DN vs. VK

Podivné zkratky v nadpisu nejsou složitou šifrou 🙂 . Zkratka „vs.“ se používá místo slova „versus“ , které pochází z latiny a znamená „oproti“ nebo „proti“. No a pak už zbývá dešifrovat jen zbývající písmena. Nebudu napínat a napíši to slušně česky: David Navara proti Vladimiru Kramnikovi.

 

V uplynulém týdnu nás David informoval, že poměrně ostře zareagoval na tweet Vladimira Kramnika na síti „X“ (kdysi Twitter). David „neúčinkuje“ na žádné sociální síti, takže reagoval ve svém blogu na webu lichess.org a pak také podal stížnost přímo na FIDE. Zřejmě jsem to napsal nepřesně, protože mám dojem, že první reakcí byla stížnost na FIDE a až poté vyšel Davidův článek v jeho blogu. Článek je v anglickém jazyce, ale s Davidovým souhlasem jsem jej „přelouskal“ do jazyka českého  :usmev: .

Pro kontrolu jsem překlad poslal i Davidovi, který jej ještě mírně upravil a zaslal zpět. Vše proběhlo včera a celkem narychlo, nečekejte tedy nějakou brilantní „filipiku“, jde o jednoduchý překlad anglického textu, který by zasluhoval další úpravy, ale i v aktuálním znění splní svůj účel-informovat i ty, kteří neumí anglicky, nebo ty, kterým se nechce číst anglický text  :usmev: .

Dejme slovo Davidu Navarovi (v mém překladu).

 

Úder kladivem

Špatná statistika může být někdy horší než žádná statistika.

Různí lidé mají rádi různé věci

Velmistr Kramnik nedávno zveřejnil další kontroverzní tweet o podvádění v Titled Tuesday (Titulované úterky).

Zdroj: sít „X“, https://x.com/VBkramnik.

 

Vůbec se mi to nelíbilo. Když jsem to viděl poprvé, cítil jsem se šokovaný, jako by mě někdo praštil kladivem do hlavy. Rychle jsem napsal oficiální stížnost na FIDE a následující noc jsem spal jen tři hodiny.
Uplynulo několik dní a já se kvůli tomu stále necítím dobře a je pro mě těžké se pořádně soustředit na jiná témata. Vzhledem ke kontextu („Podvodné úterky“, jakýsi nenápadný předpoklad, že tato statistika významně souvisí s podváděním i další výroky GM Kramnika na téma Titulované úterky) mi ten příspěvek přijde dost urážlivý.

Koho přesně pan Kramnik obviňuje? A pokud obviňuje jen několik hráčů ze seznamu, proč ostatní zmiňuje v souvislosti s „Cheating Tuesdays“, což je urážlivé?
Jelikož nejsem na Twitteru, považoval jsem za rozumné prezentovat své námitky zde.

Tweet je poněkud záhadný. Velmistr Kramnik mluví o setinách pěšce, ale nejsem si jistý, co znamenají čísla vpravo. Jsou to procenta?
Jsou tam i další nepřesnosti. Je dobře, že GM Kramnik bere v úvahu alespoň přibližnou sílu hráče (přibližně měřenou ratingem FIDE), ale v tomto ohledu je nepřesný, když uvádí GM Frederika Svaneho, který má v klasickém šachu rating 2636, jako mezinárodního mistra. Frederik nehrál příliš mnoho bleskových turnajů hodnocených FIDE, takže jeho bleskový rating je příliš nízký, přesto se v prosinci 2023 zúčastnil několika naživo hraných bleskových turnajů a předvedl v nich dobré výkony.
Když už někdo veřejně obviňuje jiné, měl by se alespoň snažit být co nejpřesnější.

