Mosty znám…

… už dlouhý časJsou dlouhé i krátké, i tenké jak vlasAle pomáhají, když jeden z násChvíli se vzdálí.

Text známé písně Lenky Filipové a Karla Zicha sice není o Mostech u Jablunkova, ale dovoluji si jej tímto způsobem „zneužít“ 🙂 .

 

Mosty u Jablunkova jsou obcí s  3711 obyvateli v okrese Frýdek-Místek.
Jeden den v roce se však počet obyvatel navýší, protože do Mostů se sjíždějí šachisté z celé republiky, aby si zahráli o Mosteckou věž.

Letos se v sobotu 27.5.  počet obyvatel obce, která je vstupní branou na Slovensko a do Polska, rozrostl o 177 lidí, kteří se zúčastnili turnaje Mostecká věž . Tedy pokud můžeme šachisty počítat do rodu Homo Sapiens  :usmev: .

Mezi favority patřili nejen čtyři velmistři a hromada dalších titulovaných hráčů (celkem 24), ale i rapidoví „specialisté“, které často vídáme na různých rapid turnajích.

Nejvýše nasazený Vojtěch Plát musel počítat nejen s konkurencí velmistrů Babuly, Žilky, Veličky, ale také se silnými rapidovými hráči IM Zwardoněm a IM Piesikem.

Zahanbit se však nechtěli nechat ani jiní silní hráči a v konečné tabulce se to projevilo.
V devítikolovém turnaji hraném tempem deset minut + pět sekund za provedený tah potvrdil Vojta Plát své kvality, když uhrál osm bodů a krátké remízy povolil jen Vojtovi Zwardoňovi a Piotru Piesikovi. Zbytek soupeřů, včetně GM Babuly, Vojta prostě „přejel“  :usmev: .

O druhé až páté místo se dělila čtveřice hráčů se sedmi a půl body. Nejlepší vedlejší hodnocení měl Piotr Piesik, třetí místo připadlo Vojtovi Zwardoňovi, čtvrtý byl Vlastimil Babula senior a pátý FM Martin Fargač.

Prvních pět šachovnic bylo přenášeno online, tak jedna malá ukázka.

 

 

Turnaj měl celkem rychlý spád, o což se přičinil pořadatelský tým pod taktovkou Pavla Kantora a také bezchybný rozhodčí David Šimon.
Turnaj však měl i svou „stinnou stránku“  :smich: . Dohrálo se někdy kolem čtvrté hodiny odpolední, ale než se rozdaly všechny ceny, čas notně pokročil.
Samozřejmě tuto „stinnou stránku“ všichni zúčastnění vítali a jistě by nikdo neprotestoval, kdyby se takto „prodlužovaly“ i jiné turnaje  :usmev: .

Výsledky na chess-results.


 

Malé chyby napraví kamenec a náplast, velké chyby při holení břitvou se mohou šeredně vymstít  :smich: , ale jako nová revoluční metoda výuky šachu by to mohlo zaujmout  :mrknuti: .

 

 

 

 

 

5 3 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
4 komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Vojta Plát

Luboši, ses nepochlubil tombolou a tím, jak jsi v ní vyhrál, měnil a měnil…až jsi nakonec vyměnil a vlastně ani nevím, zda to skončilo u vína nebo jsi měnil dál.   :smich:   :smich:   :smich:   :smich:   :smich: 

Vojta Plát

To já vyměnil s Laďou Langnerem jednu nevyužitelnou blbost za druhou a tu jsem daroval kamarádovi do turnaje pro děti. Ty jsi mi salámek vyměnit za petang nechtěl   :plac:   :plac:   :plac: 

4
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x