Předsoutěžní rapidy

Kvapem se blíží začátek sezóny družstev, ale zbývá ještě trochu času a pořadatelé různých turnajů se snaží využít každé mezery v nabitém kalendáři.

 

V dnešní uspěchané době to není jednoduché. Usmyslíte si, že uděláte turnaj a kromě toho, že musíte nejdříve zajistit hrací prostory, je nutné naplánovat i vhodný termín.

Jistě, nemusíte brát na nikoho ohled a klidně si svůj turnaj uspořádáte v pevně daném termínu bez ohledu na to, že se jinde (obvykle poblíž  :usmev: ) koná jiná akce.

Letos se většině pořadatelů takových rapid turnajů (nebo i bleskových) podařilo vybrat relativně vhodné termíny.

Informace o turnajích v Dolním Benešově a v Praze už jsme tady uváděli. Možná by bylo vhodné ještě doplnit, že oba turnaje, 37. ročník Memoriálu Karla Osmančíka i 6. Memoriál Věry Menčíkové, byly součástí Grand Prix v rapid šachu.

Tato soutěž je složená z deseti turnajů, odehrány jsou zatím čtyři turnaje (Hostivice, Turnov, Dolní Benešov a Praha). Po čtyřech turnajích je v čele Vojtěch Zwardoń před Jakubem Půlpánem a Kirillem Burdalevem.

Prvních patnáct míst v GP:

 

 

V letošním roce čeká účastníky seriálu ještě turnaj v Koutech nad Desnou (2. 12.) a turnaj ve Světlé nad Sázavou. V roce 2024 se začíná až (skoro) na jaře.
2. 3. 2024 se hraje v Dobrovicích, 20. 4. 2024 v Bohuslavicích, 4. 5. 2024 je na pořadu turnaj v Chlumci u Ústí nad Labem a posledním turnajem je tradiční rapid v Mostech u Jablunkova, který se uskuteční 8. 6. 2024.

 

Mezitím se však hrají i jiné rapidy a blicáky.
Už zítra 30.9. 2023 se hraje v Orlové Mezinárodní šachový turnaj Open Orlová 2023.
Devítikolový rapid turnaj hraný tempem 2 x 15 minut bez přídavku(?) se uskuteční v Domě kultury v Orlové.
Více informací o turnaji najdete v propozicích.

Dovolím si upozornit na jednu zajímavou zahraniční akci.
Klub Silesia Racibórz se letos umístil v polské Ekstralize na hezkém pátém místě. Právě tento klub pořádá 7. 10. 2023 rapid turnaj IV Międzynarodowy Memoriał Szachowy im Alfreda Chrobaka na devět kol tempem 10+5, v němž jsou zajímavé finanční ceny. První cena činí 1200 zlotých a desátá cena je ještě 250 zlotých. Kromě toho jsou vypsány i ceny pro kategorie podle ratingu (1701-2000 a 1000-1700) a tři finanční ceny pro nejlepší ženy.

Odkaz na informace o turnaji na chessarbiter


 

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x