Moje výsledky

Co se týče mne samotného, hraji podobně dobře a podobně rychle v rapidech a bleskových turnajích naživo, s mírně lepšími výsledky za šachovnicí než online. Také naživo jsem v mnoha partiích hrál dobře s méně než 10 sekundami na hodinách. Pokud je moje přesnost v Titled Tuesday o něco vyšší než v reálných bleskových turnajích, je to proto, že Titled Tuesday hraji jen tehdy, když se cítím alespoň průměrně dobře, zatímco na účasti v turnajích naživo se domlouvám s velkým předstihem a obvykle neodstupuji, ani když náhle onemocním nebo se necítím dobře z jiných důvodů.
Zde jsou mé výsledky z Titled Tuesday od ledna 2024:

2. ledna 8/11
9. ledna 8/11
16. ledna 8.5/11
30. ledna 9/11
6. února 7/11
12. března 7/11
19. března 8/11
26. března 7,5/11
14. května 8,5/11

Můj průměr v tomto období byl těsně pod 8/11. Je to slušné skóre, ale nic zvláštního. Nevyhrál jsem ani jednu cenu.
Všechno to byly tzv. Early Titled Tuesdays hrané odpoledne, protože večer bývám příliš unavený, a den po večerním online turnaji ještě více. Titled Tuesday nehraji, když se necítím dobře, ani v průběhu turnajů hraných naživo, těsně před důležitými událostmi a podobně.

Celkem jsem hrál Titled Tuesdays hrál pětadvacetkrát v životě a končím mezi 7 a 9 body z 11 partií, s průměrem těsně pod osmi body. Jednou jsem vyhrál 200 dolarů za 4. místo, a to je vše. Co se týče živých šachů, jsem trojnásobný mistr Evropy v bleskové hře. Jednou jsem měl obrovské štěstí a dvakrát výjimečně dobrou formu, ale tyto výsledky jsou stále lepší než ty v Titled Tuesday.
Je pravda, že jsem měl v Titled Tuesdays velmi dobré období od listopadu 2023 do února 2024, možná proto, že jsem tehdy hrál více bleskovek a méně standardních partií. V době mezi 30. lednem a 6. únorem, ale ani nikdy jindy, nedošlo k žádnému zlomovému momentu, žádnému obvinění, žádnému varování, žádné výzvě ke kontrole přes Zoom.
Na podobných výkyvech formy není nic neobvyklého.

Zde je rating GM Kramnika v klasickém šachu:

Zdroj: Kramnik, Vladimir (fide.com)

A tady je jeho rating v bleskovém šachu:

Zdroj: Kramnik, Vladimir (fide.com)

 

Je normální, že sportovci mají vzestupy a poklesy výkonnosti. I velmistr Kramnik měl ve své skvělé kariéře lepší i horší období. Vzhledem k tomu, že dobře ví, jak nepříjemné a urážlivé je být obviněn bez řádných důkazů, myslím, že by měl být ve svých výrocích opatrnější, zejména když je zveřejňuje na sociálních sítích.

Kramnikova metrika nefunguje

Velmistr Kramnik v uvedeném tweetu své metody nevysvětluje. Zdá se, že se nějakým způsobem pokouší naznačit, že velmi nízký poměr chyb udělaných ve zbývajících deseti sekundách může být velmi podezřelý, zejména v případě hráčů s nižším ratingem. (Tato interpretace je moje a může být nepřesná. Hrubá chyba může být definována různými způsoby a já neznám podrobnosti jeho analýzy.)

Metrika zvolená GM Kramnikem vypadá velmi podivně. Myslím, že všichni známe podvodníky, kteří dělají každý tah za 2-5 vteřin, hrají jako silní GM, a když jim dochází čas, začnou hrát rychle a nastavovat figury.
Takoví hráči by směli skončit na opačném konci tabulky GM Kramnika, na jejím úplném dně. Ne nahoře!

Vzhledem k tomu, že takových hráčů je v online šachu poměrně hodně, domnívám se, že metrika GM Kramnika je pro odhalování podvodníků dost špatná.
Ve skutečnosti je to ještě horší. Představte si hypotetickou situaci, že pozvete 9 takových podvodníků a 1 poctivého hráče (který má průměrnou spotřebu času) na bleskový turnaj hraný tempem 3 minuty + sekunda na tah. Jediný poctivý hráč podle kritéria GM Kramnika skončí první (tedy nejpodezřelejší), daleko před ostatními, kteří s několika sekundami na hodinách nastavují figury. Absurdní!

