Dá se ukrást účet?

Dá.
V dnešní době je možné téměř vše 🙂 .

Poté, co se na serveru nss.cz objevil příspěvek, že byl „ukradnutý“ účet kanálu  RaP šachy, se nás napůl žertem, napůl vážně ptalo pár lidí, jestli za tím náhodou nestojíme my, když k tomu mlčíme 😀 .
Nestojíme, dokonce ani náhodou a „mlčíme“, protože nám jsou nějaká videa „ukradená“ 🙂 .
Tedy mlčeli jsme, ale už nemlčíme, protože se začaly na zmiňovaném serveru objevovat různé spekulace.
Navíc si myslíme, že vůbec nemuselo jít o krádež účtu…

 

K tomu, abyste mohli někomu ukrást účet potřebujete mít vynikající znalosti problematiky (nebo alespoň „spřízněnou“ duši, která se v tom vyzná). Ani pak však nemáte vyhráno.

Účty na Youtube totiž umožňují použít dvoufázové ověření. Obvykle přes heslo a mobil, což bylo zmíněno i na nss, že údajně toto ověření měli.
(Nicméně v dalším článku na nss se píše, že prý „zloděj“ prolomil heslo na e-mail a dvoufázové ověření na Youtube vypnul, což nedává logiku, protože pokud by měli dvoufázové ověření, nemohl by se „zloděj“ na Youtube dostat jen pomocí hesla získaného z e-mailu  :usmev: ).

Dvoufázové ověření znamená, že se někam přihlásíte (uživatelské jméno a heslo) a pak ještě obdržíte na mobil kód, který je nutné zadat v poměrně krátkém časovém úseku.  Získat kontrolu nad e-mailem a z něj vyždímat hesla k účtům zase není až tak složité, ale zbývá ještě kontrola mobilu, resp. komunikace přes mobil. To už tak jednoduché není.

Kdyby to bylo tak jednoduché, padla by asi důvěra v internetové bankovnictví  :usmev: , protože přesně tohle dvoufázové ověření se používá např. standardně i v bankovním sektoru a je považováno za hodně bezpečné.
Pokud se při použití takového ověření přece jen „útočníkovi“ podaří dostat se k účtu, pak je to obvykle chybou samotného majitele účtu.
Připusťme, že se nějaký hacker opravdu dokázal dostat přes tuto celkem spolehlivou ochranu a vžijme se do jeho myšlení.
Mám hesla k účtům z mailů a vidím komunikaci na uživatelově mobilu! Mohu si dělat co chci! Vybrat peníze, zablokovat účet, zaplatit SIPO z cízího!
Ale vy, jako hacker se rozhodnete raději ukrást Youtube účet  :smich: .

Může být, ale přijde mi to nepravděpodobné. Hacker, který by si dal velkou práci s prolomením zabezpečení, se nakonec spokojí jen s účtem Youtube kanálu, který se na Youtube nachází na téměř 4000. místě mezi českými YouTube kanály?
Ale možné to je.

Pravděpodobnější je však jiná verze: že účet byl zrušen přímo Googlem (provozovatel Youtube).
Na bývalé adrese kanálu se totiž zobrazuje hláška:

„Tento účet byl zrušen z důvodu porušení pokynů pro komunitu YouTube.“

 

Účet byl zrušen z důvodu porušení pokynů pro komunitu YouTube.

Zrušení YouTube kanálu z důvodu porušení pravidel nebývá běžné a provozovatel je nejdříve upozorňován na své prohřešky. Až teprve když se dopustí vícenásobného porušení pokynů pro komunitu je účet opravdu zrušen.

Není tajemstvím (nebo je?) že provozovatelé zmiňovaného kanálu si s pravidly komunity Youtube příliš hlavu nelámali.
Výčet bodů pokynů pro komunitu je totiž velmi široký a je možné, že některé z nich, byť nevědomky, nyní již zrušený kanál mohl porušit.

Mezi celkem sledované prohřešky patří například kopírování obsahu jiných autorů (a klidně může jít třeba o analýzu nějaké partie přeloženou do češtiny, jako byla např.  analýzu velmistra Igora Smirnova nebo něco jiného).

