hráč, federace, věk, FIDE rating, FIDE rapid, FIDE Blitz)
———
Magnus Carlsen, Norsko, 29; 2863; 2881; 2887
Fabiano Caruana, USA, 27; 2835; 2773; 2711
Ting Li-žen (Ding Liren), Čína, 27; 2791; 2836; 2788
Jan Něpomňaščij, Rusko, 29; 2784; 2778; 2785
Maxime Vachier-Lagrave, Francie, 29; 2778; 2860; 2822
Anish Giri, Nizozemsko, 25; 2764; 2731; 2752
Hikaru Nakamura, USA, 32; 2736; 2829; 2900
Alireza Firúzdža (Firouzja), FIDE, 16; 2728; 2703; 2750

Převzato s chess24.com

Kromě zmiňované šestice (mistr světa + pět hráčů turnaje kandidátů) obdrželi pozvánku také H.Nakamura, který je v současné době na špici žebříčku pro bleskový šach, a A.Firúzdža, šestnáctiletý talent z Íránu, hrající pod vlajkou FIDE. Mimochodem, na serveru lichess se Firúzdža drží dlouhodobě na špici žebříčku a jen občas se Magnusovi podaří jej mírně poodsunout  :usmev:

Kromě zajímavého cenového fondu však hráče čekají také povinnosti. I když budou hrát z pohodlí svých domovů, pořadatel vyžaduje dress code, tedy společenské oblečení. Nevyžaduje se sice kravata, frak nebo motýlek, ale „pouze“ business casual. Mám dojem, že něco podobného se vyžadovalo i na prosincovém mistrovství ČR v bleskovkách a stejně tak mám dojem, že mnozí nevěděli, co si pod tím představit  :smich: Takže kdyby někdo náhodou nevěděl, zde si můžete přečíst, jak se obléci na příští MČR  :mrknuti:   https://www.wikihow.cz/Jak-se-obl%C3%A9kat-ve-stylu-business-casual

Dále mají hráči povinnost být k dispozici pro případné předzápasové interview, naživo proanalyzovat svou partii, komentovat finálové zápasy (pokud nebudou sami jejich účastníky) a ještě několik dalších povinností a závazků (viz např. zde: http://chess-news.ru/sites/default/files/magnus-carlsen-invitational—regulations-v2.pdf ).

Samostatnou a celkem zajímavou kapitolou je pak anticheating. Hráči budou při hře zabírání kamerami nejméně ze dvou úhlů, jejich obrazovka bude sdílená s rozhodčím a  pověřenými osobami, partie budou samozřejmě zkoumány anticheatingovými programy…prostě celkem dost dobrá opatření.

Napadá-li vás, odkud vezmou vybavení, pak vězte, že je to rovněž jeden z požadavků na účastníky turnaje-zajistit si odpovídající technické vybavení.

Připomeňme si, že turnaj začíná 18.4.2020. Rozpis a další informace k turnaji naleznete přímo na webu chess24.com ( https://chess24.com/en/read/news/magnus-carlsen-invitational-line-up-revealed  ) .


Přejeme hezký zbytek velikonočních svátků a nezapomeňte!!!

Dodržujte bezpečný odstup i o velikonocích!!!  :mrknuti:

 

Loading

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
1 komentář
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Jílek

Zajímavé anti-cheatingové řešení. Myslím, že je to jedna z cest, sledovat hráče kamerou. Sice to může pro někoho být celkem dehonestující, ale obávám se, že výrazně jiné a lepší řešení se jen tak nenajde  :smutek: je to prostě cena za to, že je počítačový šach tak pokročilý.

1
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x