Možná se GM Kramnik snaží odhalit hráče, kteří při hře používají počítačové boty, a tak jsou schopni provádět tahy za 1 sekundu nebo méně. Tito hráči však mohou jeho statistikám jednoduše uniknout tím, že své partie odehrají dostatečně rychle, aby se vyhnuli vážným časovým potížím!

Boj proti podvádění při online šachu je nezbytný a měly by se používat programy jako Zoom, ale také dobré statistiky, abychom lépe určili, kdo hraje fér a kdo ne. Aby se zabránilo nebo alespoň omezilo podvádění a neopodstatněným obviněním.
Veřejná obvinění založená na velmi problematických statistikách situaci nijak nezlepšují a mohou také způsobit zbytečnou bolest.
Děkujji za pozornost.

P. S.: Autor je velmistr s magisterským titulem z logiky.

 


Zdroje:

Blog Davida Navary na lichess.org
Účet Vladimira Kramnika na síti X
Web FIDE

 

 

Loading

5 4 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
47 komentářů
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Chrz

Chápu Tě Davide, jak těžké muselo být ten článek VK „rozchodit“. Nicméně útěchou musí být, že si ostatní čistí, též nařknutí VK řekli, no tak jestli jsme ve stejném „pytli“ s Davidem co se fair-play týče, tak to nás větší štěstí nemohlo potkat. ‚
Pokud však byl někdo z jmenovaných ve skupině od VK opravdu „nečistý“, tak se také zaradoval, že mu VK vystavěl takovou „hradbu“, s jménem David Navara.

Max

Pane Navaro, buď jsem nepochopil, co jste chtěl říct, nebo nevím, ale vy si opravdu myslíte, že cca 20% těchto obvinění je pravdivých? To by v mých očích byl konec profesionálního šachu.

David Navara

Myslím si, že aspoň trochu rozumný expert se nebude strefovat do náhodných lidí, ale do pár procent osob, jejichž výsledky na internetu jsou výrazně nadprůměrné a snadno mohou vzbudit podezření. A z takovýchto obvinění může být nemalá část pravdivá. (A značná část ne.) Seznam velmistra Kramnika je vytvořený na základě prazvláštního kritéria a zjevně zahrnuje hráče, kteří nepodvádějí. Ale kdyby mu tam vyšlo deset silných velmistrů („zelených“), předpokládám, že by si výsledek nechal pro sebe a použil jiné kritérium, podle něhož by vepředu byli lidé, které podezírá („červení“).
Když necháte dvacet silných velmistrů vyjmenovat deset nejpodezřelejších titulovaných hráčů na serveru, některá jména se tam budou často opakovat. A je rozumné předpokládat, že v některých případech mají silní velmistři pravdu. (Rozhodně ne ve všech.)
Jinak velmistr Kramnik pomohl serveru chess.com odhalit nějaké podvodníky, ale pak nejspíše přestal metodám serveru důvěřovat a vydal se cestou veřejných obvinění, přičemž přinejmenším některá z nich jsou neadekvátní.
To, že někteří na internetu podvádějí, určitě neznamená konec profesionálního šachu. Naživo hrát můžeme, na internetu o větší ceny také, ale pod dohledem kamer a ve výjimečných případech i živých rozhodčích.
A pokud se na internetu hraje bez kamer o malé ceny, není to profesionální šach. Streamer nebo trenér si tam vydělá více než člověk, který vyhraje pár malých cen.

Peter

Príliš dôverovať dojmom a pocitom GM hráčov sa nemusí vyplatiť.
Samozrejme, vedia hrať veľmi dobre šach, no v iných oblastiach, aj čo sa týka šachu, to už také dobré byť nemusí.
No a s tou pomocou pri odhaľovaní – asi chess.com neprehlásil za podvodníka niekoho len na základe označenia Kramnika, ale až po vlastnom vyšetrovaní.
Pri nejakom povrchnom posúdení to môže vyzerať na „zrejmého podvodníka“, no skutočnosť môže byť iná.
Ak je výrazný rozdiel medzi online a FIDE ratingom, môže to byť napríklad aj tým, že hráč málo hrá FIDE turnaje, online hra mu, z rôznych príčin, viac vyhovuje…
Ak by pri hre cez internet mala byť možnosť podvodov rovnaká ako za stolom, tak by musel byť hráč nielen doma pod dozorom rozhodcu, ale aj prísť niekam mimo svojho bytu, do hracej miestnosti, kde by všetko vybavenie vlastnili organizátori.
 