Sledují se také autorská práva a nejeden uživatel „pohořel“ třeba na tom, že ve svém díle, vytvořeném za účelem zisku, použil „free“ obrázky nebo hudbu, aniž by si přečetl licenční ujednání, v němž často stojí, že je to „free“, pokud to užijete jen pro osobní potřebu.

Zakázáno je také třeba navádění k porušování autorských práv. Takový návod, jak a kde sehnat „bezplatně“ nějaký drahý program nebo film, se nemusí líbit „výrobci“ programu nebo producentům filmu   :usmev: . I to bylo k vidění na zrušeném účtu (program Chessbase).

To vše však nevylučuje ani možnost, že se někdo účtu opravdu zmocnil a nahrával tam třeba nelegální obsah, což by ale jistě zaregistrovali i odběratelé kanálu. Ovšem jak už bylo řečeno výše, pokud bylo použito dvoufázové ověření, je to celkem dost nepravděpodobné  :usmev: .

Google však také celkem pozorně sleduje počty odběratelů a s ním související věci. Např. pokud máte x-tisíc uživatelů, ale valná většina z nich je neaktivních, tj. že ve skutečnosti odebírá obsah jen minimum odběratelů, může to vést až k ukončení kanálu.
Proč?
Protože jde o peníze inzerentů.
Když Googlu zadáte reklamní kampaň, v níž platíte za zhlédnutí reklamy nebo kliknutí na reklamu, asi vám nebude jedno, že ač má vaše reklama na Youtube „oficiálně“ třeba deset tisíc zhlédnutí, ve skutečnosti ji sledovali jen dva lidé nebo na ni „klikal“ nějaký robot. A Google si nenechá od zadavatelů reklam předhazovat, že vybírá (a distribuuje provozovatelům)  prašule za podobné jednání, které tak vyhodnotí jako podvodné.

Tomu nasvědčuje i „zjištění“  :usmev: z jiného článku na nss.cz, kde autor zmiňuje „odhlášení všech členů“. Bylo by zajímavé zjistit, jak autor ví, že prvním krokem bylo odhlášení členů, když sám údajně neměl přístup k účtu  :usmev: (doslovná citace z webu nss.cz, tedy ctrl+c a ctrl+v):

Útok nebyl veden z Evropy, ale byl na zakázku veden z České republiky. Zajímavé je, že první krok, který útočník provedl, bylo odhlášení všech našich členů, tedy lidí kteří nás finančně podporují. Vlastně o to šlo nejvíc. Kdykoliv někdo ukradne youtube kanál, pokouší se jej zpeněžit. Buď se jej snaží prodat původnímu majiteli a nebo jej prodá někomu, kdo na tom umí vydělat. Tím, že došlo k okamžítému vypnutí podpory našich fanoušků, tím se změnšila hodnota Youtube kanálu.

Jako docela pravděpodobná se tak jeví možnost, že prostě kanál nějakým způsobem porušil pravidla a proto byl zrušen (kdo by se tím ale veřejně chlubil, že?  :usmev: ).

To vše jsou však jen naše spekulace a jen samotný provozovatel kanálu a Google vědí, jak to vlastně bylo. Vlastník zrušeného účtu, který prý neměl v ČR konkurenci, už nyní nenápadně na nss.cz naznačuje, že za vším stojí konkurence.
Pochopitelně, přiznat vlastní chyby je těžké, jednodušší je „ukazovat prstem“ na jiné  :usmev: .

Pokud skutečně došlo ke krádeži účtu, bylo by vhodné, aby vlastník zrušeného účtu podal oznámení na PČR a o jejich zjištěních pak informoval i své čtenáře. Rozhodně by to bylo vhodnější, než pokoutné poukazování na jiné (na nás).

V každém případě platí, co bylo napsáno už na začátku: nemáme s tím nic společného a tvrdě se ohrazujeme proti jakémukoli „naznačování“ pana Koutného nebo kohokoli jiného.

 

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
40 komentářů
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Jílek

Od nynějška budu mazat všechny příspěvky obsahující a odkazující se na jména Robert Cvek, Petr Koutný a jejich projekty. Petr Koutný je ťunťa, který si neumí zabezpečit YouTube a když se ten stane terčem hromadného útoku (na anglickém internetu lze dohledat, že to byla masová akce), neváhá mě označit za viníka. A slovutný velmistr? Ten k tomu akorát mlčí. Je mu zcela jedno, co dělá jeho společník. Morálka nula.
 
