Průlet desátým kolem

Předposlední, desáté, kolo ME žen a opravdu stručný přehled výsledků českých reprezentantek 🙂 .

 

Už před desátým kolem bylo zřejmé, že žádná česká hráčka nezasáhne do bojů o medaile, ale stále ještě mají naše děvčata o co hrát.
O prestiž, o čest, o rating atd.

 

Zatím se nejvýše „vyškrábala“ Tereza Rodshtein, která hrála v desátém kole proti Jovaně Rapport (správně asi Rapportové, ale přestal jsem skloňovat cizí ženská jména, když jsem si uvědomil, že se v českých médiích neskloňují ani ta česká, např. Emma Smetana).
Po zahájení stála Terka dost pochybně, ale vylízala se z toho  :usmev: a pak se dokonce dostala zřejmě do vyhrané pozice. Píši „zřejmě“, protože jsem koncovku věží a nestejných střelců moc nezkoumal, ale přece jen hodnocení Stockfishe (+7  pro černou) už se dá považovat za celkem rozumné vodítko  :usmev: , ovšem ruku do ohně bych za to nedal.

 

 

Julia Movsesian předvedla v partii s Anastasjou Paramzinou málo vídaný „kotrmelec“, když se partie z vyhrané pozice pro Julii partie rázem „přepólovala“  :smutek: . Zkrat (30.c3??) a bílá byla v beznadějné pozici bez kvality.

 

 

Dobře hrající Natálie Kaňáková nezklamala ani v desátém kole proti Tijaně Blagojević. Výhra to sice nebyla, ale i bezproblémová remíza je před závěrečným kolem dobrá.

 

Olga Zimina moc chyb v partii proti Anně Lhotské neudělala, ale ty, které udělala, Anna bez problémů odhalila a potrestala  :usmev: Dobrý výkon Anny.

 

 

Nataša Richterová stála po většinu partie hůře. Partie skončily smírně, ale je otázkou, kdy se tak stalo. V jednom okamžiku mohla černá stát jasně na výhru, protože Lile Koridze z Gruzie s 28 minutami na hodinách (prý) nastavila celou věž. Takže kdo ví, co se opravdu hrálo (Nataša byla v časovce, je tedy možné, že se hrálo i po 63.Kd3).

 

 

Michaela Svobodová remizovala s Mirunou-Dariou Lehaci, když hráčky opakovaly tahy v pozici, která byla asi vyhraná pro černou (Lehaci).

 

 

Martina Folková prohrála se Sabinou Ibrahimovou a Martině se partie moc nepovedla.
Korektní remízou skončila i partie Eliška Richtrová – Jasmin-Denise Schloffer, ale tady měla naše hráčka v partii více ze hry.

Petra Sochorová prohrála s Alessií Mihaelou Ciolacu, když minula hezký úder proti bílému králi, který by ji dal remízu.

 

 

Olga Dvořáková sehrála další dobrou partii. S Ronit Levitan měla drtivou převahu, ale soupeřku „vypustila“  :smutek: . Ovšem pozice nebyla tak jednoznačná, jak to vidí šachový program  :usmev: .

 

 

Adéla Třasáková prohrála s Nadiou Shpanko, když v horší pozici neprošla časovkou bez ztráty kytičky.

 

 

Louise Head bez problémů přehrála Karolínu Markovou a totéž se povedlo Ukrajince Anastasii Hnatyšyn se Sofii Přibylovou.

Anně Marii Koubové se v turnaji moc nedaří, ale v desátém kole neměla s Rakušankou Nino Kordzadze žádné problémy a po dlouhé době (konečně  :usmev: ) si připsala celý bod.

Poslední kolo turnaje už se pomalu dohrává, protože dnes se začalo už ve 13:00.

 

Web turnaje
Online na lichess.org
Výsledky na chess-results
Youtube kanál ŠSČR
Fotogalerie na webu Zonerama

Autor náhledové fotografie: AVE Chess tým.

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x