Vilda Moncl

Kramnika bych nebral moc vážně. Jeho myší schopnosti jsou jako když jedeš sám na brankáře, rozpřáhneš se a zlomíš hokejku. Jeho poznámky při hře „už jsem myslel, že jsem zase prohrál na čas, jako obvykle“ nebo „pitomá myš“ mnohé vystihují.   :usmev: 

laik

Včera se k této věci vyjádřil Hikaru Nakamura:
https://www.youtube.com/watch?v=qel4Aa3bgg0
 
Velmistra Navaru zde označil za jednoho z nejsympatičtějších šachistů, kterého zná, ale podobné sebeobhajující reakce považuje za z principu špatné, jelikož živí pochybnosti a velmistr Navara se tím staví do bezvýchodné pozice manželky žárlivého muže, který chce, aby mu dokázala svoji věrnost. Motivem očividně frustrovaného Kramnika, který bezohledně kope kolem sebe, má být údajně jakási msta.

laik

Hlavně se tím nenechte rozhodit. Kramnika v podobných úletech asi málokdo bere vážně, což tvrdím z pohledu jeho fanouška. Podvádění je problém, ale tohle je takový trash talk. Jak řekl Nakamura, Kramnik se dal na cestu, ve které už bude pokračovat. I kdybyste našel chybu v jeho výpočtech, vytáhne další a bude počítat i to, co započíst nelze.

Ondrej Havelka

Dovolím si přidat k super logickému rozboru pár svých postřehů.
1) Nemyslím si, že byl příspěvek mířen proti Davidovi, tuším, že Kramnik naráží víc na hráče s „červeným“ ratingem.
2) Příspěvek obsahuje statistické fauly. Proč třeba byla vybrána hranice 700tahů? Proč je v seznamu uveden Magnus Carlsen, který má takových tahů pouze 560? Kolik takových tahů udělal Nakamura a jakou měl úspěšnost?
3) Velké relativní rozdíly v počtu odehraných tahů ukazují, že metrika ani nemůže fungovat. A když, tak nám vlastně ukazují jednoduchou věc. Mladí hráči, kteří se účastní pravidelně, Yoo, Naroditsky, Bortnyk mají rychlý propočet v časových tísních. Kdo by to nečekal?

Peter

1. Keď chce Kramnik obviňovať na základe výpočtu, tak by to malo byť naozaj len na základe neho a nie že po výpočte subjektívne zafarbí nejaké bunky tabuľky. „Právo“ na kritiku takéhoto „odhalenia“ majú všetci v tabuľke. A nielen oni, ale aj všetci, čo majú o takých „štatistikách“ pochybnosti. 
 
2. No a prečo sú v štatistikách nejaké vymyslené čísla a postupy?
 
To je jednoduché: „šteloval“ tie svoje výpočty, dokiaľ mu, aspoň čiastočne, nevyšlo to, čo chcel, aby mu vyšlo.
 
Magnusa tam dal asi len „na porovnanie“, ako najsilnejšieho hráča. 
 
 
Kramnik k tej svojej „štatistike“ nedal žiadne podklady a vysvetlenia a aj tá tabuľka je v nejakej pochybnej forme – asi mobilom odfotený počítačový display.
 

Jan Jílek

Kouknul jsem vedle, což už nedělám moc často, protože se tam povětšinou řeší politika nebo vyvolávání pseudokauz za každou cenu.
 
No, co mě ale zarazilo, jak se tamní diskutéři rádi navážejí do Davida Navary. Je to kvůli tomu, že David občas napíše sem nebo proč?
 
Jejich přístup je maximálně směšný a pokrytecký, protože se do Davida rádi navezou, ale zároveň je jim dost dobrý na to, aby např. napsal předmluvu ke knize, kterou prodávají. Další diskutér, který píše o Davidovi také hanlivě zase velmi stál o možnost zahrát si s ním v Hodince s mistrem…
 
Proč to píšu? Právě abych poukázal na to nebetyčné pokrytectví.
 