Nemám čas řešit blbosti, mj. proto, že v každém vysílacím dnu strávím přenosem ještě o hodinu víc než komentátoři.
 
Díky, že to budete respektovat.

nocnik

Vzhledem k tomu, že patřím mezi podporovatele kanálu RP šachy (kvůli videím a lekcím Roberta Cveka, která za to opravdu stojí), mohu přispět tím, že mi nejdřív Youtube napsal, že kanál byl zablokován, následně, že byl obnoven:
 
 
Hezký den,
 
Členství v kanálu Cardano ADA [ENG] byla obnovena, což znamená, že došlo k opětovné aktivaci vašeho členství a obnovení vašich opakovaných plateb.
 
Budete-li chtít, můžete toto členství kdykoli zrušit na stránce Nákupy na počítači nebo na zařízení se systémem Android a případně požádat o vrácení platby za poslední měsíc.
 
Děkujeme,
 
Tým YouTube
 
 
Tedy podle všeho, někdo skutečně ten kanál ukradl, přejmenoval a nahrál tam nedovolené video, kvůli kterému YT kanál zablokoval.
Když jsem si dal vyhledat Cardano ADA, tak to našlo celkem dost YT kanálů, které potkalo něco podobného. Je tedy možné, že šlo o nějaká vir, který majitelům YT kanálu, které nějakým způsobem napadl, dělal toto – kanál jim sebral, nahrál tam propagaci nějaké cryptoblbosti, kanál přejmenoval a nechal být. Ale nechci spekulovat, možností je jistě víc.

Lukáš

Rozumím tomu dobře, že Koutný, když píše, že měl heslo 6 písmen a 4 čísla, měl jméno svého potomka a rok narození? To asi není tak silně heslo…

Pisálek

To, že PK na nss píše, že komunikuje s profesorem kybernetické bezpečnosti, který souhlasí s tím, že se jednalo o cílený útok, Vám nestačí? No dobře.
Z oznámení YouTube o novém videu vidím, že někdo na kanál RP Šachy před jeho stažením nahrál video s názvem ve stylu „…: we expect Cardano prices to hit …“. Cardano je patrně nějaká kryptoměna. Opravdu si nemyslím, že by si PK změnil profilový obrázek na nějaký fialový nonsens, a nahrál video o kryptoměně.
 
Přemýšlejte o tom.

Jan Jílek

My jsme ale taky komunikovali s profesory o kybernetické bezpečnosti  :usmev: dokonce se dvěma a oba nám jako pravděpodobnější variantu potvrdili tu popsanou v článku  :mrknuti: Kde to vidíte s tím Cardanem?

Jan Jílek

To, že něco píše PK, vůbec neznamená, že to musí být pravda. O tom zkuste zase popřemýšlet Vy. Prostě nevěřím, že měl zapnutou 2FA, jak se snaží všem nabulíkovat.

wp2t

Než napíšu do článku takových „faktů“, tak bych třeba na youtube zadal do vyhledávání „ukradený youtube účet“.

Jan Jílek

Co přesně za fakt se vám nezdá?

wp2t

Že to tady prezentujete jako podvod, boudu na lidi nebo strašlivou hloupost a přitom se to stalo docela velkému počtu nejen českých youtuberů. A i některým docela slavným, ale i těm menším až malým, protože na těch malých si to zkouší a věří, že to nepřivolá tolik pozornosti a oni budou mít nacvičeno.
 
Dále třeba, že takto reagujete na slova PK, že tuší, že neurčitý popis atd. a vy tady uvedete data všechny a cíl vaší nenávisti?
 
Dále, že tady v tom malým českým rybníčku s tak malýma rybičkama je takový boj a takovýho cákání místo aby se hlavy daly dohromady a převálcovala se zahraniční konkurence. (Tím nemyslím kamarády Slováky.)
 
A jestli jste to vy, co děláte do informatiky, tak byste mohl vědět, že na darkwebu se dají koupit programy, kdy i úplná lama dokáže s koupeným návodem nějakou tu slabší ochranu prolomit a že se takové programy dají sehnat i na některých fórech.
 
A rejpat do PK v takovéto situaci je dle mého názoru docela mimo meze slušnosti. Nikdy se vám nic takového nestalo a nechápete tu depku a naštvanost?
 
