Open Bohumín před závěrečnou třetinou

Turnaj (festival) Open Bohumín se pomalu blíží k závěru. Je odehráno pět kol a pomalu se rýsují kandidáti na vítězství.

Tři kola před koncem má plný bodový zisk jen IM Tadeáš Kriebel, ale v těsném závěsu jej se 4.5 body následují IM Jakub Půlpán a FM Karol Kucza. S Jakubem se Tadeáš utká dnes, kdy je na pořadu šesté kolo.

Jakub Půlpán hraje velmi dobře a pro Tadeáše může být nebezpečným soupeřem. Takhle si Kuba poradil ve čtvrtém kole s IM Jozefem Michenkou.

Velkým zklamáním je pro mě hra Dawida Czerwa. Po hezkém úspěchu na turnaji ve Vsetíně se v Bohumíně nějak nemůže „najít“. Hezky jej „vycvičil“ šenovský Standa Kolář v pátém kole. Pozice byla dlouho v rovnováze, ale s ubývajícím časem začali oba hráči hrát nepřesně. Ve 33.tahu Dawid přepjal strunu. Klidně mohl opakovat tahy, ale zřejmě se rozhodl hrát na výhru, což se mu vymstilo.

Dnes je tedy na pořadu 6.kolo a pokud Tadeáš Kriebel odolá Jakubovi Půlpánovi, bude mít celkem blízko k vítěsztví.

V turnaji dětských nadějí jsou v čele čtyři čtyřbodoví hráči, z nichž tři třinečtí již mezi sebou hráli (remízy  :usmev: ). Tady bude souboj ještě celkem zajímavý, protože jak vidno z výsledků, turnajová špice je dost vyrovnaná….

Los šestého kola: http://chess-results.com/tnr525527.aspx?lan=5&art=2&rd=6&fed=POL&turdet=YES

Připomenu, že v sobotu se hraje bleskový turnaj Memoriál Ivana Jankovce.

 

 

 

4.5 8 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
1 komentář
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Zdenek Cekal

Dříve bývala děvčata křehká. V ústraní trpělivě čekala, až jejich milý vybojuje své bitvy a to nejen za šachovnicí. Dnes se ženy samy pouští do boje a rozdávají rány. Mezi takové patří i půvabná Tereza Rodstein – česká Lara Croft. Nebojí se válečných vřav a při jejich partiích tečou hektolitry krve. V drtivé míře ovšem z mužských protějšků, které podcenily intelekt a um dračice 64 polí. Terčino skóre 3,5/5 je více než výmluvné, stále pokukuje po čele peletonu…Šesté kolo a další pán na holení (?) – Radecki Adam(*2002). Přiznávám bez mučení…nechtěl bych být dnes v jeho kůži.
 
 

1
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x