Vojta Plát

Me pobavil tento komentar:
 
Petr KoutnýNeumím se ztotožnit s podrazy a fauly lidí,co vedou tento svaz. . Náš turnaj není organizován svazem a má s ním společnou jen jednu malou větu a pár písmenek. Jsem členem protože hrají za rok pár partií s kamarády v druhé lize a nechci jim komplikovat život být zbytečným písmenkem jako neregistrovaný hráč. Píšu o čem chci, protože jsem dospělý člověk a žijí ve svobodné zemi. 
+0 /-5 | 28.05.2024 12:03
 
Pise nekdo, kdo se chova maximalne zakerne, dela podrazy a o kom se vi, jak v Anglii okradal sve spolubydlici, jak podvadel svoji manzelku s 15(mozna 16-17) letou sachistkou ze Slovenska, ktera je ted provdana za Riabova, o kterem Koutny nedavno psal jako o ruskem kolaborantovi. A to je jen zlomek vseho…
 
Kdyz bude potreba, klidne si zalozim svuj web a o vsem verejne napisu, ale ma cenu byt stejne zakerny jako Koutny? Nejspise ne, i kdyz…
 
Skoda, ze jsem to nevedel driv, ale ta zloba na vsechny okolo je v tom cloveku az neuveritelna. O to vic me mrzi, kdo se s takovym clovekem potom paktuje. Z toho nikdy nic dobreho nevzejde, ale tak kazdeho vec.
 
Honzovi Jilkovi jsem neveril, ale uz vim sam z vlastni zkusenosti, jakych ruznych prasaren je Koutny schopny a zpetne se Ti, Honzo, omlouvam!
 
P.S. vsichni vime, jak to tu Koutny cte, takze po tomto komentari ocekavam dalsi “srackaclanek” proti me osobe 😀
 
 
 

Max

Myslíte Rebeku? 😀

Max

Vojto, ten web, potažmo kanál, je super plán! Přemýšlejte nad tím. Enfant terrible české šachové scény. Dáte tam nějaké rozbory Vás jako velmistra, nějaké komentáře na plnou hubu, pozvete pár hostů. Tvl, to je potenciál jako kráva a peníze, které jenom stačí sebrat ze země. Upřímně si dovolím říct, že v tomhle se Vám ani zdaleka nemůže rovnat ani pan Navara. Nebuďte hloupej, jděte do toho!!!

Vojta Plát

Nevim, jak to funguje a nikdy jsem to nedelal. Mate nejake rady a napady? Poslete mi to na mail, diky!

Vojta Plát

vojtechplat(zav)seznam(tecka)cz

Max

Máte to tam.

Vojta Plát

Nic neprislo…

Max

Ok, Vojto, zkusím znovu, kdyby Vám nepřišlo nic ani zítra, napište prosím opět sem, budu sledovat.

Vojta Plát

Nic, tak na to kaslete. Trolling patri jinam a jinym lidem, ne mne 🙂

Jan Jílek

Vojto, trochu jsem tu mailovku upravil, radši.

chess

Je to docela dlouhá historie (naváženi do Davida) , odhaduji cca 2 až 3 roky. Zarazil mě turnaj v Praze, kde se Davidovi Navarovi nedařilo a sousedi od vedle se začali v probíhajícím!! turnaji do něj navážet (lze dohledat), říkal jsem si, že to je docela drsné, že by to šachista neměl sachistovi dělat. Koutný je Koutný, ale že to nevadilo Robertovi, z toho jsem byl úplně vedle. Vždyť Robert ví jaké má šachista v průběhu turnaje psychické rozpoložení. Poté následovalo asi x článku o konci královani Davida Navary. Myslim, že důvod je (fabuluji), že David odmítl nějaké video nebo jiný JEHO nesmyslný nápad, a proto spustil tu nenávist, je to zákeřný člověk, mě jen mrzel ten Robert, asi mu některé věci nedochází…

Vojta Plát

Robert v tom jede s nim ve vsem, takze vas Robert mrzet nemusi, je to stejne zakerny clovek jako Koutny, bohuzel.

