Turnaje, kam se podíváš

 

Vítězem švýcarského trojboje v Bielu se stal vietnamský velmistr Quang Liem Le. Ve dvaceti osmi partiích hraných bleskovým, rapid a klasickým tempem proti sedmi soupeřům (bleskový turnaj se hrál dvoukolově) nasbíral celkem 35.5 bodů.
K jeho vítězství mu samozřejmě nejvíce pomohlo vítězství v „klasice“, kde byla výhra partie bodována čtyřmi body. Vyhrál však také rapid turnaj (za vítězství byly dva body) a skončil třetí v blicáku, který vyhrál Gata Kamsky.

Web turnaje
Výsledky na chess-results


 

V Pardubicích už je odehráno několik turnajů, ale v pátek začala hlavní soutěž, otevřený velmistrovský turnaj.

Mezi významnější ukončené turnaje patří G turnaj, tedy Otevřené mistrovství v rapid šachu – Pardubický kraj Open. Vítězem tohoto turnaje se stal ukrajinský GM Anton Korobjov, který měl nejlepší vedlejší hodnocení ze čtyř sedmiapůlbodových hráčů. Spolu s ním dosáhli 7.5 bodů Alexander Dončenko, celkově druhý, Bharathakoti Harsha z Indie a nejlépe umístěný český hráč Vojtěch Plát, který se tak stal pro rok 2022 mistrem ČR v rapidu.

Další pořadí MČR v rapidu: 2.Babula V. sr., 7 b., 3. Půlpán Jakub 7 b.

Web turnaje
Výsledky na chess-results
Online na chess24.com
Odkazy na online na dalších platformách


 

David Navara měl ve čtvrtém kole turnaje Deutschland Grand Prix pracovní volno  :usmev: , protože v turnaji platí pravidlo, že lichý hráč, který má volný den, je hostem online přenosu, který komentují Artur Jussupov a Fiona Steil-Antoni.
Pro usnadnění a abyste nemuseli Davida dlouho hledat  :usmev: … David přichází „na scénu“ v čase 1:10:40.

 

V pátém kole, které se hrálo včera, měl David Navara bílé figury s německým velmistrem Rasmusem Svanem.
Hrála se italská a ze zahájení nevyšel David zrovna nejlépe, čímž není myšleno nic jiného než to, že soupeř bez problémů vyrovnal hru  :usmev: .
Bílému se asi moc nechtělo bránit pozici s izolovaným d-pěšcem, tak jej raději hned odevzdal (21.Dg4?!). Pěšec méně, ale aktivní figury, přesto to byl černý, který měl o něco lepší šance díky špatně postavenému bílému králi.
David však koncovku sehrál dobře a partie skončila remízou.

 

 

Po pátém kole je David Navara na sedmém místě, což nezní špatně, ale hraje jen sedm hráčů  :usmev: .

 

Web turnaje
Online přenos
Pořadí


 

Do chorvatského Záhřebu se sjeli špičkoví hráči na další turnaj ze série Grand Chess Tour s názvem SuperUnited Rapid & Blitz Croatia.

Turnajovou jedničkou je ještě stále úřadující mistr světa Magnus Carlsen, ale v rapidu, který skončil včera, se umístil až na druhém místě.
Rybník všem vypálil Jorden Van Foreest, který sice prohrál s Carlsenem i třetím Soem, remizoval s Vachier-Lagravem a s Ivanem Šarićem, ale zbytek hráčů „zmastil“.

 

 

Dnes turnaj pokračuje prvním kolem dvoukolového bleskového turnaje.

Web turnaje
Online na chess24.com


 

Turnaj Moscow Open jsme zde již zmiňovali a dokonce jsem si dovolil tipnout výsledek turnaje putinovských „Zvězd“  :usmev: . Skoro jsem se trefil.

Vítězem uzavřeného dvoukolového turnaje se stal „zabanovaný“ Karjakin, druhý skončil Griščuk, který si dovolil porazit schvalovače okupace Karpova dokonce 2-0 a poslední místo obsadil Morozevič.

V openu „A“ zvítězil Vladislav Artemjev před Ponkratovem.

Web turnaje
Výsledky na chess-results


 

Zpravodajský server novinky.cz dnes informuje o nepříjemné nehodě, která se stala ve čtvrtek právě v Moskvě zřejmě v závěru turnaje Moscow Open (neověřeno) při předvádění vymožeností ruské techniky.

Mírumilovný robot, hrající šachy, si asi špatně vyložil pohyb ruky svého soupeře a po provedení „speciální mírové operace“ , která měla za účel přivést nezbedného hocha k rozumu, došlo ke zlomení chlapcova prstu.

 

 

 

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
1 komentář
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
David Navara

V tom záznamu 4. kola jsem jako komentátor dvakrát, znovu zhruba od času 03:10:00.

1
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x