 
 

Jan Jílek

Kde něco prezentujeme jako podvod? Dovolím si tvrdit, že pokud by bylo zapnuto 2FA, tak by k prolomení nedošlo. Dále jen uvažujeme, co se mohlo stát. Jaká data máte na mysli? To, že na tom kanálu byl mj. návod a výzva, jak si stáhnout ChessBasi je pravda. To, že tam byla opsaná jiná analýza partie je také pravda. Mluvíte o cákání a malém rybníčku a přitom největší vlny dělá často PK, protože má potřebu se s každým hádat a dnes mě dokonce, byť nepřímo, obvinil z trestného činu. To vám přijde v pořádku?
My do nikoho „nerejpeme“, pravda je, že se nás často lidi ptali, jestli za přerušenou činností toho kanálu stojíme nebo ne. Tak jsme napsali článek.
Až si založíte vlastní zpravodajství, můžete si psát i nepsat o čem chcete. Jen to prosím zkuste bez takových prasáren, jako je křivé obvinění.
 
PS: nepřijde vám třeba blbé nebo minimálně divné, že Google/YouTube oslovuje v komunikaci PK jako Arianu?

wp2t

Tak já jsem to pochopil z vašeho vysvětlování, že kanál nejspíš nebyl napadnutý hacknutý, ale zablokovaný z důvodu porušení youtube pravidel a kradeného obsahu, zatímco PK tvrdí to první.
To obvinění z trestného činu byla ta věta, že to byl někdo, kdo dříve spolupracoval a měl přístup? Ale to je právě to, že on tam nikoho nejmenuje ani v tom obrovském zoufalství a vzteku a vy jste to tady napálili v odvetu s podrobnostmi ze života. A že se vás někdo jiný ptal? To jako vážně na to dává právo?
 
P.S. nepřijde, na netu je zvykem používat zástupné nicky po celém světě
a na kanále i na stránkách kde říká nějaký svůj názor se vždy podepíše.
 
Jo, to ti Slováci se tak nějak doplňují, každý kanál dělá něco trochu jiného, tak oni přemýšlí tak, že proč se nedoplnit navzájem. Zkuste se na to třeba zeptat pana Markoše, teď vám třeba na kanále dělá tak kvalitní report z MS.
Osobně ho neznám, ale vyzařuje z něho něco, no těžko nepopsatelného, klid, svoboda duše, pohoda ……..

wp2t

Dnes už jsou na takové věci tak sofistikované nástroje, že si nemůžete být jistý tím, že jste v pohodě chráněný ani dnes natož za týden. Stačí když si vás někdo vybere.
A nedával byste to na odiv jiným lidem? Takže takový princip, že se znásilněná se má stydět a držet ústa? Poškozený, nemá vysvětlovat co se mu stalo a proč mu nefunguje server, kanál. Pane jo, to je dneska svět.
 
Hele, kdybychom tohle řešili před dvaceti, tak bych nabídnul, že vám to můžu ukázat, jak to jde jednoduše. To jsme takhle blbnuli a zkoušeli si zabezpečení navzájem a vylepšovali ochranu. A věřte tomu, že ten kdo útočí je vždycky o krok vepředu, stejně jako ve sportu, šachu.
 
A o té vzájemné podpoře? Když si Slovák Mazúr udělal maličký youtube kanálek s pár podporovateli, tak ho tam chodili podporovat kolegové z reprezentace(tuším) Gažík s Pecháčem. Občas se přímo tam pěkně chytli, ale za chvíli byli v poho a vytvořili tam velmi slušný obsah.
 
 

MaSo

Neverim, ze doslo k ukradeni uctu navzdory 2FA. To by musel mit utocnik pristup i k zarizeni pouzitemu pro 2FA. Spis si myslim, ze tam 2FA vubec nebyla anebo tam bylo jedno ze zarizenich nastavene jako duveryhodne, tohle zarizeni pak nemusi pres 2FA. Dalsi moznosti je smazani uctu ze strany google za porusovani autorskych prav, ci jineho prohresku.
 
