Už zítra „šachy.cz Extraliga družstev“

S novým sponzorem, portálem šachy.cz 🙂 startuje o tomto víkendu šachy.cz Extraliga družstev. Bude zajímavé sledovat nejen to, jak si povedou jednotlivé týmy a hráči, ale také to, jak se bude vyvíjet situace s možnosti hraní.
Dohrají se letos soutěže družstev?

 

Loňská Extraliga ještě ani nestihla začít a byl odpískán její konec. Předloni skončila Extraliga zhruba v polovině soutěže a nedohrála se.

Letos zatím vše vypadalo nadějně, ale počty „koronanosičů“ se denně zvedají a už nyní se mluví o zpřísňování. Pravda, brzy budeme mít novou vládu a vše se může změnit, ale asi nikdo se neodváží odhadnout, jakým směrem se vydá nový ministr zdravotnictví.

V každém případě, pokud bude v rámci akce „Naočkuj se zcela dobrovolně“ zkrácena platnost testů, už to bude pro některé týmy velký problém, raději nemluvě o tom, že by se testy měly „hradit z vlastní kapsy“. Troufám si tvrdit, že nejen v Extralize, ale i v jiných soutěžích budou padat družstva, které nevydrží mediální tlak až do konce  :usmev: .

V této souvislosti připomenu, že v šachy.cz Extralize družstev letos uvidíme místo obvyklých dvanácti hned čtrnáct týmů, protože v nedohrané extraligové sezóně se většina soutěží dohrála a postupovalo se výš, jen z Extraligy nikdo nespadl. Novinkou budou letošní online přenosy na Youtube kanálu ŠSČR, tedy komentovaný zápas kola a průběžné informování o dalších extraligových zápasech.

Při pohledu na sestavy jednotlivých týmů vyšperkovaných množstvím cizinců si každý může udělat vlastní obrázek, kdo bude favoritem na zlato a kdo kandidátem sestupu. Zcela jistě bude o první příčky bojovat 1.Novoborský šachový klub, ale pokud se budou ostatní týmy poctivě scházet (rozuměj „budou hrát cizí posily“), nemusí to mít Novoboráci vůbec jednoduché.

Mnohem krutější bude boj o poslední čtyři sestupová místa  :usmev: . Samozřejmě žádný tým asi nebude bojovat o jedenáctou až čtrnáctou příčku. Naopak, bude se hrát o umístění do desátého místa. I tady mám své „favority“ na sestup, ale nebudu prozrazovat své preference  :usmev: .
Jen podotknu, že vidím šest či sedm potenciálních kandidátů sestupu a ač se to nezdá, dávám solidní šance na záchranu frýdeckomísteckému béčku a to z toho prostého důvodu, že jejich mladí hráči mají potenciál a pokud se ostatní mančafty nebudou vzorně scházet, můžeme se dočkat „překvapení“.

šachy.cz Extraligu družstev budeme samozřejmě sledovat i na našem portálu. Asi by bylo divné něco sponzorovat a pak se tvářit, že nás to nezajímá  :smich: .
Nejen o ní se rozpovídal Honza Jílek v dnešním podcastu na šachuj.cz  :usmev:

Jistě nebudeme sami, kdo se bude této soutěži věnovat. Na webu ŠSČR určitě najdeme mnoho zajímavých informací a dočkáme se i rozhovorů s hosty online vysílání.
Máme se na co těšit  :usmev: .
Doufejme, že letos už se konečně naše nejvyšší soutěž řádně dohraje.


 

Web šachy.cz Extraligy družstev
Online přenos partií
Online vysílání 1.kola  16.10.2021 od 14:15 (komentují Josef Bednařík a Petr Pisk)
Online vysílání 2.kola 17.10.2021 od 10:15 (komentují Josef Bednařík a Petr Pisk)

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
3 komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
chess

jen technická – pokud ještě doklepnete přehledovou a přehlednou rubriku, která odkazuje na weby, výsledky a třeba onliny právě probíhajících českých a těch nejdůležitějších zahraničních turnajů a událostí, tak jak to bylo na starém dobrém novoborském přehledně udělané (dnes samozřejmě totálně nefunkční), pak už by to bylo od Vás téměř dokonalé,
Ta rubrika byla velmi jednoduchá a člověk získal rychlý přehled

Jan Jílek

Díky, máme plány na různá vylepšení (jak jsem říkal v podcastu), ale kdy se co objeví nejsem teď schopen říct  :mrknuti:

Remcik z Banika

Nejlepší šachový web sponzoruje extraligu, jak říkáme my mladí, super 🙂 Takže, ať Vám to vše klape, jak má.   :palec-nahoru: 

3
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x