Open Desko Liberec hostí rekordních 101 účastníků

Opět po roce se v Liberci sešli šachistky a šachisté, aby se utkali o cenový fond 50 tisíc a titul krajského přeborníka. Jestli vyhraje nasazená jednička IM Jaroslav Bureš (2386), za ním nasazení FM Liška Jiří (2273), FM Franciszek Sernecki (2243, POL), nebo překvapí někdo z dalších 98 hráčů se ukáže tento týden.

Po čtyřech kolech je v čele FM Petr Kučera (88) (2240) jako jediný s plným počtem bodů.
Jako doprovodný program organizátoři připravili v úterý rapid turnaj ve Fischerových šachách a ve čtvrtek pak blitz turnaj.

Pro online přenos můžete zajít na https://online.deskoliberec.cz/opendesko a průběžné výsledky najdete na https://open.deskoliberec.cz.

Pro čtenáře jsme vybrali partii ze třetího kola, která končila jako souboj dvou střelců proti věži v podání FM Jana Bartoše (2110) a FM Jiřího Lišky (2273).

Fotky z turnaje:


Reportáž poskytl ředitel turnaje Vojtěch Kopal.

5 6 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
6 komentářů
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Karel Jan Adamus

Vážení….někdo tady řekl,že covid likviduje šachy.Dnes jsem se dočetl,že i Mistr. amatérů ve Vlčnově se ruší. V podstatě nikdo už nechce riskovat….s hodiny na hodinu se zrušil v Ostravě Colors…stačilo si poslechnout názor p. ředitelky.Nikdo nechce už nést odpovědnost……Njn

Zdenek Cekal

Bohužel, hygienici ze dne na den zrušili nejen Colours of Ostrava, ale i „truc“ podnik – multižánrový NEfestival pro 1000 lidí denně. Paní ředitelka Holušová, zřejmě oprávněně, pláče:
Zpráva přišla naprosto nečekaně. Mohlo se počkat alespoň do půlnoci. Toto je jako stanné právo. Je to nehorázné, nemravné a ekonomicky devastující. Jsem zvědavá, kdo to zaplatí, a zvažuji bránit se právními kroky.“
Též jsem zvědavý, kdo a jestli vůbec, finanční ztráty uhradí.
 
Vzhledem k „druhému kolu“ hysterie ohledně šíření coronaviru a faktu, že jedno z hlavních ohnisek nákazy se nachází v Moravskoslezském kraji, je logické, že MČR v rapid šachu ve Vlčnově se ruší. Nikdo soudný (ani pan Koutný  :smich: ) si nevezme na triko rizika spojená s konáním turnaje. Můžeme se tisíckrát ohánět frází: „Každý je zodpovědný sám za sebe…“
Byť by se nakazil jeden jediný účastník, pořadatelé by si to „vyžrali až do dna.“ Na kecy „o vlastním nebezpečí“ by ve finále nikdo nebral žretel. Proto považuji zrušení MČR v rapid šachu za rozumný počin.
 
 

Luboš Zimniok

Nic proti, ale to MČR mělo být až za dva týdny a do té doby se mohlo dost věcí změnit (k lepšímu nebo i k horšímu). Je jen na každém pořadateli a hráči, jak vyhodnotí rizika. Ale uvědomme si, že tohle jen tak nezmizí. Kolik kol v soutěžích družstev odehrajeme? Kolik týmů bude mít strach nastoupit? Bude to vůbec regulérní? A není to jen o šachových soutěžích, je tu třeba hokej, fotbal, házená, basket a další. Budeme to pořád přerušovat nebo rušit?
Pokud ano, pak můžeme dlouhodobé soutěže rovnou zabalit…

Luboš Zimniok

Ještě si dovolím jednu poznámečku 🙂 Vlčnov leží ve Zlínském kraji, okres UH a hraničí s Brněnským krajem a se Slovenskem. „Ohniska nákazy“ jsou v Moravskoslezském kraji a především v okresech KA a FM, které jsou „dost“ blízko Polsku, nikoli Vlčnovu…. (viz mapy krajů a a okresů : https://www.statnisprava.cz/rstsp/redakce.nsf/i/kraje_okresy_obce

Zdenek Cekal

Omlouvám se za chybný kartografický údaj. Nicméně Krajské hygienické stanice Zlínského kraje „přistřihla“ křidélka i vlčnovským občanům:
https://www.vlcnov.cz/e_download.php?file=data%2Fmultipage%2Feditor%2Feditor-3-31-cs_1.pdf&original=20200718111544711.pdf&fbclid=IwAR0ThzNF–hMtYW2jiMbhQLpdkV4GKMfZic4xOhiJ3LE1VHGfGM92qCAB-o
 

6
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x