646 tisíc + deset

Přibližně 646 tisíc obyvatel by podle Wikipedie mělo mít německé město Düsseldorf, hlavní město spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko.
Od dnešního dne bude mít Düsseldorf minimálně o deset obyvatel více, protože se v něm koná turnaj WR Chess Masters 2023.

Hraje se ale i v Rakousku a ČR tam na otevřeném turnaji v Lienzi (ne v Linci!) reprezentuje jeden mladý hráč, který si zatím vede velmi dobře.

 

Deset hráčů bude bojovat v uzavřeném turnaji WR Chess Masters 2023 o celkový cenový fond ve výši 130 000 Eur.

 

Screenshot z webu pořadatele

 

V propozicích turnaje stojí, že tempo hry je 120 minut na 40 tahů, pak 60 minut na dalších dvacet tahů a následuje 15 minut na zbytek partie s časovým přídavkem 30 vteřin za tah od 61. tahu.

Malou zajímavostí je, že v případě rovnosti bodů se ceny dělí mezi hráče rovným dílem, ale toto pravidlo má jednu výjimku.
Nedělí se takto první cena. V případě rovnosti bodů se hraje tiebreak, který sestává ze dvou rapid partií tempem 10+2 , dále dvě bleskové partie tempem 5+2 a pokud se ani pak nerozhodně, hraje se „armaggedon“.
Bude-li se o první místo dělit více hráčů než dva, o vítězi rozhodne dvoukolový miniturnaj, v němž kromě bodů rozhodnou vedlejší kritéria v pořadí: S-B hodnocení, počet výher, větší počet výher černými figurami, los.

 

A kdo v turnaji hraje?

Jan Nepomňašči, Anish Giri, Wesley So, Levon Aronjan, Nodirbek Abdusattorov, Jan Krzysztof Duda, Gukesh Dommaraju, Vincent Keymer, Praggnanandhaa Rameshbabu a Andrej Jesipenko .

 

Skvělá sestava, i když by mohla být i lepší  :usmev: .
Představovat jednotlivé účastníky mi přijde zbytečné  :usmev: , ale pokud by je někdo „náááhodou“ neznal, přidávám odkaz na web turnaje. Informace o hráčích jsou dostupné v anglickém nebo německém jazyce.

 

Odkazy:

Web turnaje
Online na chess24.com
Online na lichess.org


 

Na open turnaji 21. Internationale Dolomiten Bank Lienz 2023 hraje český talent Bayarjavkhlan Delgerdalai, kterého snad také není nutno představovat.

Po čtvrtém kole má na svém kontě tři body. V prvních dvou kolech sice dostal papírově slabší hráče, ale bez problémů (doufám, partie jsem neviděl  :smich: ) si s nimi poradil.
Ve třetím kole porazil německého FIDE mistra Jaspera Holtela, když využil hrubé chyby svého soupeře a odevzdal dámu, za niž měl však více než dostatečnou kompenzaci.

 

 

Ve čtvrtém kole bohužel podlehl moldavskému IM Dragosi Ceresovi.

 

 

Odkazy:

Web turnaje
Výsledky na chess-results


 

Včera prý byl „svatý“ Valentýn. Existoval vůbec takový světec?  :usmev:

 

 

 

 

 

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x