Jan Jílek

To samozřejmě ano, ale zároveň ví, že některé věci, které dělá jeho kolega nejsou OK a není ochoten zakročit. Ale je to samozřejmě jeho věc, jakou cestou se rozhodl jít.

Vojta Plát

To je sice pravda, ale taky tvrdil, ze vse dela s Koutnym a jsou tedy jak tepli bratri. Clanky pry vzdy konzultuji spolu, takze kdyz Koutny neco nesmyslne vypali do svazu, do me, pripadne do nekoho dalsiho, tak to vzdy Robert vi a souhlasi s tim. To mi bohate staci k tomu, abych si udelal obrazek o nem a mel jasno.

Luboš Zimniok

Původně jsem se k tématu nechtěl vůbec vyjadřovat, ale budiž.
Diskuse na zmíněném serveru není diskusí a už vůbec ne svobodnou diskusí.
Nepohodlné příspěvky jsou smazané, naopak ty „pohodlné“ zůstávají, i když jsou často vulgární a na hraně zákona.
Prostě se tam, kromě dvou či tří světlých výjimek, scházejí lidé frustrovaní vlastním životem a plní nenávisti vůči ostatním s jiným názorem.
Neustále tam různí magoři omílají „věcnou diskusi“, Rusko, vládu a jiné blbosti, kterým většinou ani nerozumějí.
Prostě „shit“.
 
Btw. Vojtův komentář níže (výše?) jsem chtěl původně smazat, protože sem podle mě nepatří (komentář, ne Vojta 🙂 ), ale pak jsem si vzpomněl na spor ŠSČR s RaP, kde bylo konstatováno, že veřejně známé osobnosti musejí počítat i s případnými nevhodnými komentáři.
„Influencer“ ( nebo oba dva ) s údajnými desítkami tisíc sledujících tak jistě musí počítat s tím, že se veřejnost bude zajímat i o jeho minulost 🙂 , proto jsem nic nemazal.
Byl bych ale rád, kdyby se tady podobné komentáře v budoucnu neobjevovaly.
 
 

Vojta Plát

Jinak uz nic o nem psat nejakou dobu nebudu, jen toho cloveka momentalne potrebuju vytocit, protoze si to zaslouzi, ale nikdo to asi neumi jak ja 😀

Jim Vasilis

Mazání kritických a nepohodlných komentářů mohu na základě vlastních špatných zkušeností potvrdit. Což jen potvrzuje neskutečné pokrytectví, o němž píše pan Jílek. Protože ten, kdo se dovolává svobody slova, pokud jde o kritiku šachového svazu, sám na svém webu upozornění na vlastní chyby a nedostatky, přestože jsou psána slušnou a věcnou formou, nepřipouští, autory takových příspěvků „za odměnu“ i trvale zablokuje. Pokud jde o ME žen, tady jen připomenu, že v jeho průběhu mu nebyl věnován ani řádek, teprve dlouho po jeho skončení, kdy se naskytla příležitost k „senzačnímu“ článku, si na tuto akci vedle vzpomněli…

chess

to mi nedošlo, opravdu ani písmenko o ME žen… tam vedle opravdu nejde o šachy, je to jen chlubení a pomlouvání, šachy jsou jen záminka,… pamatuji nss, kde se psalo a fandilo šachu…
 

Karel

Na tom mega webu, což je prý tak skvělý, že nemá konkurenci, se rozhodli „expandovat“ a oslovit „1 000 násobně více“ čtenářů takzvaným „Klubem“, politickými články, kde Koutný debatuje s proruskými troly, jakou skvělou věc vymyslel.

Vilda Moncl

Šachanisti začali hystericky bláznit hlavně po nesmyslném počínání tehdejšího majstra Zemegule: Carlsen – Niemann. Tím to začalo

lubomir1959

Já to vidím tak: Abych mohl někoho z něčeho obvinit, musím mít v ruce nevývratný důkaz a tím rozhodně nejsou něčí dojmy, pocity či pochybné statistické a matematické studie. Ze své práce vím, jak často je výsledek studie poplatný zadavateli. I sebelepší šachista je stále jen člověk, který může partii zkazit, holt není každý den posvícení a tím odpovídám i na napadání např. DN a Julie Movsesian. Já si vás, Davide vážím a náš šach by takových DN potřeboval tak pět aspoň….

