šachy.cz Extraliga, 1.kolo

První úspěch. Překonal jsem nutkání napsat „šachy.cz Extraliga ANEB 1.kolo“ 🙂 (možná i A NEB??? 😀 ) .

Srandičky, srandičky, ale dnes se konečně začalo hrát  :palec-nahoru: .
Byl jsem pozván do ostravského hotelu Maria na utkání Labortechu s ŠK Zikuda Turnov, ale času je málo, takže jsem si jen nechal poslat referenci Jirky Hurty a jeho obrazovou dokumentaci a za obojí děkuji.

 

K prvnímu kolu…
Nelze sledovat každou partii (lze, ale zatím nezvládám multitasking  :usmev: ), ale jednotlivé zápasy a občas i partie jsem zvládal sledovat.

Zápas 1.Novoborský šachový klub – Slavia Kroměříž měl být jasnou záležitostí pro domácího favorita, za nějž nastupuje i česká jednička David Navara. Nakonec 1.Novoborský šachový klub zvítězil jen těsně 4.5-3.5. Novému Boru chybělo dost hráčů a na zadních deskách dostal „na zadek“. Naštěstí pro něj to zachránily přední šachovnice. Na spodních šachovnicích stojí za zmínku prohra Vlastimila Babuly s Martinem Hollanem. Černý stál celkem dobře, ale pak začal kupit chybu za chybou a bílý zaslouženě zvítězil.

 

 


 

Zápas BŠŠ Frýdek -Místek „A“ – Siesta Labs Unichess skončil těsným vítězstvím domácích. Při sedmi remízách rozhodla partie Černoušek (Unichess)- Zwardoń (FM „A“), která skončila typicky „zwardoňovsky“ matem.
Tentokrát však matil Vojta  :usmev: . Partie ke mně zatím nedorazila, takže alespoň odkaz na chess24.com.

 


 

BŠŠ Frýdek-Místek „B“, kterému fandím  :palec-nahoru: , prohrál jen těsně s ŠK Dopravní podnik Praha. Při sedmi remízách rozhodla o výsledku utkání partie Miesbauer-Míča (1-0).

 

 

(Mimochodem, část hráčů frýdekomísteckého béčka hraje i za jejich déčko  :usmev: . Minulou neděli zmasakrovali béčko Karviné v KP.)


 

Bez mučení přiznávám, že ze zápasu INGEM ŠK Líně-GASCO Pardubice jsem zaregistroval jen vcelku rychlou remízu v partii Akaki Sharashenidze-Julia Movsesjan. V zápasu týmů, které by se měly pohybovat v horní polovině tabulky, zvítězily Pardubice.

 


 

Fandím ostravským týmům, stejně jako frýdeckomísteckému béčku  :usmev: . Proto jsem byl zvědavý, jak v prvním kole dopadne Labortech Ostrava (Labortech už vlastně existuje jen na papíře, protože klub se spojil s TJ Ostrava) proti ŠK Zikuda Turnov.
Na zápas jsem se nakonec podívat nejel, ale Jirka Hurta mi zaslal alespoň obrazovou dokumentaci  :usmev: .

 

Vpravo „strůjci“ ostravského neúspěchu na zadních deskách 🙁

 

Vysmátý rozhodčí zápasu David Šimon se legitimuje průkazem rozhodčího, na němž by jej nepoznala asi ani vlastní máma  🙂 . Opravdu je to on???

 

Při pohledu na výsledky jednotlivých šachovnic je jasné, kde to domácí „podělali“  :usmev: .

 

 

Domácí byli na zadních deskách biti. Malá ukázka, u které se mi nezdá být elektronický „zápis“ v pořádku.  :usmev:
Opravdu černý nedal jednotahový mat?

 


 

Zápas ŠK Slavoj Ostrava-Poruba – Výstaviště Lysá nad Labem měli pod kontrolou hosté z Lysé. Partie jsem viděl jen „z rychlíku“, takže má slova nemusí být zcela pravdivá  :usmev:   a usuzuji tak hlavně z výsledků jednotlivých partií.

Bezproblémovou výhru Vojty Pláta (Lysá n.Labem) jsem však zaregistroval.

 

 

Stejně tak jsem zaregistroval rychlou remízu v partii Oral-Cvek (devět tahů). Předpokládám, že hráči nebyli zcela zdrávi a moje domněnka se opírá o čtvrteční video z Youtube kanálu nss.cz (jak říká jeden z fandů tohoto kanálu: takový šachový „Ein Kessel Buntes“  :usmev: ), kde Robert Cvek paroduje známou scénku Jiřího Wimmera, v níž herec recituje Bezručovu báseň Ostrava  :usmev: .
V každém případě, Robertovo přivítání diváků v online přenosu je originální  :smich:  :smich:  :smich: (doporučuji jak Cveka, alespoň začátek, tak Wimmera).

 


 

Možná jste se stejně jako já zarazili, kde je sedmý zápas  :usmev: . Při čtrnácti týmech a dvojkolech vycházejí na některá družstva volná kola. Tentokrát to vyšlo na „Brňáky“, tedy Moravskou Slavii Brno a ŠK Duras BVK Královo Pole.

 

Zatímco dnes, tj.v sobotu, se začínalo hrát až odpoledne, druhé nedělní kolo začíná dopoledne v 10:00. Nezapomeňte sledovat na webu ŠSČR, online partie třeba na chess24.com a online komentáře Josefa Bednaříka a Petra Piska na Youtube kanálu ŠSČR.

 

Loading

5 1 hlas
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
2 komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
K N

Neumann – Studnička jak to šlo ve skutečné partii 22. Dxc1 Vaxc1 ??? (správný tah viz. výše Vf1xc1)
23. e3 Jxb7 24. e2 Jxc5 25. exf1=D Kxf1 26. Vdd2 Jd3 27. Vec8 …… 0-1

K N

Posunuto 21. Dxc1 22. Vaxc1 …………

2
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x