6. kolo kandidátů – Nepo ve formě

Čas pádí, čas letí a v Jekatěrinburgu je odehráno již 6. kolo (z plánovaných 14) a stále se hraje. Zatím. Zajímavým aspektem, který by mohl hrát zásadní roli v rozhodování zda turnaj dohrát či nikoli, by mohlo být aktuální pořadí – momentálně je na čele domácí reprezentant Něpomňaščij a hraje se. Co když ale bude např. 2 kola před koncem na čele MVL!?

V podstatě už jen kvůli zvýšenému riziku, že se nedohraje by se dle mého názoru turnaj měl přerušit a to i z důvodu předejití podobným spekulacím. Ruší se špičkové fotbaly, hokeje, jen železní muži z černobílého světa zatím odolávají. Zvládnou to? A je turnaj v podobných podmínkách vůbec regulérní?

Konec otázek, které nejspíš nevyřešíme a hurá na šachy. Komentátorského žezla se opět ujal Lukáš Klíma.

Tak se nám turnaj pomalu blíží ke své polovině a vypadá to, že si nejlepší formu přivezl velmistr Nepo. V pátém a šestém kole prostřelil čínský dvojblok a má tak na čele turnaje náskok celý bod.

Na závěr jsme pro vás připravili malou anketu. Jak to vidíte vy, naši čtenáři?

33
Je vhodné, aby za současné situace turnaj kandidátů pokračoval?

0 0 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
1 komentář
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Zdeněk Čekal

„Co když ale bude např. 2 kola před koncem na čele MVL!?“
Pochopitelně turnaj ukončit a průběžné výsledky anulovat. Pokud by ovšem 2 kola před koncem byl na čele Liren, či Griščuk, dohrát za každou cenu, i kdyby VLM tou dobou ležel ve špitále na kapačkách…

1
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x