Nedělní „dohrávky“

Zavádějící nadpis, protože vlastně o žádné dohrávky nejde 🙂 . Jen se pokračovalo v rozehraných turnajích.

 

V Budapešti pokračuje Vezerkepzo May 2021. Ve čtvrtém kole v GM turnaji porazil bílými figurami hrající GM Plát slovenského hráče Jana Brhela. FM Jakub Kůsa remízoval s FM Tiborem Bodim.

V IM turnaji sesadil z trůnu našeho Jáchyma Němce „veterán“ GM Milan Pacher (ročník 1990  :usmev: ).
Nic strašného se neděje. Jáchym může v turnaji jen překvapit.


 

Finálovým zápasem pokračoval online turnaj MrDodgy Invitational 2.0 .
Omlouvám se čtenářům za mystifikaci, jíž jsem se včera dopustil, když jsem avizoval finále o 1.místo a finále o 3.místo.
Hrálo se jen jedno finále: o 1.místo.
Utkali se v něm Anish Giri a Baadur Jobava. Zvítězil Anish Giri poměrem 7-3 a kromě finanční odměny 2500 dolarů obdrží i velmi ceněný obrázek turnajového diktátora a zároveň duše turnaje MrDodgyho ( Michael Duke)  :usmev: .


 

Včera  jsme také informovali o akademickém mistrovství Polska. Zbývá doplnit ještě vítěze soutěže družstev, kterým se stalo družstvo Akademia Leona Koźmińskiego w Warszawie.
Nejlepšími hráči týmu byli IM Igor Janik na první desce (8 z 9) a na ženské desce bývalá hráčka Karviné (  :usmev: ) WIM Anna Kubicka ( 8 z 9).  :palec-nahoru:

WIM A.Kubicka, polská fanynka českého Krtečka 😉

 


 

Včera zde byl zmíněn i slovenský nominační online turnaj na Světový pohár FIDE. Turnaj byl dnes dohrán, vítězem se stal GM Jerguš Pecháč.
Kdo se kvalifikoval?
Nevím  :smich: .
Opravdu nevím, protože v tom mám chaos.
Na webu Evropské šachové federace se totiž píše, že právo účasti mají hráči s ratingem nad 2550 a pak může každá federace nominovat dalších osm hráčů, jestliže se hrála kvalifikace. Proto mne trochu překvapuje účast Jána Markoše (rating 2565) v kvalifikačním turnaji.
Výpis slovenských účastníků na chess-results mi také moc neříká…

Podobně jsem na tom s českými účastníky  :usmev: .
I u nás se hrál kvalifikační turnaj o kvalifikaci tempem 15+3 o tři místa v kvalifikaci na Světový pohár (nemám nějak „překvalifikováno???), ovšem mezi hráči na startovní listině kvalifikace na Světový pohár vidím hned čtyři hráče z kvalifikačního turnaje  :usmev: .

Jen pro pořádek podotknu to, co je patrné z tabulky na chess-results: vítězem se stal GM Víťa Rašík.

Necháme se překvapit, komu budeme nakonec fandit.

Jistě, především českým hráčům, ať už bude hrát kdokoli.

5 3 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
8 komentářů
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Jakub

Ten slovenský nominačný turnaj nevyhral GM Pecháč, ale IM Druska – po „základnej časti“ si spolu zahrali ešte rozstrel, kde nakoniec Druska vyhral armageddon.

David Navara

Většina evropských zemí má právo přímo nominovat jednoho hráče (nebo jednu hráčku) na letošní světový pohár. Hádám, že o toto postupové místo šlo ve slovenské kvalifikaci. Naproti tomu česká kvalifikace se hrála o místa v hybridním turnaji a díky ní se jej může zúčastnit více našich soutěžících.O nominaci svazu se následně rozhodne mezi těmi českými hráči, kteří se dostali nejdále z nepostupujících.
Jinak Anna Kubicka by se mohla zkráceně matematicky zapsat jako Anna3.

David Navara

U zápisu „Anna3“ jsem měl z Wordu zkopírovaný horní index („na třetí“), ale po odeslání se zrušil.

Jan Jílek

A já plodnou diskusi doplním sdělením, že polsky se „krteček“ řekne „kretik“, tedy pokud mě paměť neklame. Jinak přes polštinu je zde hlavně šéf  :mrknuti:

Jan Jílek

Tos přehnal  :smich: dík  :mrknuti:

8
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x