Dle očekávání

V posledním kole turnaje družstev MITROPA Cup 2024  se utkaly naše celky s domácími týmy. Němci na domácí půdě nenechali v soutěži mužů nic náhodě a postavili prakticky to nejlepší, co měli k dispozici. V soutěži žen nehrála celá německá špička, ale i v této soutěži bylo Německo úspěšné.

 

V soutěži mužů byli Němci jednoznačným favoritem už před turnajem a nepřekvapivě nakonec skončili na prvním místě  :usmev: . V posledním kole hráli s Německem naši muži.

Na první šachovnici nastoupil Jan Vykouk a bílými figurami svoji partii bez problémů remizoval. Poslední kolo vynechal Tomáš Kraus, a tak se na druhou šachovnici posunul Richard Stalmach. V partii s Donchenkem měl Richard černé figury a moc se mu nepovedl přechod ze zahájení do střední hry. Donchenko obětoval kvalitu a stál lépe. Pozice však nebyla tak docela jasná a Donchenko ztrácel čas. Po drobných chybách se černý chopil příležitosti a zaměřil se na bílého krále. Nakonec se Richardovi podařilo „dorvat“ se k bílému monarchovi a bílý se před matem vzdal.

 

 

Petr Gnojek v partii s Kollarsem obětoval pěšce. Nebyla to dobrá oběť. Černý dostal pěšce a k tomu mu bílý ještě otevřel vrátka k bílému králi.

 

 

Na čtvrté šachovnici prohrál podruhé v turnaji Jáchym Němec. Frederik Svane mu moc šancí nedal. Vlastně vůbec žádnou…

 

 

V turnaji mužů zvítězilo favorizované Německo před druhým Švýcarskem a třetí Českou republikou.
Naši si tak domů přivezou bronzové medaile!  :cze:  :treti:

 

Výsledky našich hráčů:

 

Konečná tabulka open turnaje Mitropa Cup 2024:

 

Pokud jsem doufal, že muži by možná mohli Němce překvapit, u žen jsem nic takového nečekal. Němky dominovaly svému turnaji stejně jako muži, a naše dívky, i když měly dobrý start do turnaje, se ke konci turnaje spíše trápily (obrazně  :usmev: ).

V posledním kole si dala pauzu Kristýna Novosadová. Anna Marie Koubová ji však skvěle zastoupila a německou velmistryni Josefinu Heinemann bez problémů odremizovala.

Když má svůj den, může Anna Lhotská porazit prakticky kohokoliv. Když svůj den nemá, tak hraje jako včera  :usmev: , strašně.

 

 

Velmi dobrou partii sehrála Lucie Rybáčková. Nezalekla se titulu (WGM) své soupeřky a vybudovala si nadějnou pozici. V jednom okamžiku mohla stát dokonce mnohem lépe, ale se šesti minutami na hodinách dala přednost jistotě (34. Df4=) a partie skončila remízou.

 

 

Na poslední šachovnici sice druhá Lucie, Lucie Fizerová, prohrála, ale nehrála špatně. Její soupeřka se však ve Vídeňské hře orientovala podstatně lépe a postupně Lucii přehrávala.

 

 

Ženy prohrály s Německem 1-3 a skončily předposlední. Naštěstí se neprojevilo mé minulé „sýčkování“ , že by mohly skončit i na posledním místě  :usmev: .
Turnaj vyhrálo Německo, druhá byla Francie a třetí Švýcarsko.

 

 

Výsledky našich hráček:

 

Konečná tabulka turnaje žen Mitropa Cup 2024:

 

Odkazy:

Online muži na lichess.org
Online ženy na lichess.org
Výsledky na chess-results
Fotogalerie

 


 

 

 

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
15 komentářů
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Chrz

Jak jste tu citovali fráze
z jiného serveru,
o to více gratuluji Honzovi Vykoukovi.
Dokáže kousky podobné jak Chuck Norris.
Uhraje normu GM i tam kde nejde
 

Vojta Plát

Nebylo by od tebe, Pavle, moudrejsi jako cinovnik svazu radeji mlcet a nerypat? Ze je Koutny sasek a neumi u nich na serveru napsat poradny clanek, natoz informovat o sachovem deni je jedna vec, ale je to jeho server a at si tam pise o cem chce. Bud nad veci a nevsimej si ho, protoze je jen otazka casu, kdy nejaky Koutny a nejaky jeho server uz nebudou nikoho zajimat.

Pavel Chrz

Vojto, toto je „Lubošův“ servr a podívej čím začal článek 3 ze 4, tak jsem jen navázal.

Vojta Plát

Jinak Pavle, to MCR jste jako STK udelali fakt “genialne”. To snad nikdo krome Davida Navary a Jirky Stocka z top 15 hracu nebude nikdo hrat?! Fakt tleskam…

Vojta Plát

Myslite, ze bude kapitan zenske repre odvolan po dalsim neuspesnem turnaji? Kdekdo jiny by uz letel, ale u GM Polaka to asi nehrozi. Staci lidem na svazu dobre mazat med kolem pusy(a jeste lepe skakat spravne sipky do zadku), coz GM Polakovi jde urcite vyborne 🙂

Vojta Plát

Pokud vim, tak tam byl za Boleslava vyslan Pisk jako nahradnik. Jestli ale Polak posilal sestavy, tak to bych za tech par tisic zvladl taky 🙂

Vojta Plát

Treba Lukas Klima udelal na ME(snad v Novim Sadu?) se zenskym tymem 7.misto, coz byl mega uspech a letel stejne. A to proto, ze neposlal zaverecnou tiskovou zpravu. Takze Lubo, o tech sympatiich ci nesympatiich radeji mlc, protoze ty bohuzel hraji vetsi roli nez pripadny vysledek…

Vojta Plát

Za me to duvod je, protoze jsem zatim nevidel za Polaka zadny uspech u zen.

Rubinus

Jeden úspěch bych tam viděl. Konečně so po roce a půl alespoň trochu chytala Lhotská, i když to závěr trochu pokazil.

Vojta Plát

Ja jsem si par partii prehral a prislo mi, ze to hraly holky jak trosku lepe vycvicene opice ze zoo. Lituju Tomase Polaka, ze toto musi trenovat. Co jsem slysel, tak holkam slo na ME o to, aby si na zapas proti Norkam vzaly co nejlepsi obleceni, protoze se urcite prijde podivat Magnus 😀 z toho pry Polakis rostl… 😀

chess

Ale no tak, karty a pak ještě opice, taková srovnání pro náš výběr…

15
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x