To, ze RaP nema videa zalohovane nekde na disku, mi prijde skoro az neuveritelne. Ale chapu, ze pravidelne zalohuji jen ti, co uz nekdy prisli o data…:-)
 

chess

Ponechal bych hysterického Koutného jemu samému. Taky nechápu proč by někdo kradl bezvýznamný účet s hromadou videí, které nejsou z metodického hlediska nikomu určeny. Pro začátečníky metodicky nevhodná a pro pokročilé už vůbec. Výjimku tvoří některá videa Roberta Cveka. Zdá se mi a mnohé komentáře to dotvrzují, že na NSS nezůstal (nemohl zůstat) nikdo, kdo má více než IV. VT.

Kamil Mihalik

Podľa mňa je to super kanál pre ľudí, čo sa chcú zlepšiť. Toľko zaujímavých podnetov sa nevidí len tak ľahko. Pre hlupáka ako vy je všetko hlúpe, čo je smutné. V dnešnej dobe nie je ľahké točiť videa. Mne prídu tieto videá super a to rozumiem šachu tak na 1. výkonnostnú triedu. Uvedomujem si, že je ťažké natáčať hodnotné videá pre hráčov, čo rozumejú šachu podľa rôznych testov na 2000 a vyššie ELO. Trebars aj Š. Mazúr mal zamerenie na svojom youtube nad 1900 ELO a ja som vedel vždy všetko. Nedovolil by som si nikdy kritizovať nikoho tak, ako ste urobili tu vy. 🙂 Ja som rád hlavne za to, že vznikajú šachové youtube v rozumnom jazyku a nájdem tam dostatok šachovej zábavy… To je pre mňa podstatné.

kyssling

Musím podpořit pana Mihálika, já třeba poslouchám jen Roberta Cveka, ale pro mě to je zábava šachy, nechci se zlepšovat nebo nějak studovat. Na RC je vidět, že ho to baví a mě se ta videa líbí. Hezký večer !

Kamil Mihalik

Ja študujem aj šachy. Mňa baví makať. Ja mám zdravotné problémy (invalidný dôchodok nad 70%), nepracujem a je mi ľúto, že nemôžem hrať už súťažne šachy s parkinsonovým syndrómom a ďalšou pridruženou diagnózou sa hráva to ťažko. Nezapíšem perom už ani nič. Riešim však 2 roky aspoň diagramy, študujem tiež stratégiu. Ide mi to slušne a aj baví ma to. Trebárs diagramy riešim na 85-95% správne podľa toho, aký mám deň. Prehrávam si aj Aljechinove partie z knihy…

nocnik

Sledovat Roberta Cveka je podnětné a zábavné. Sledovat Petra Koutného je … no řekněme kulantně, že to není tak podnětné a zábavné. A to zejména proto, že excitovaný projev PK je fajn na trénink mažoretek ze 3. třídy, ale mezi dospělé lidi se moc nehodí.

Janous

Já mám videa RC rád. U aktuálních rozborů partií to sice někdy nebývá 100 % dokonalé z pohledu odhalování chyb v partiích, ale pro mě je zajímavý právě ten jeho subjektivní pohled, který je u hráče GM přeci jen něco jiného, než subjektivní pohled hráče 1VT. Rozbory partii od Petra Koutného mě nebaví a video hned vypínám, jakmile zjistím, že partii nerozebíral Robert, ale on. Na druhou stranu u tréninkových videí PK, určených spíše pro dětské začátečníky, musím uznat jeho určitou schopnost podat šachy zábavnou formou a nějak děti zaujmout. Znám řadu trenérů dětí, kteří to mají metodicky zmáknuté dokonale, ale děti jim z treninku utíkají, protože pro dítě, které zatím nejsou zapálené pro šachy, je to nuda. Treninkový svazový metodik by to asi PK rozcupoval, ale dítě je potřeba nejprve pro šachy nadchnout a pak se na něj teprve dají aplikovat metodické poučky.
Když už jsme u videí a šachových komentátorů obecně, musím pochválit dvojici Žilka, Babula za včerejší komentář maratonské partie o titul MS, komentovat takovou dobu 1 partii bez možnosti přeskakovat v nudnějších pasážích na jiné šachovnice (jako je toimu u komentování turnajů) není nic jednoduchého.

Josef

Nerozumíš šachu na 1. výkonnostní třídu. Jsi s bídou trojka a namlouvat si můžeš co chceš. Jsi hráč 1437 ať se tito líbí, nebo ne.

