Zabili Sněhurku…

V neděli se hrálo šesté kolo Extraligy družstev. Změny v tabulce po tomto kole mají spíše kosmetický charakter 🙂 , ale k vidění byly některé hezké partie.

 

BŠŠ Frýdek – Místek zajížděl (-a, ta „Beskydská šachová škola“) do Kroměříže. Frýdek – Místek sice „zajížděl“, ale v zápase byl domácím týmem. Oba týmy nastoupily ve stejných sestavách jako v sobotu a řekl bych, že s ohledem na dosavadní průběh Extraligy byli favoritem domácí (FM).
Zápas skončil remízou, ale doporučuji si povšimnout výsledku frýdecko-místeckého Adama Franka. Ze čtyř partií má čtyři body  :usmev:  :palec-nahoru:   a to není ani na spodních šachovnicích v Extralize zrovna obvyklé.
Kroměříži možná pomohlo, že se snad konečně chytil dle jeho vlastních slov „bílými prakticky neprůstřelný“ IM Malinovský, který byl v předchozích kolech i přes svou neprůstřelnost třikrát po sobě „prostřelen“  :usmev: . Tentokrát se prostřelit nenechal a týmu to přineslo body.
BŠŠ Frýdek-Místek – Slavia Kroměříž 4 – 4

 

GASCO Pardubice byly v neděli domácím týmem v utkání s DP Praha. Snad není třeba opakovat, že Pardubice mají vynikající tým, který hodlá hrát o medaili. Nechci tím říct, že DP Praha jsou mnohem slabší, ale přece jen, pokud funguje ELO rating alespoň trochu spravedlivě, tak by se ratingové rozdíly měly projevit i v zápase.
Vypadá to, že rating funguje  :usmev: .
Pardubice deklasovaly DP.
GASCO Pardubice – ŠK Dopravní podnik Praha 6.5 – 1.5

 

ZIKUDA Turnov versus INGEM – ŠK Líně. Zajímavý zápas, v němž se dal čekat tvrdý boj o ligové body. Za mírného favorita bych tipoval Turnov, ale to bych se spletl. Turnov byl zatím bez porážky a pokud je někdo už viděl „na bedně“, bude asi výsledkem zápasu zklamán, protože Líně zvítězily.
Za zmínku stojí víkendový nulový „zisk“ Vaška Fiňka. Zdá se, že přísloví o tom, že „neštěstí nechodí po horách, ale po lidech“ se o tomto víkendu naplnilo. Ještě včera jsem psal, že Vašek skoro neprohrává, ale tento víkend zaznamenal hned dvě porážky.
INGEM – ŠK Líně – ZIKUDA Turnov 5-3

 

Disneyovku „Sněhurka a sedm trpaslíků“ jsem viděl naposledy jako dítě a mám-li být upřímný, už si ani nevzpomínám, jak to dopadlo. Určitě si Sněhurka nakonec vzala prince, jen si nejsem jistý, co se stalo s trpaslíky. Princ je pobil a Sněhurku osvobodil? Nebo snad něco jiného?
Nevím, nevzpomínám si.
Moderní verze Sněhurky by asi vypadala jinak a v mém nešachovém světě docela určitě  :smich: .

 

Pod rozjetý „novoborský vlak“ si v šestém kole lehla „ložnicová Sněhurka a sedm netrpaslíků“ .
Zápas OAZA loznice.cz Praha – 1. Novoborský ŠK  měl jasný průběh i přesto, že na poslední desce prohrál novoborský Vašek Paulus a málo hrající Tadeáš Kriebel se spokojil s remízou.
Mimochodem, „Sněhurku“ Annu Lhotskou „zabil zlý myslivec nebo možná princ“ Vlasta Babula sn.  :usmev:   .
OAZA loznice.cz Praha – 1. Novoborský ŠK 1.5 – 6.5

 

Hošťálková bojuje, ale zatím to nestačí  :smutek: . Ani v nedělním šestém kole v zápase proti Moravské Slavii Brno se nenašel nikdo z Hošťálkové, kdo by dokázal nahradit malý výpadek Martina Blahynky, který tentokrát „jen“ remizoval.
Zato z tábora hostí se mohl ozývat jásot, protože mladý Jáchym Němec měl vydařený víkend: dvě výhry  :potlesk: .
Jeho nedělní soupeř Kilián Slovák pokazil „francouzský Caro Kann“ a partie skončila do 25. tahu, tedy miniaturka.

 

 

Šachy Hošťálková – Šachový klub Moravská Slavia 3-5

 

Berserkové byli údajně válečníci z evropského severu, kteří se před bojem nadopovali. Jejich drogou mohly být různé přírodní drogy obsažené v houbičkách  :usmev: .
V šachu by byl takový doping asi spíše kontraproduktivní, ale našla se i šachová figurka berserka zakusujícího se do vlastního štítu, takže kdo ví, jak to vlastně bylo  :usmev: .
O víkendu se jeden „berserk“ našel.

 

Honza Bernášek „zberserkovatěl“ a „řezal hlava-nehlava“ naše legendy. V sobotu porazil Zbyňka Hráčka, v neděli si vyšlápl na Vlastimila Jansu.

 

 

Ovšem ani výborný výkon Bernáška nezabránil porážce Unichessu v souboji s Lysou nad Labem. Lysá zvítězila sice těsně, ale zvítězila  :usmev: . Ze strany Unichessu šlo o dobrý zápas a těsná porážka bude hráče chvilku asi trochu bolet.
Výstaviště Lysá nad Labem – Siesta Labs Unichess 4.5 – 3.5

 

 

Web Extraligy

 

 

5 3 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
7 komentářů
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Remcik z Banika

Princ pobil trpaslíky, ty máš Lubošu štěstí, že bratři Grimmové již nežijí   :smich: 

David Navara

Koho? Sedm trpaslíků?  :smich: 

Jan Jílek

Jen doplním, že Štěpán Žilka má v extralize zatím dokonce 6/6 (pokud jsem se nepřehlédl)  :mrknuti:

David Navara

Tamir Nabaty z Lysé n. L. má také 6/6, hrál na první a druhé šachovnici.
Jinak zatím to vypadá, že (OAZA) ložnice „spadne“, ale druhá polovina soutěže ještě může leccos změnit.

7
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x