Vojta Plát

Pane Ricico, to, co predvadite na nss, to je opravdu na povazenou a rikam si, jestli jste spis nevychodil zvlastni skolu v Chanove, protoze jako od cloveka s titulem MUDr. bych cekal reprezentativnejsi chovani. Je to samozrejme ciste vase vec, ale svymi komentari se tam neskutecne shazujete a nejspise i ukazujete svoji pravou(velmi agresivni a neprijemnou) tvar. Radeji si uvarte nejaky bylinkovy caj, at se vam zklidni nervy, protoze i diky vasim vylevum na nss jde ten server cim dal niz(pokud to jeste vubec jde).

Luboš Zimniok

Níž už to nejde, ale za dobrý pokus to stojí 😀 😀 😀

lubomir1959

Vy jste ten poslední, co mi má co kázat morálku! Vzpomeňte si, jak jste se choval k panu Fialovi a radši nekritizujte jiné, zameťte si před vlastním prahem. Tím debatu s vámi končím! Jak se do lesa volá, tak se z něho i ozývá, asi tak!

Vojta Plát

O sporu s panem Fialou nevite vubec nic, tak to ani nevytahujte. A pokud vim, i pan Jirikovka dostal rozum a na nss jiz nepise ani on, ani ja. Je to tam jedna velka stoka a vy jste momentalne jeden z nejhorsich prispevatelu do teto zumpy. Pokud mi neverite, zkuste se zeptat vaseho trenera IM Klimy, pripadne jinych sachistu z Ostravy a skoro vsichni vam povi, jak hluboce server nss klesnul. Debatovat s vami nema smysl, protoze se uchylujete jen k verejnym urazkam, nadavkam a co jsem videl, tak i pranim smrti(chcipni jste psal ted nekdy na adresu jednoho diskutera). Moralizovat vas nehodlam, jste o mnoho let starsi, ale dovolit si poukazat na vase nevhodne vyjadrovani snad muzu.
 
Diky za pochopeni a mejte se!

lubomir1959

Opakuju znovu: Vy jste ten poslední, kdo mě má co poučovat o morálce, kdopak mi to vyhrožoval na FB, že mi dojede rozbít hubu? Starejte se radši o sebe, vy moralisto! Ale klidně to zkuste, Policie dostala echo o vás…vás je mi fakt líto!

Jan Jílek

A já bych Vás o morálce poučit mohl?  :smich: Některé Vaše komentáře vedle jsou dost za hranou, aby mohly být ve stejném duchu psány na tomto serveru, tak, prosím, pro zdejší server to zkuste raději trochu jinak. Děkuji.  :usmev:

Rubinus

Jistě není dobré ze zdejší diskuze dělat druhý diskuzní článek…

Vojta Plát

Vsak pres ni jeste dostanete, to je jenom otazka casu. A jestli to budu ja nebo nekdo jiny, tak na tom uz moc nesejde. Jinym prejete smrt, urazite, nadavate, ale kdyz vam nekdo jen napise, ze dostanete facky, tak hned bezite na policajty. Je mi vas lito, jaky jste pokrytec a zbabelec. Kdybyste se postavil aspon jako chlap!
 
Myslel jsem, ze jste normalni, ale ne, vy to fakt v hlave nemate uplne v poradku…A drzte se toho, co jste napsal a uz na me nereagujte, dekuji. Vas pisecek je jinde, tak si bezte debatovat mezi sve kamarady ze stada volu. Adios!

Honza Repák

Být dneska Kramnikem obviněn z podvádění už bych bral jako poctu. Co je údajně v šachovém důchodu, je to jeho obvyklý způsob, jak ocenit dobrou hru soupeře. Davida takto povýšil na stejnou úroveň jako Nakamuru.   :smich: 

47
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x