Kamil Mihalik

Mne je jedno, čo si o mne myslíte, ale s každým čo som hral povedal, že môj potenciál je minimálne na 1800 ELO. Povedal to trebárs aj jeden veľmi dobrý tréner, čo mal ELO 2300. Ja hrám šachy však s vážnymi zdravotnými problémami, tak mám problém sústrediť sa celú partiu. Hrajem ich. Hra nie je najhoršia. Trebárs pred dvomi až tromi rokmi som podával už výkony na druhú výkonnostnú triedu 1650 ELO. Odporúčam pozrieť aj výsledky nebolo to zle. Dnes viem o šachu mnohom viac…

Josef

Takhle se vymlouváš vždycky. Dělá to každý, kdo si myslí že hraje na vyšší elo, než má. A že takových lidí je dost. Kouknout pravdě do očí je těžké pro každého.Výmluvy, výmluvy, výmluvy. Ukázaná platí a ta je 1437. Z výsledků se počítá elo, proto výsledky byly odpovídající.

Kamil Mihalik

Výsledky boli pred dvomi rokmi nad 1600 zo všetkých partií odohraných v danom roku. Môžeš si aj spočítať to ded vševed, ak neveríš. Vyjde nad 1600 za posledný rok. 🙂 Rating nie je všetko. Sú ľudia, čo hrajú s podhodnotenými ratingmi. 🙂 Môžete si akurát tak rýpať. 🙂 Je mi Vás ľúto, prečo nenapíšete od pádu -200 po elektrošokoch (depresie) aj, že som pripísal 80 ELO bodov ha…
 
 

Josef

Nechci zaplevelovat diskuzi, proto je moje odpověď poslední. Psal jsi o 1.třídě, na to jsem reagoval. Teď tady argumentuješ čísly 1600, tedy 1.třída ani omylem. 80 bodů jsi nikdy nepřipsal. https://ratings.fide.com/profile/14952785/chart

Kamil Mihalik

Máš pravdu tak len 60 pamätal som si inak ale progres je tam. Chápanie šachu mám na 1. výkonnostnú triedu (nie že mám výkonnosť- to sú 2 rozdielné vecí) a porazil som už aj dosť šachistov s ratingom 1800 a vyhral som raz aj nad 1900. 🙂 Čiže až také márne to nie je. Len zlepšil som aj výsledky so slabšími. S nimi som mal viac problémov ako so silnejšími. Len potreboval som skúsenosti. Čudoval by som sa, keby sila nešla po 2 rokoch hore. U mňa je to ťažko povedať, keďže šachy nehrajem už súťažne. Na lichess som začal hrať prednedávnom a držím sa dlho na cca. 1940-2010 rapid (teraz trochu menej 1929, lebo poslednú som prehral a prišiel o 11). Niekde som čítal, že stačí odrátať 200 a vyjde súčasná sila možno sa pletiem… Napr. pred nedávnom som robil test na ELOMETER a vyšlo mi 1953, ale pochybujem, že až takú mám silu. 🙂

Janous

Od října 2018 do září 2019 jste připsal 62. Ale to není podstatné. Pokud byste o sobě netvrdil že rozumíte šachu na úrovni 1 VT, tak by do toho nikdo nešťoural. Podstatné je to,že vás šachy baví a jsou pro vás v životě přínosem. Jestli je budete hrát někdy soutěžně není důležité. Šachy mohou přinášet radost i bez nutnosti se s někým poměřovat. Vám se videa od RP líbí, nicku chess se nelíbí. Na youtube je šachových videí mraky a to v různých jazycích a každý si tam může najít to pravé.

Kamil Mihalik

Veď to sa nevylučuje, či? Ja trénujem tvrdo a môžem mať dobre znalosti, ale praktická hra sa darí menej, lebo sú tam zdravotné problémy. To sa nevylučuje, že šachu môžem rozumieť a kľudne na 1. výkonnostnú triedu. Koľko je takých šachistov, čo nemajú v poriadku nešachové vecí, ale šachu rozumejú a o tom píšem… To by ste museli ma však poznať. Dať si so mnou tréning a povedať tak na hráča 1437 paráda. S jedným trénerom, čo mal 2100 trénoval som dlho pred 5 rokmi a v niečom som sa mu aj vyrovnal síce len priateľské partie, ale mal som aj výhry, remízy s ním nielen prehry… Povedal, že hrajem veľmi slušne. Bodaj by nie. Hlavne pre detí v klube bolo to príjemné spestrenie, ale ochorel som a mal som zdravotné problémy, ale vrátil som sa silnejší. Vtedy som nevedel o šachu veľa, ale dnes viem dosť…

