V Makedonii dohráno

Makedonská Struga, kde se konal Evropský klubový pohár, hlásí „dohráno“.

 

Sedmikolového turnaje evropských klubů se zúčastnil i český tým AVE Nový Bor. Pravda, moc Čechů v týmu nehrálo, ale stejně tak tomu bylo i ve valné většině ostatních klubů.

Český tým byl podle ratingu družstva nasazen jako číslo tři. Patřil tedy k favoritům turnaje. Lepší ratingový průměr než Nový Bor měly jen týmy Alkaloid (Makedonie) a Mednyj Vsadnik (Rusko).

Do šestého kola bojoval Nový Bor o první místo.
Po remíze s týmem Mednyj Vsadnik se právě tyto dva týmy dělily o první místo. V šestém kole nepřál českému týmu los. Zatímco Mednyj Vsadnik dostal za soupeře hratelný španělský tým Silla-Valencia, Nový Bor nastoupil proti družstvu Alkaloidu.
Mednyj Vsadnik porazil Španěly těsně 3.5-2.5, Nový Bor „jen“ remízoval s Alkaloidem. Stejně nepřející byl i los posledního kola, když Nový Bor bojoval proti Silla-Valencia a Mednyj Vsadnik hrál s dánským celkem Team Xtracon. Oba týmy vyhrály a na konečném pořadí se už nic nezměnilo.

 

 

Vítězem turnaje se stal Mednyj Vsadnik (Rusko), druhý skončil AVE Nový Bor a na třetí příčku vyskočil vítězstvím v posledním kole ázerbájdžánský tým Vugar Gashimov.

Tým Nového Boru sehrál velmi dobrý turnaj. Ani jednou nebyl poražen a hráči prohráli jen tři partie. Tahouny družstva byli David Navara (perfo 2812!) a David Antón. Oba uhráli 5.5 bodů ze sedmi partií.

Výsledky na chess-results.

 

 

5 1 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x