Z PL do SVK

Prolog:

Prolog a epilog je můj (Zimniok L.), zbytek je „za Vojtou“ …

Omlouvám se, ale než předám slovo Vojtovi Zwardoňovi, dovolím si jednu annonci  a doslov 🙂
O MČR žen napíši, také se dočkáte celého seriálu pana Závodného o jedné zajímavé variantě a máme v záloze ještě několik článků a partií. Nechceme vás zahltit, ale slibujeme, že ty články a rozhovory budou 😉 … Fakt budou.

A teď už Vojta Zwardoń.

Skončila polská Ekstraliga a zavelelo se k bojovému přesunu spousty hráčů do Tatranských Matliar, kde už na nás na čerstvém vzduchu čekaly „kopčeky“ (viz foto Lomničák).

Na Slovensku se hraje stejným stylem jako u nás, jediným rozdílem byla odvaha dohrát poslední trojkolo. Pro poslední trojkolo si organizátoři připravili krásné místo v hotelovém komplexu Hutník se spoustou sportovního vyžití

Zopakovali jsme si stejné „Covid rules“ jako v Polsku, tedy všude v uzavřených prostorách jsou roušky nutnou ochranou, ale během partie už virus neútočí. Šachistům se však do těch roušek moc nechtělo a tak vás možná nepřekvapí, že jeden z šachistů (prý Čech) nahlásil tuto okolnost na hygienu. Více o tom nevím, protože tuto událost silně přehlušil zase jiný šachista, který v opilosti zvládl urazit snad všechny účastníky i organizátory trojkola.
A už dost drbů.

Na čele se před koncem uvelebil můj tým z Žiliny s významnou českou stopou (Hráček, Bernášek, Kočiščák, Zwardoń). A podařilo se nám již po 9. kole rozhodnout o titulu. Aspoň jsme se obrazně přiblížili Novému Boru. O druhé místo se pak podělily týmy Slovan Bratislava a Prakovce, kde body na šachovnicích posunuly dopředu tým z hlavního města.

Na opačném pólu tabulky se však bojovalo až do posledních chvil. Teda poslední místo už bylo také známo po 9. kole. V KŠN to pojali jako tréninkovou sezónu pro mladé a neodnesli si ani 1 zápasový bod. Avšak druhé sestupové místo přineslo drama až do konce.
Smutným týmem se stal „polský“ tým TJ Inbest Dunajov, který nebyl schopný do posledního trojkola poskládat konkurenceschopnou sestavu. Zajímavostí je, že je až v posledním kole přeskočil tým z Modre, kde hraje i mistr Evropy Saric.

Odkaz na výsledky http://chess-results.com/tnr454665.aspx?lan=4&art=0

Odkaz na partie s ukázkou, že i Davida lze porazit https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/slovak-extraliga-2019-2020/11/6/1

Komentovaná partie je určená milovníkům taktiky a psychologického boje.
Na závěr bych si dovolil pochválit slovenský šachový svaz, který se nevzdal a navíc našel parádní nekolizní termín na krásném místě.


Epilog:

Obrazový vzkaz ze šachového soustředění (…akorát jsem to mírně upravil, aby to vyhovovalo GDPR…) pro Vojtu od „mladých“ spoluhráčů (Vojta bude zřejmě opět hostovat za Karvinou…), kteří jsou odkojeni pohádkou O statečném kováři ….

Kluci (chlapi) se poctivě připravují na všechny možnosti  :usmev:
(Samozřejmě kecám…Oni prostě neumí zapálit oheň, tak čekají na úder blesku) .

 

5 4 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x