Zimní festivaly Czech Tour 2022 a 2023

Dny se krátí, blíží se zima a s ní i poslední dva festivaly seriálu Czech Tour 2022. Nejprve vypuknou šachové boje v krásném kongresovém sále hotelu Černigov v Hradci Králové již 5. listopadu. Tradiční turnaj (již 12. ročník) je letos zároveň krajským přeborem Královéhradeckého kraje a hrát se tak bude hned o dva cenové fondy.

Přihlásit se je možno do konce října a předběžná startovní listina je zde:
https://www.czechtour.net/cz/open-hradec-kralove/startovni-listina-a/

Open Hradec Králové, hotel Černigov

Posledním festivalem roku 2022 v rámci seriálu Czech Tour bude, na Hradec Králové přímo navazujícím, Open Brno (12.–19. 11.) ve známém brněnském hotelu Cosmopolitan Bobycentrum. Ozdobou této akce bude jistě uzavřený IM turnaj s účastí 3 mladých talentovaných českých hráčů Jáchyma Němce, Jakuba Kůsy a Václava Fiňka, který zde přesně před rokem vybojoval svou první a dosud bohužel jedinou normu mezinárodního mistra. Přihlásit se můžete do začátku listopadu a předběžnou startovní listinu najdete zde:

IM turnaj – https://www.czechtour.net/cz/open-brno/startovni-listina-a/

Open turnaj – https://www.czechtour.net/cz/open-brno/startovni-listina-b/

Open Brno 2021, vítězové uzavřeného IM turnaje

Hned po Novém roce začne nový seriál festivalů Czech Tour 2023 tradičním turnajem Open Praha v hotelu Olympik (6.–13. 1.), kde se ve dvou výkonnostních skupinách očekává účast cca 300 hráčů. Pouze jeden den po skončení pražského turnaje budou šachisté pokračovat do kouzelných zimních Mariánských Lázní, kde pro ně budou připraveny zavřené GM a IM turnaje, seniorský turnaj nad 50 let, FIDE open a stejně jako na všech ostatních festivalech Czech Tour i doprovodné turnaje v rapidu a blesku.

Open Praha, hrací sál hotelu Olympik
Open Mariánské Lázně, turnaj seniorů 50+

Po krátké pauze bude další akcí již 22. ročník Open Liberec v krásném hotelu Zlatý Lev od 24. února do 3. března. Skvělé hrací podmínky i luxusní ubytování přivedli na start posledního ročníku 120 příznivců královské hry a v příštím roce to zcela jistě nebude jiné. Na Liberec pak naváže od 4. 3. „staronový“ festival v Plzni. Novinkou v něm bude, vedle klasického FIDE openu, uzavřený IM turnaj a zejména nové hrací místo v Parkhotelu Plzeň. Krásný hrací sál s dostatkem místa pro všechny hráče bude jistě posunutím festivalu kupředu.

Open Liberec, hrací sál hotelu Grandhotel Zlatý Lev
Open Plzeň, vstup do hotelu Parkhotel Plzeň

V následujících pěti měsících nás tedy čeká 6 různých šachových festivalů na různých místech České republiky. Každý z nich bude jiný (termínem, místem konání, délkou hrací doby, počtem účastníků, typem turnajů i silou startovního pole) a jedinečný zároveň. Co však bude všechny spojovat je vysoká úroveň hotelů, krásné hrací prostory, přátelská atmosféra a profesionální organizace.

Těšíme se na Vás

Organizační tým Czech Tour

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x