Propaganda

V poslední době se mnoho šachistů i nešachistů zajímá o Sergeje Karjakina a jeho válečnické smýšlení. V dnešním světě, který je plný FAKE NEWS, však nic není černobílé.
Dokonce ani šachy ne 🙂 .

 

Obrovský rozruch vzbudila fotografie Karjakina z Dubaje s boxerskými rukavicemi, která byla umístěna na jeho twitterovém účtu.

Mnoho šachistů se domnívalo, že jeho slova a jeho postoj znamenají podporu ruské invaze na Ukrajinu. Není to vše tak jednoznačné…

Nejmenovaná ruská televize to prý vidí trochu jinak.
Z jejího dokumentu vybíráme hlavní myšlenky.


 

„Prozápadní propaganda se nám snaží vnutit myšlenku, že Karjakin na fotografii oslavuje ‚ruské jaro na Ukrajině‘.
Není to pravdivé.
Karjakin sice oslavuje jaro, ale především typické ruské jaro, kdy teploty stouply až k -1 stupni a lidé konečně mohou vyrazit do ulic bez bot.

Ani boxerské rukavice nejsou náhodné a rozhodně nedělají ze Sergeje nějakého válečného štváče.
Inflace způsobená Západem, a s ní spojená nákupní horečka, v Rusku rychle stoupá a ukáznění Rusové, na rozdíl od barbarů na Západě, bojují o zboží na pultech obchodů vždy fér, mají to v povaze.

Je jasné, že Sergej svým postojem nechce říct nic jiného než to, že se hodlá „v magazinu“ férově poprat o skývu chleba, popř. i trochu kaviáru, pro sebe a své blízké.
———-

Naše zdroje nám také hlásí, že někdo Karjakinovi promazal jeho twitterový účet. Snad není třeba poukazovat na to, komu patří Twitter.

Sergej sám tam relativně nedávno sdílel nevinný obrázek, který z jeho účtu záhadně zmizel.
Z obrázku je jasně patrné, že je Sergej normální skromný ruský hoch, který se v ničem neliší od desítek miliónů svých spoluobčanů.

 

 

To, že z mladého skromného muže na fotografii z cesty na nákup udělala západní propaganda válečného štváče, který podporuje ruskou speciální vojenskou operaci na Ukrajině, je podle nás nehorázné.

Věříme, že názor našich diváků se plně shoduje s naším názorem, a proto vyzýváme naše spoluobčany, aby společně s námi odsoudili špinavou hru západních médií.“


Tolik z dokumentu ruské televize  :usmev: .
Obrázek si udělejte sami a nemusí být v souladu s naším názorem. Anebo raději ano, MUSÍ být v souladu s naším názorem  :mrknuti:  :smich: .

 

 

 

5 1 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x