ME žen, 7.kolo

Po dni volna pokračovalo v Praze ME žen. Naše hráčky moc „nezasvítily“ 🙁 .

 

Nejvýše „vyskočila Natálie Kaňáková, která se na jedenáctém stole utkala se srbskou WGM Teodorou Injać.
Ve výměnné variantě dámského gambitu platí pro černého rčení: „Dvakrát měř, jednou rež.“
Každá malá chybička je vodou na mlýn bílého.
Nejinak tomu bylo i v této partii. Natálie se dostala do problému už v zahájení a i když místy mohla hrát lépe, byla to bílá, kdo určoval vývoj celé hry.

 

 

Belgičanka Eline Roebers nehrála nejpřesněji v sicilské s opačnými rošádami proti Elišce Richtrové, ale stačilo to. Partie se naší hráčce moc nepovedla  :smutek: .

 

 

Překvapivě snadno vyhrála Tereza Rodshtein s Julií Movsesian.
Tedy ono to až tak snadné nebylo, ale Julia si v téhle partii moc nezahrála  :usmev: . Typický Caro Kann, kde má bílý(-á) stále o něco lepší šance. a když to hraje černý špatně, pak jsou ty šance lepší o hodně.
Tereza vyhrála, nebylo to bez problémů, protože si trochu zkomplikovala situaci (47.Vxe4?), ale i tak to bylo celkem přesvědčivé.

 

 

Sicilská s rošádami na opačnou stranu se hrála v partii Anny Lhotské s Teou Gueci. V ostré partii chybovaly obě hráčky, ale poslední hrubku (38.Vg3??) udělala ta naše  :smutek: .

 

 

Ekaterini Pavlidou porazila Karolínu Markovou. Bílá měla po většinu partie převahu. V jednom momentě se sice karta na chvíli obrátila, ale v podstatě se hrálo jen na „černou branku“ .
Škoda, že česká hráčka nevyužila možnosti svázat bílého střelce (30. … Vb3!), po čemž by měla bílá velké problémy.

 

 

Hezkou miniaturku vytvořila Petra Sochorová v královském gambitu  :palec-nahoru: s Ronit Levitan. Černá se vůbec „nechytala“  :usmev: .

 

 

Partie Olgy Dvořákové s Annou-Majou Kazarian byla o jedné hrubce (25.Dc7??). Bílá tak nějak zapomněla na svého krále a to se jí nevyplatilo.

 

 

Anna Marie Koubová pokazila partii bílými figurami už v zahájení a Mihaela Sandu jí pak už nedala žádnou šanci.

Nataša Richterová hraje dobré šachy, ale jen do časové tísně. Pak jde její výkon rapidně dolů. Problém je v tom, že Nataša se do časovek dostává až příliš často  :smutek: . Daria Vanduyfhuys se na výhru vlastně ani moc nenadřela, spadla jí do klína sama.
Po úspěšném MČR Nataša Richterová zatím marně hledá svou formu.

 

 

 

 

U partie Honorata Kucharska-Martina Folková si kladu dvě otázky, na které neznám odpověď  :usmev: . V prvé řadě nerozumím tomu, proč černá odevzdala (dobře, tak obětovala) figuru, a pak nechápu, proč partie skončila remízou?  :usmev:

 

 

Pro mě trochu překvapivě, ale rozhodně zaslouženě, získala celý bod Míša Svobodová se zkušenou polskou hráčkou Katarzynou Dwilewicz. Polce se partie vůbec nevydařila.

 

 

Angličanka Head Louise byla omilostněna Adélou Třasákovou, které se nepodařilo prosadit s figurou více v koncovce. Adéla ztrácela čas, pak možná i nervy a nakonec půlbod  :usmev: .
Škoda, koncovka nebyla až tak těžká.

 

 

Marianna Grineva a Sofie Přibylová si zablicaly, a hned dvakrát  :usmev: . První blicka před časovkou nepřinesla rozuzlení divoké partie, tak si to slečny „střihly“ ještě jednou a úspěšnější byla ukrajinská hráčka.
Prostě blicka s mnoha chybami, ale některé varianty jsou zajímavé.

 

 

Los českých hráček v osmém kole:

 

Web turnaje
Online na lichess.org
Výsledky na chess-results
Youtube kanál ŠSČR
Fotogalerie na webu Zonerama

Loading

5 3 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x