Střídavě oblačno

Ve třetím kole ME žen v pražském hotelu Don Giovanni zahrály naše hráčky většinou dle očekávání.

 

Los třetího kola přisoudil Julii Movsesian „Šípkovou Růženku“.
Antoaneta Stefanova si ráda nad pozici „pospí“, ale v časovkách hraje celkem dobře. Tedy… Možná ani tak dobře jako rychle a její soupeřky si s tím neumějí poradit  :usmev: .
Julia získala černými perspektivní pozici a na hodinách měla kolem deseti minut. její soupeřka jen minutu. Po časové kontrole měla Stefanova na hodinách stále jednu minutu, Julia třicet tři vteřiny a o figuru méně.
Zatímco Antoaneta „spala“ skoro celou partii, aby se pak v pravý čas „probudila“, Julia si krátce „zdřímla“ nad tahem 34. … Sxd4??  .
Celkem primitivní odevzdání figury  :smutek: .

 

 

Govhar Bejdullajeva bílými figurami nic nezmohla proti dobré hře Natálie Kaňákové a partie skončila spravedlivou remízou.

Natalia Žukova hraje vlastně přebor žen ČR  :usmev: . Třetí kolo, třetí česká hráčka. Tereza Rodshtein přijala remízu v lepší pozici. Leckdo by takové pozice hrál  :usmev: .

 

Tereza Rodshtein,
autor: ??? , EWCC

 

 

Anna Lhotská má zřejmě v oblibě aktivní styl hry  :usmev: . Mariam Mkrtchyan to však nikterak nevadilo. Nechala Annu provést sebezničující nástup na královském křídle (g5, f5, f4) a lehce uplatnila materiální převahu.

 

Anna Lhotská,
autor: ??? , EWCC

 

 

Srbka Marina Gajcin vycvičila v taktice Martinu Folkovou. Nenápadnou chybu (21. … Vfe7??) okamžitě ztrestala.

 

Martina Folková,
autor: ??? , EWCC

 

 

Olga Dvořáková se v obraně Benoni dostala bílými do nepříjemné pozice. Držet se to asi dalo, ale pro mladou hráčku by to nebylo lehké. Maria Gevorgjan si připsala zasloužený bod.

 

 

Karolína Marková stála dobře proti Elišce Richtrové. Stálo ji to však hodně času a úsilí a v časové tísni partii pokazila.

 

 

Petra Sochorová stála o něco hůře s ruskou WGM (hraje pod vlajkou FIDE) Anastasjou Paramzinou. Po 23. … Sf8?? se pozice černé rozpadá.

 

 

Na padesátém stole jsme viděli další českou dvojici. Adéla Třasáková s Natašou Richterovou se dostaly do rovné koncovky, ale obě také do časové tísně. Tu zvládla lépe zkušenější Nataša.

 

 

Výhru vypustila Anna Marie Koubová. Podobnou koncovku na nedávno skončené olympiádě zkazil i kdosi z velmistrů světové třídy, takže žádná ostuda. Navíc Izraelka Or Shatil hrála v koncovce celkem vynalézavě.

 

 

Sofie Přibylová špatně vyhodnotila pozici proti Darii Vanduyfhuys, když vyměnila přesně ty své figury, které měly zůstat na šachovnici  :usmev: . Pro Belgičanku pak nebyl problém dokázat, že bílý střelec za hradbou svých pěšců je k ničemu.

 

 

Čtrnáctá česká hráčka, Míša Svobodová, měla ve třetím kole volno („BYE“).

 

Los čtvrtého kola pro české hráčky:

 

 

Web turnaje
Online na lichess.org
Výsledky na chess-results
Youtube kanál ŠSČR
Fotogalerie na webu Zonerama

Autor náhledové fotografie: EWCC.

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x