Kamil Mihalik

Ešte ku tomu prínosu je to pravda. Prakticky žijem len šachom. Nepracujem, posledné 3 roky trénuje každý deň 5-6 hodín. Od Roberta Cveka som dostal pred nedávnom tipy ako tréning vylepšiť, aby bol efektívnejší. Ja by som sa rád naučil v prvom rade trénovať šachy. Až potom by som sa venoval praktickej hre na internete nejako. Potom sa uvidí, či si zahrajem aj naživo.

Janous

Ono to ani o nějakém soutěžním šachu není. Je řada nadšených šachistů, které prostě turnajové partie a ELO neláká a klidně to mohou být lidé, kteří šachu rozumí a mohou mít i vysokou herní sílu. Dříve se leckdo stresoval dosahováním druhých a prvních výkonnostní tříd, kdy před 35 lety to bylo něco jako uhrávat si dnes mistrovské normy. Dnes se zase řada hráčů zbytečně stresuje úpornou snahou dosáhnout nějakých ratingových cílů typu ELo 2000 apod. Šach může přinášet radost i těm, kteří v životě nesehrají žádnou soutěžní partii.Někomu může přinášet dostatečnou radost řešení studií, někomu skládání studií a někomu třeba jen přehrávání si partií starých mistrů a objevování nebo obdivování geniálních myšlenek z těchto partií. Vámi zmíněné internetové partie mohou být i zajímavou možností, jak si člověk může pod rouškou anonymity vyzkoušet, zda-li ho více baví partie s bleskovým tempem, partie s ratingovým tempem nebo partie s delším tempem, a nemusí se zbytečně nervovat tím, že když prohraje s nějakým ratingově slabým hráčem, bude se mu někdo smát, nebo že si prohrou zhorší elo.

Kamil Mihalik

Máte pravdu, a o tom som písal, že aj šachista s 1400, pokiaľ trénuje šachy 3 roky, tak môže šachu oveľa viac rozumieť. Trebárs na posledných turnajoch som mal šancu baviť sa s hráčmi 2100-2200 ELO trochu o mojej hre, lebo zastavili ma a sa chceli rozprávať. Tvrdili mi dvaja nezávislé od seba, že nie je to zle, čo hrajem a ide o veľmi dobrú úroveň. Niečo musí byť tam už. Otvorenia a stredná hra vraj na 2100 ELO. 🙂 Koncovky sú trochu horšie, ale na nich som makal tieto 2 roky tiež, aby boli lepšie.

kyssling

Imho pokud budu vycházet z toho co bylo zveřejněno, tak to nebude tento případ. Nedovedu si představit, že by Google postupoval tak že změní telefonní číslo a pak zablokuje kanál … A s jistotou by přišel PŘEDEM email o porušení podmínek. A viditelnost hlášky se imho mění podle aktuálního stavu žádosti klienta (krádež, blokace, poté smazání, pak žádost o zablokování aktuálního člověka co to provedl, žádost o opětovný přístup a obnovu dat).
Pokud jde o zcizení někým z ČR jedná si imho o spekulaci, kterou neberu vážně, jistě je chtěl někdo poškodit, ale jak jsem psal jinde, dokázat v dnešní době kdy není problém měnit IP adresu, že šlo o útok z nějaké země je ošidné (to jen v tisku či tlači se píše že za vším stojí hackeři z Ruska či Číny …).
Nicméně je to další důkaz o důležitosti zálohování 🙂
 

kyssling

Těžko říci, ale počítám, že ve chvíli když dojde k takovéhle situaci (nebo podobné) tak se člověk nechová v krizi a vyjádřeních racionálně … z křesla je každý mistr … 🙂
Takže podle mě měl PK na mysli, že přišel o účet a tím o odběratele, ale to je asi jedno …
Jinak kdo měl co do činění s policií ví, že ti nic nevyřeší, za měsíc přijde vyjádření „pachatel neznámý“ a konec …
 
Jinak se těším na zítřejší přenos ! Přeji hezký večer !

Muž z Acapulca

Kam zmizela Ariana?

Jan Jílek

Dobrý postřeh  :smich:

40
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x