„Deutschland“ podruhé

Německo – podruhé tento týden, ale jinak pokračovala německá Bundesliga už osmým kolem. Bundesliga má však šestnáct účastníků, takže teď je soutěž těsně za polovinou.

 

Stejná sestava českých hráčů jako v sobotu se představila i v neděli. Tedy Navara, Nguyen, Plát, Polák, Kraus, Krejčí a Žilka.

„Michalíkovy“ Drážďany prohrály bez Petera i v neděli s Ötigheimem. Sice těsně, ale prohrály. V tabulce se tak postupně posunují směrem dolů. To však nemusí nic znamenat, protože ve druhé části soutěže se budou utkávat družstva z dolní poloviny tabulky mezi sebou, totéž platí pro družstva z horní poloviny  :usmev: .

SC Ötigheim 4.5 – 3.5 USV TU Dresden

 

Štěpán Žilka a jeho „Šachoví přátelé“ z Deizizau v sedmém kole „jen“ remizovali, ale v osmém si zchladili žáhu  :usmev: na Zugzwangu z Mnichova (snad se nepletu). Štěpán přispěl k výhře svého týmu remízou s Brombergerem.

MSA Zugzwang 3 – 5 Schachfreunde Deizisau

 

Nic se nezměnilo na postavení týmu Remagenu, za který hraje Vojtěch Plát. Remagen v osmém kole prohrál, ale prohráli (Listener Turm) nebo remizovali (Hamburger SK) i jeho konkurenti v boji o sestup, takže Remagen je stále třetí od konce.
V zápase proti Werderu Brémy neměl být Remagen favoritem, ale Brémy nepostavily zrovna nejsilnější sestavu. I to jim však stačilo na vítězství.
Vojta Plát prohrál po chybně rozehraném zahájení se Zaharem Efimenkem.

SC Remagen Sinzig 3 – 5 SV Werder Bremen

 

Tři čeští „krajánci“ moc nepomohli svému Heimbachu  :smutek: .
Honza Krejčí měl černé v partii s Predojevićem a sehrál celkem originálně zahájení. Jeho „novinka“ v pátém tahu asi nenajde mnoho následovníků. Nebyla to sice přímá příčina porážky, ale od tahu 5. … Sd7 se Honzova pozice zhoršovala…a zhoršovala…a zhoršovala, až se dostal do prohrané koncovky, v níž soupeř nezaváhal.

 

 

Tomáš Polák celkem rychle a bez problémů remizoval s Robertem Markusem a Tomáš Kraus udržel horší koncovku se Stevićem. To ovšem bylo málo, protože nikdo z týmu Heimbachu nedokázal vyhrát a Heimbach podlehl čtvrtému týmu tabulky SK Kirchweyhe. Ještě je čas, ale čtvrté místo od konce je varováním.

SC Heimbach-Weis-Neuwied 3 – 5 SK Kirchweyhe

 

Nepříjemnou porážku utrpěl Mülheim s Kielem. Ne, že by snad hráči týmu „Dvojitého pěšce“ SK Doppelbauer Turm Kiel byli nějaká „ořezávátka“, která by měl Mülheim snadno porazit, ale po sedmém kole se Kiel krčil na skromném třináctém místě tabulky. Po výhře s Mülheimem si polepšil a poskočil o něco výš.
David Navara opět (v poslední době dost často) sáhl v prvním tahu na královského jezdce (1. Jf3) a remizoval s Čeparinovem, Thai Dai Van Nguyen odpůlil Jonase Buhla Bjerreho. Bohužel, tři mülheimští hráči prohráli a nikdo z týmu Mülheimu nevyhrál.

SK Doppelbauer Turm Kiel 5.5 – 2.5 SV Mülheim Nord

 

Kompletní výsledky osmého kola Bundesligy:

SC Ötigheim 4.5 – 3.5 USV TU Dresden
MSA Zugzwang 3 – 5 Schachfreunde Deizisau
SC Remagen Sinzig 3 – 5 SV Werder Bremen
SC Heimbach-Weis-Neuwied 3 – 5 SK Kirchweyhe
SK Doppelbauer Turm Kiel 5.5 – 2.5 SV Mülheim Nord
OSG Baden-Baden 6.5 – 1.5 HSK Lister Turm
FC Bayern München 2.5 – 5.5 SC Viernheim
Hamburger SK 4 – 4 SG Solingen

 

Tabulka po osmém kole (screenshoty z webu https://www.schachbundesliga.de)  :

 

Odkazy:

Web Bundesligy
Výsledky osmého kola
Online na chess.com
Online na lichess.org

 


 

Němci a Češi mají jednu věc, která nás spojuje. Jsme národy pivařů.
Jiné věci nás rozdělují, třeba výdělky a ceny  :usmev: .

 

 

Loading

5 2 hlasů
Hodnocení článku
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho pomocí tlačítek níže. Děkujeme  :mrknuti:
Upozorňování
Upozornit na
guest
Žádný komentář
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zajímá nás co si myslíte, směle komentujte.x
()
x